reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

menu tez jest do wyboru,ale jak masz pecha to trafiasz na kwasna pieczen albo jakas mglista potrawe:o(

dobra sloneczka,oskar wrocil z orzechami,biore za sie ciacho...baby - dla mnie latte...

reklama
Asiunia to prawie jak w hotelu ;-) u nas niestety dostajesz jakąś papkę i mówią Ci że to bardzo zdrowe danie :dry: te 3 dni jakoś przeżyję :tak:
Aleksandra już robię :-)

ja tez was zaraz opuszcze bo bateria mi siada w laptopie... Chyba ze na kom przejde, ale tak sredio mi to idzie w telefonie...

Ojej, widzę, że Wy już o akcesoriach do szpitala myślicie? To ja pod tym względem jestem daleko w tyle :-D W ogóle nie myślę jeszcze o zakupach dla siebie czy pakowaniu torby do szpitala. Zresztą wydaje mi się, że do połowy kwietnia dotrwam, więc mam jeszcze trochę czasu ;-) Myślę, że napierw skompletuję wszystko dla dzidziusia, a później dopiero pomyślę o sobie.

Mnie też nabardziej dobija fakt, że męża mam dopiero ok. 19, a wyjeżdża wcześnie rano. Ale co zrobić- każdy grosz patrzebny, a on przecież nie przesiaduje z kumplami w pubie, tylko pracuje, żeby nasza trójeczka miała lepiej :-)
Mitaginka ja uwielbiam sprzątać w szafach, więc służę pomocą :-) Zresztą, odkąd jestem na zwolnieniu, to często to robię (np. dzisiaj :-) ).

Asiunia to prawie jak w hotelu ;-)
a co :D masz 2 dania i deser :) tyle ze to tez ma swoje minusy. Bo jak karmisz cycem to powinnas miec jakies takie jedzenie jalowe na poczatek. A ja tam bez obaw wcinalam ostre pieczenie, mango i mandarynki, a potem problemy z Joshem i karmieniem... A zadna nie wpadla na to ze to moze przez jedzenie... DOpiero po powrocie do domu jak przezucilam sie na piers z kurczaka i marchewke wszystko wrocilo do normy :)

Witajcie,

Mam koszmarną noc za sobą, Oliwka się tak dusiła w nocy, nic nie pomagało, ani clarityne ani diphergan. Koszmar jakiś. Rano próbowałam odespać, ale nie za bardzo wyszło:-(Jestem załamana bo ona co drugi tydzień jest chora, czeka nas wycięcie migdałów, ale nie wiadomo jak to będzie bo kolejka straszna, chyba w końcu zrobimy prywatnie.ech :-(

Mam 4 godzinę jazd za sobą, idzie chyba nieźle, myślałam że będzie gorzej. Najgorsze te potworne dziury na drogach, tak by było super.Ale jestem strasznie nakręcona na to prawko więc mam nadzieje że już niedługo będę śmigać po drogach.5kkl4jkgjjkg4vtgh2

anawoj dzięki za odpowiedź dotyczącą Puławskiej. Mąż jechał na rozmowę tam, i nie wiedział czy autem czy pkp. W końcu wybrał się samochodem.

aenye dobrze że wszystko ok z maluszkiem, faktycznie lepiej sprawdzić niż się zamartwiać.

alexandra może ciasta do Poznania wyślesz?? z chęcią bym sobie zjadła:-)

W Poznaniu w szpitalu ciuszki dla maluszka dają, pampersy kosmetyczki, podpaski też są dostępne bez ograniczeń.
Ja sobie obliczyłam że w marcu będę miała donoszoną ciąże.szok że to tak szybko mija:szok:

Ale macie tempo dziewczyny, normalnie czytać nie nadążam, tak się wciągnęłam że dzieciowi kurczaka na obiad przypaliłam mam nadzieje że z parówki będzie równie zadowolony:-p bo do sklepu nie chce mi się lecieć po następne kurze cycki..
A co do wyprawki to ciuszki mam po starszym, ale artykuły szpitalno kosmetyczne moje i dzidzi to nawet na kartce nie mam spisane co potrzebuje, więc jestem totalnie do tyłu, przecież jeszcze tyle czasu:cool2:

ja musze sobie kupic "pampersy" chociaz nie wiem czy po CC sie krwawi tak samo jak po porodzie SN?? Bo jezeli mniej to moze zwykle podpaski wystarcza. Po 1 porodzie uzywalam tych kobiecych "pampersow" i bylam zachwycona. Wszystkie moje znajome je kupuja :)

reklama
witam popołudniowo,
ja mam dziś jakiś traumatyczny dzień wczoraj wieczorem wziełam żelazo tardyferon fol
i mam przerzycia tragiczne,w nocy obudził mnie tak silny skurcz że chociaż już raz rodziłąm to naprawde nie wiedziałam co się dzieje...ten ból trzymał mnie 20 min,ale przeszedł rano pojechaliśmy do ginki i powiedziała że to mógł być przedwczesny skurcz tak samo jak miałam w poprzedniej ciąży i nakaz leżeć bo może się skończyć porodem wcześniejszym zagrażającym.. oczywiście fenoterol,i leżenie.
po wizycie wziełam żelazo i trauma jestem jak nieżywa cały dzień wymiotuje i nic nie jjem.:no:
co do szpitala u nas dzieciaczka uierają w szpitalne ciuszki tylko na wyjście trzeba mieć bo tak to póżniej możesz szukać wiatru w polu,a podkłady chusteczki i pampersy to już we własnym zakresie
mi ginka dziś powiedziała że lepiej żebym na wszelki wypadek miała już torbe spakowaną do szpitala,niech sobie stoi,mama ma pójść jutro na zakupki i mi wszystko dokupić.....a ogólnie totalny dół i załamka przez to wszystko:-:)-:)-(
m ma od jutra urlop wziąć ma zaległy to akurat........

Do góry