reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
i tak w ogóle to jestem wiecznie głodna...
chyba po tabsach anty
nawet nie wiem, ile ważę, bo bateria się w wadze wyczerpała

dla mnie karmienie piersią też jest bardzo wygodne
na początku jakoś mnie to irytowało, potem jak przez pewien okres dokarmiałam butlą, to w ogóle byłam zła, bo i dieta, i butla- najgorsze rozwiązanie jak dla mnie
a teraz się przekonałam i uważam to za cudowne! :)

Dla mnie tez karmienie cycem to wspanialy "wynalazek" ;-) Nawet nie wyobrazam sobie karmic butla, zbyt leniwa na to jestem, to cale wyparzanie, przygotowywanie melka itd To nie dla mnie. Na cale szczescie (odpukac!!) melczka nam nie brakuje, a Mala chetnie je. Raczej nie mielismy zadnych przygod z cycem, zeby Mala nie chciala go, co cieszy... Dlatego z calego serducha wspolczuje tym, ktore chca karmic a nie moga z roznych powodow, ja bym tez nad tym ubolewala ;/

wlaśnie teraz poczytałam trochę o tych specyfikach i wszyscy polecają tą nowośc eveline:
http://allegro.pl/eveline-slim-3d-termoaktywne-serum-wyszczuplajace-i1654845884.html

ja to miałam-przez pierwsze 3 tyg.rozgrzewało na maksa,a potem przestało..nie wiem czemu.Ale waga jak przed ciążą,trochę tylko muszę jeszcze nad jędrnością brzuszka popracować.Ale jest ok.

nati-dla mnie też cyc to podstawa,nie wyobrażam sobie dawania butli-po prostu cyc to mega wygoda i taniocha!!!

POgoda dziś nie najlepsza,wyszliśmy o 9.30 na spacer,bez deszczu,ale powrót-o 12-przemoczeni do suchej nitki... Nic mi się nie chce,mały śpi ponad miarę;-) chyba nadrabia noc,bo pił dziś co 2 h-o zgrozo!!!Bo tak to przesypia noc z 1 karmieniem;-)
Dałam mu wczoraj parę łyżeczek soku jabłkowego Gerber,bo nie umiał zrobić kupki-i co??? Kupa aż po plecy,wszystko beeeee,normalnie tak się zwalił,że szok:szok:
Eeee,uciekam,małż się dopija do drzwi....

Uspokoiłam się ale nadal nie wiem co z tymi wakacjami. Podobno mąż rozmawiał z synem szefa a ten nie miał sprecyzowanych planów na 2gą połowie sierpnia, jak mąż podał szefom termin swojego urlopu to podobno się zaczęło ze syneczek coś planował itd.. Już sama nie wiem na czym stroje ja cały dzień szukam kwatery ale dooopa nic nie ma w tym terminie albo jak jest to w takich cenach ze głowa mała, a mąż mi mówi ze nic nie odwołałam i nadal jedziemy tam gdzie mięliśmy. Rany niech ten dzień się już skończy. Ja nawet dziś obiadu nie zrobiłam, kazałam mężowi jechać do Petry ( wrocławianki wiedza o co chodzi, najlepszy gros w mieście )
Dobra nadrabiam posty:
Cucumber okres miałam i teraz też i są dość obfite ale tylko w 2 pierwszych dniach, natomiast ten pierwszy to był taki duuuży
Baby już za głosowane, codziennie pamiętam i klikam
Koot doczytałam że już chyba masz jakiś tam stelaż ale niezbyt cacy, może sprzedaj to co masz i zakupisz jeszcze raz. Ja bardzo polecam portal gumtree naprawdę na nim sprzedałam meble z mieszkania i niewiele dołożyłam i mam nowe. A i cały czas coś tam sprzedam, teraz parę ciuchów po Wikusi, no fakt za małe pieniądze ale zawsze na coś następnego będzie
Dranissimo ja sama wczoraj ucieszyłam się z podniesionej główki Wiki, i cieszę się także Twoja radością
Gratulacje dla córy
Ja cały czas jak usypiam mała to mówię szzzzzzzzzzzzz i nie wiedziałam ze to z jakiejś książki, robiłam tak od czasu jak ją ze szpitala przynieśliśmy a i dźwigać wtedy nie mogłam (ból nadgarstków i cc) było tylko szzzzzzzz i dziecko zasypiało. Teraz też szzzzzzzz po wieczornej butli i Wika odpływa.
Ducha mnie tez przerażą wizja powrotu do pracy w październiku z ta jednak różnicą iż zostawiam dziecko z teściową albo moja mamą. A pracuje po 12h a nast. wolny i to mnie pociesza, że kolejny dzień jestem z niunią.
Ale jak wytrzymać te 12h w pracy bez niuni????????

edit:

Hahaha właśnie W poszedł sam z Wiką na spacer. Ło matko sam się za to wziął, chyba wie że jestem wściekła za te wakacje

Ostatnia edycja:
herbatita no to przykro...ale może babcia ma inne terminy też wolne, tak żeby pasowało mężowi?
EDIT ha ha piszesz "babce", a ja sobie wyobraziłam taką babulinkę, bo przeczytałam babcię ;)
koot i co teraz z wózkiem?
ducha ja do pracy od 11 wrzesnia, no jeszcze może uda się urlop wykorzystać...i też złobek lub niania :( i też nie wiem co lepsze i jak to będzie, zwłaszcza że moja Tysia taka absorbująca...

Co wózka to miałam taki:
zestaw 3w1 (spacerówka + gondola + fotelik MAXI COSI CITI) QUINNY SPEEDI SX 2011 RAVEN
a ma taki pożyczony: Roan Marita :: Wózki dziecięce i Foteliki samochodowe

jejku, ty juz 11? My w ten sam dzień urodziłysmy, ale ja wykorzystuje 26 dni urlopu

Ja miałam wrócić 4 sierpnia:szok: do pracy ale wykorzystuje dodatkowe 2 tyg urlopu macierzyńskiego i 26dni swojego urlopu wypoczynkowego wiec na październik mam się szykować do pracy.

reklama
Do góry