reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Laseczki któraś z Was ma może piekarnik Aristona?
Jak pieczecie ciasta : na funkcji ciasta, na termoobiegu?

Po raz 100 zrobiłam ciasto i znowu zakalec :wściekła/y:

reklama
eywa a ja myslalam ze ty sprzedawalas szczenieta shih tzu? jakos w okrescie okoloswiatecznym, jak jeszcze w dwupaku chodzilysmy? Jak bozie kocham ktos tutaj shih tzu handlowal :-D

co do refluksu to moj mlody tez jeszcze ulewa, hlusta i wogole... ale do pluki przybiera to jest ok. Niby refluks leczy sie dopiero jak dziecko przestaje przybierac, bo zwraca wieksza czesc pokarmu.

a z tymi sloiczkami to cos musi w tym byc. Ja niby jak bylam mala to tez nie chcialam zadnych zupek jazynowych, warzywnych jesc i mama do kazdej papki mi morele, brzoskwinie czy banany wrzucala zeby bylo bardziej slodkie i wtedy niby jadalm az sie uszy trzesly :-D

a mi podobno rybę wędzoną i kasze dawali bo właśnie wszystko za słodkie było i mama kiedyś wyjechała i jak wróciła to tata szczęśliwy że "nasze dziecko je" mama pyta co a on kaszę jęczmienną z rybą. mamie aż niedobrze się zrobiło

Dziewczyny które robiły własne słoiczki : jakie słoiczki owocowe i warzywne robiłyście same, jakich owoców i warzyw?

Właśnie przyjechała moja mama i przywiozła mi blender :-)
Więc chcę coś sama robić dla Filipka :-)

mitaginka ta kaszka manna z Nestle to do gorącej wody dodawałaś łyżeczkę?

Mercedess- marchewka, ziemniaki, seler, pietruszka, fasolka szparagowa. jeszcze chce dynie z ziemniakami

a i jeszcze jabłko zrobiłam

kupiłam flipsy takie długie w tesco i zanim doszłam do kasy to juz 1 nie było :-)
ja robię kaszkę malinowa na mm z ciepłej wody ale to nie o to chyba pytasz

u nas tez byl upal, poszlam wieszac pranie na balkon i w tym krotkim czasie malo nie padlam z goraca :-) serio serio! ze 30st w sloncu bylo, jak nic, az piekla skora :-)ale to ok 14-15 jakos. ja na krotkich gaciach i bez rekawkow, super :-) mlody na bodziaku w bujaku na balkonie, a Masiek z goraczka w domu w bluzie i pod kocem :-(

glupieje nam pogoda :-)

ja sie nie pochwalilam, ale MOJE DZIECKO DZIS PRZELKNELO PIERWSZY RAZ POSILEK! DOBRE 10 LYZECZEK MARCHEWKI Z ZIEMNIAKIEM Z HIPPA :-D tez musial byc mocno cieply, troche dmuchalam, a jak wystyglo - to od razu sie dlawil....

sorx, ale to bylo warte napisania wielkimi literami :-D cudownie :-D jestem mega happy! jeszcze butle jutro bede znowu wprowadzac (kilka dni bylo przerwy, zeby sie nie zrazil)

a, i dzis juz na bank mu sie zabek wyrzyna, czuje juz takie ostre na dziaselku kropki.. bidulek, wyje wnieboglosy co chwile, dalam juz nurofen, dalam zel na zeby i nic nie pomaga :-( caly dzien krotkie drzemki i z mega placzem pobudki.. :-(

a u nas dzisiaj butli nie chciała :wściekła/y:
na dworze spędziłyśmy dzisiaj 5,5 godziny łącznie :tak: i też zaczełam z rana- o 9:00 pierwszy spacerek!

aeyne nam rehabilitantka mówiła, że jak dziecko ma odruch wymiotny przy jedzeniu to może to być problem logopedyczny, możesz więc przy okazji spytać pediatry
asiunia, eywa gratki ząbków!
mercedesss na opakowaniu jest, że temperatura wody nie może być wyższa niż 40 stopni, więc ja rozrabiam w temperaturze pokojowej
dranissimo ja też dawałam banana w sloiczku, a jeśli chodzi o taką zwykłą kaszkę manną, to trzeba ją najpierw ugotować, więc ta z Nestle wygodniejsza

mnie od wczoraj pobolewa ząb :-( dolna 5 chyba :zawstydzona/y: mam za swoje, bo ani przed ciążą nie wyleczyłam zębów, ani po ciąży...jak przejadę językiem to czuję, że mam lekko podpuchnięte dziąsło, ech...dziadostwo...a do dentysty mi nie nie po drodze...

