reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Dziewczyny a jak to jest z kaszkami mleczno-ryżowymi? Do nich się nie dodaje mm tylko na wodzie się robi. A jak ja chcę zrobić rzadszą to wtedy wyjdzie za mało porcji mleka modyfikowanego jakby a za dużo wody. Czy to będzie pełnowartościowy posiłek? Czy wtedy dodać mm? Zgłupiałam a moja Mała gęstej kaszki nie chce. A może dodać kilka łyżeczek takiej mleczno-ryżowej do mm? Bo waniliowe są tylko mleczno-ryżowe a tylko taki smak jest akceptowany ;)

reklama
moj dziec tez szczypie ;)
margola moje zdanie takie ze probowac na sile niestety wiem jak robil moj maly a robil juz tak trzy razy za chny ludowe nie chcial pic wargi zaciskal a jak go zajelam czyms innym po dupci klepalam szzzzz robilam to bral cyca a zas rzłopał jak szalony... oidejrzewam ze jak bym nie dala na sily to by sie odwodnil bo on tylko cycowy a wtedy byl malusi jeszcze pierwsza akcja jak miesiac mial, zas dwa i 3i pol. Kazdy ma swoje zdanie rozumiem ze sie martwisz bo ja tez tak mialam bylam u pocona za nim zalapal a jak juz zaczal to pil czasem trwalo to 5minut ale wielkiego placzu i wrzasku trzymam kciukasy a sprobuj mzoe dac w niekapku ???

My dzis noc taka ze co pol godziny godzine sie budzil z placzem podejrzewm zeby bo nadal ta jedynka w drodze i nie przebila sie do konca...

a teraz wrocilam z miasta maly pil 1,5h temu polozylam na lozko i oddalilam sie 2 m po pampersa a on co zaczyna chrzakac i wierzgac jak szalony biegne a tam mu sie tak odbilo ze mleko nosem powietrza nie mogl zlapac szybko na rece klepalam trzeslam i doszedl do siebie i wielki placz i wrzask. Nigdy w zyciu go nie zostawie samego. :(mam mointor oddechu no ale w lozeczku a nie na naszym lozku przeciez

od pt żywię się tylko zupkami chińskimi i mrożoną pizza ( brak lodówki i kuchenki) mała robi 5 kup dziennie a wczoraj jeszcze zjadła 2 kostki czekolady i zielona kupa.

bosz co za pogoda!
mała marudzi, chce spać, a jak się obudzi to płacz, że się obudziła i muszę dać cyca, ciumnknie parę razy i śpi znów ;-)

nela moja też ulewa i też takim "serkiem" i też na pomarańczowo czasem ;-)
mamusiadorusia ja też poszczypana w cyca najbardziej ;)
cucu faktycznie...konowały!
morgaine proszę :)
jankesowa ale trauma, współczuję dobrze, że byłaś blisko!
akkm zdrówka dla małej!
margola a co lekarz mówi na tą wagę? nie wiem co poradzić...może zrób jakies badania? może mocz?
nati gratki kolejnego zęba i fajnie że już masz net!
aeyne miłej zabawy!

u nas noc z jedną pobudką o 24 ale za to od 5 już koniec spania, budzi sie to moje dziecię coraz wczesniej, nie ma co!

Akkm – z marudzeniem dzieci to możemy sobie rękę podać.. ja mam to samo a dziś panna o 6 wstała i śpiewała. Nauczyła się śpiewać, kwiczeć i non stop ją słychać
margola z jedzeniem nie pomogę.. mam ciut podobnie – moja nie chce żadnej kaszki czy to mleczno ryżowej czy kukurydzianej czy mannej tylko słoiczki ale za to cyca ssie
aenye – miłego weekendowania i pakowanka
asiunia – suszarki zazdroszczę..
morgaine – nie powinno się dawać żadnych przypraw czy ziół – same warzywka i ok
baby – pytanko mam odnośnie słoiczków. Daje małej jedzonko kupne i tak sobie myślę czy tych słoiczków nie można wykorzystać??
Odprowadziliśmy młodego do przedszkola zaliczyliśmy spacerek na którym panna spała może z 20 minut i czekam na jej sen. A ona siedzi i śpiewa.. wymiękam powoli. Właśnie zasnęła i zoabczymy na jak długo.. wstawię pranie a co!!

nie próbowałam, trzeba by sprawdzić

Morgaine na razie powinno sie dawać mięsko ugotowane osobno a wywar chyba po 7 miesiacu dopiero i powolutku

Nati gratuluję ząbka kolejnego :)

Dziewczyny a jak to jest z kaszkami mleczno-ryżowymi? Do nich się nie dodaje mm tylko na wodzie się robi. A jak ja chcę zrobić rzadszą to wtedy wyjdzie za mało porcji mleka modyfikowanego jakby a za dużo wody. Czy to będzie pełnowartościowy posiłek? Czy wtedy dodać mm? Zgłupiałam a moja Mała gęstej kaszki nie chce. A może dodać kilka łyżeczek takiej mleczno-ryżowej do mm? Bo waniliowe są tylko mleczno-ryżowe a tylko taki smak jest akceptowany ;)
robisz konsystencje taka jaka malej odpowiada. MOj to musi miec gesta jak kamlot :-) i nadl bedzie to pelnowartosciowy posilek. Na opakowaniu kiedys ktores z kaszek przeczytalam ze iles tam lyzeczek na iles tam wody i ze mozna dodac wiecej kaszki dla uzyskania pozadanej konsystencji. wiec pewnie to nie robi wiekszej roznicy :-)

moj Josh od 1,5 roku nie mial mleka w ustach i co? tez nic nie zrobie. sila nie zmuszam bo wychodzi jeszcze gorzej. Daje dodatkowe wit D i inne i rosnie zdrowo :-)

ducha, dobre!!! haha na szczescie antyperspirant mam dobry, hehe ;-)

juz sie pakuje, wsio zalatwione, pokupione, kartka i obraz zadedykowane jak trza. pakowac sie do walizy zostalo ;-) uomatko, trzy dni, a ja mam rzeczy jak na dwa tygodnie ;-) oczywista.

a jak myslicie, mlody ma jechac w pizamce? on strasznie sie poci w foteliku i nie chce go za grubo ubrac, chce, zeby mial wygodnie, wiec pizamka (tzn pajac ze stopkami taki, kumacie) najlepsza, ale moze jednak za zimno? moze pizamka + skarpetki i ewentualnie kocyk?

ducha, dobre!!! haha na szczescie antyperspirant mam dobry, hehe ;-)

juz sie pakuje, wsio zalatwione, pokupione, kartka i obraz zadedykowane jak trza. pakowac sie do walizy zostalo ;-) uomatko, trzy dni, a ja mam rzeczy jak na dwa tygodnie ;-) oczywista.

a jak myslicie, mlody ma jechac w pizamce? on strasznie sie poci w foteliku i nie chce go za grubo ubrac, chce, zeby mial wygodnie, wiec pizamka (tzn pajac ze stopkami taki, kumacie) najlepsza, ale moze jednak za zimno? moze pizamka + skarpetki i ewentualnie kocyk?
mam tak samo - dobrze ze moja mam jedzie z nami Vanem bo inaczej bym sie w naszym nie zmiescila :-D haha

ja nie wiem jak u was z pogoda, ale ja obieram dresik na droge. Body z dlugim i spodenki od dresu i skarpety - do tego bluza ktora zaloze jak bedziemy z auta wychodzic na przerwy :-)

aenye, ubierz pajacyk i skarpetki i przykryj kocykiem, pocą im się plecki najbardziej bo te foteliki mają takie gówniane nieoddychające materiały, a od góry będzie ciepło przykryty i git. aaa no i w pajacu nic nie bedzie uwierało podczas tak długiej podróży :tak:

reklama
Do góry