ducha- ja mam wrażenie że kupne słoiczki są mniej treściwe nie wiem dlaczego, Asia jeszcze nie jadła kupnych ale podejrzewam że by pluła chociaż te inne tzn te z jagnięciną czy królikiem to chyba będę kupować bo gdzie ja jagnięcinę kupię???
no właśnie, wiejskiego kurczaka dostanę ale z resztą będzie problem, więc mam nadzieję, ,że przełknie jednak jakieś słoiki...

ducha – nie ma bata ja też gram. dzielmy się na 3: Ty, ja i wilmek :happy:

ok, jak wygram to się z Wami dzielę!

maly jojczy wiec krotko:

rozczaruje was, ja juz zagralam w totka. gralam tez teraz przy 23 bankach i przy 35 bankach! mialam 2x trojki, a same wiecie, ile jest 2x3? 6!!!! i ja zgarniam! ale moge sie podzielic, mi styknie z 5-6 baniek ;-) kupie sobie ivory residence i bede tam smierdziec do konca zycia :-D nie, jeszcze z banke dla sluzby, coby te 50 lat mnie ogarniala i chate. i dzieci, i jedna pania dla meza tez sobie kupie, a co :-D :-D :-D

ducha
, dzieki z tym widlakiem, gdzie to sie kupuje? ale poki co przeszlo! wystarczyl ten calodniowy spacer i nastepnego dnia caly bozy dzien w tkmaxxie i okolicznych sklepach i mlody wyleczony z odparzenia :-) mowilam ci, ze on co chwile w domu wali kupsztale, tylko 'na kundzie' nie wali, wiec przez to, ze nie walil dwa dni prawie ;-) tylko rano i wieczorem ;-) to sie wyleczylo :-)

dobre z tymi kupami, a widłak dostałam od teściowki ale strasznie mało, bo tez resztkę miala. To chyba u zielarzy dostaniesz albo w necie trzeba poszukać.
Do tkmaxxa weszłam jak było otwarcie i wyszłam, jakoś sil mi zbrakło :(, no i kasy już wcześniej mnóstwo wydalam, więc za wiele bym nie poszalała.
Aaaaa, no i jak wygrasz to daj mi 1 mln zł, więcej nie trzeba, jakoś dam radę z banieczką :)

Dziewczyny które robiły własne słoiczki : jakie słoiczki owocowe i warzywne robiłyście same, jakich owoców i warzyw?
jabłka, maliny, maliny+jablka, jabłka+brzoskwinie, marchew, brokuły, dynia, cukinia, więcej eco nie dostałam, więc nie robilam w słoiki, będę kupowała i gotowała na bieżąco, aaa no i ziemniaki mam eco ale je też na bieżąco będę gotowała bo dużo mam.

No a my dzisiaj na długaśnych szwędach w tesco byliśmy, ja sobie coś tam na przecenach wyszperalam, Tymko dostał dresik i butki. Potem dermatolog, ale nigdy więcej do niego nie idę! na wszystko daje tą samą maść, ona pomaga ale jak przestane smarować to wracają krostki, więc czy ja mam Go do końca życia smarować?! W ogóle szkoda slow na tego kolesia, a suche plamy narazie nie zdiagnozowane, smarować cudowną maścią, ale niewykluczone, że to nie będzie AZS :(. No i nie wspomnę, że w gabinecie byłm 2 min z wyciągnięciem Tymka nóg ze sponi i włożeniem z powrotem, za co zapłaciłam 80 zł :). Kocham ten kraj!!!!
Dobra, idę do M. troche pogadać bo jeszcze jutro i się rozjeżdżamy na trochę...
Kolorowych :*

reklama
nie było wywiadówki ale i tak kazałam mężowi dać kaszkę, szło mu jako tako więc zacznie jej dawać niech się uczy. ale mnie coraz częsciej męczy że nic przy małej nie robi teraz ma wymówkę że chory jak nie na l4 to że zmęczony po pracy. denerwuje mnie to ale co ja na to poradzę???

Do góry