reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Moj dziecie pilo w nocy chyba z 6 razy masakra tak mnie sutki bola ze nie wiem jak sie nazywam nie wiem co mu sie pokrecilo. Ale jestem mega nie wyspana.

Moje szczesci z polezacej pozycji glowke ladnie podnosi ale z lezacej to kiepsko z tylu ma. za to rekami sie tak przyciaga az palce bola i nogi tez w gore.

edit kukam do lozeczka a tam wielkie oczy jak 5zl :-):-D

reklama
my bylismy na grillu w miesice obok, siedzielismy w ogrodzie i spadly 2 krople deszczu, a zaledwie 15 km dalej, nam dom zalało!!

właśnie weszłam na forum żeby spytać czy Cię nie zalało....współczuję!!!! Byliśmy akurat w bb pod Auchanem prawie sucho jak wychodziliśmy a od Vieny dramat przeszło godzinę wyjeżdżaliśmy z bb bo wszystkie drogi zalane- po drodze pełno zalanych samochodów no dramat, a mój T co na to "dobrze że masz cycki przy sobie to jakby co możemy i w aucie spać":-D bo mały był z nami- 3h po sklepach łaziliśmy i nawet nie stęknął:tak:

dragonfly Mateo jest coś tak czuję równie leniwy jak moja Tysia ;-)nie lubi na brzuszku,nie chce podnosić główki, a jak łapię za rączki do siadania to główka hen, hen w tyle :zawstydzona/y:

oj też tak myślałam, ale wczoraj jak byliśmy na szczepieniu(oczywiście się nie odbyło bo nie ma szczepionek:wściekła/y:)lekarka pokazała mi jak układać rączki żeby zachęcić do podnoszenia główki no i faktycznie Antek chętnie wczoraj się podnosił:tak:

lilou- daliśmy 300 ale tylko dlatego że to na budowę plebanii, ale wiem że ludzie dają też dużo więcej.. Albo i wcale-ksiądz z sąsiedniej parafii nie bierze grosza za chrzest bo to dziecko a najważniejszy sakrament ceny nie ma....

a wiecie jaka jest, ostatnio, ulubiona zabawka mojego dziecka?? koc! łapie w rączki, przesuwa, rozciąga i wkłada do buzi:))))))))

Ostatnia edycja:
herbatita na pewno możesz zagęszczać Nutritonem, sama bym zagęszczała, ale nie bede odciagac, a to pewnie pomogłoby mi w ulewaniu

my po prawie 2h (!) drzemce :-) zaczelo sie od cyca na siedzaco, potem zmieniłam pozycje na lezacą, wysunęłam cyca i pospałyśmy ;-)pogoda zdecydowanie sprzyja lenistwu

My po szczepieniu zalecane + rota. Troszkę przesuneliśmy i dziś byliśmy. Mały dzielny, Pani Doktor w szoku, ze taki pogodny, nie płakał przy wkłuciu. Musimy podawac podwójną dawkę d3 bo za szybko rośnie! Waży 7,3 kg i ma około 70 cm :-) Poza tym wszystko OK.

Heja :-)
Ile razy dziennie Wasze dzieciaki robia kupe?? Moja nadal kupkuje, jak szalona, 3 kupy do 12, ze 2 po poludniu i jedna wieczorem, conajmniej ;-) To normalne? ;-)
Glowke cwiczymy, ale z jakims marnym skutkiem. Nadal nie chce lezec na brzuszku, wyje i leniwie podnosi na moment. Dzis ja cwiczylam przy dzwiekach pralki to troche dluzej bez placzu polezala na brzuchu, ale bez zachytu... Moze tak, jak marma mowi moja Mala bedzie szybsza w czyms innym... ;-)
My juz po szczepieniach; BCG, 6w1 + pnemuokoki, procz wielkiego placzu w trakcie szczepien, zadne goraczki i te inne nas ominely, thx God! :-)

Z tym zagęszczaniem to ja chyba tez poczekam do 4 miesięcy, albo 6 lipca na kolejnym szczepieniu zapytam pediatrę, dziewczyny bardzo dziękuje za pomoc
Justi jak to ten mały bąbelek wazy już 7kg? Matko jak on szybko rosnie, przecie ma tyle lat co Wika?
Moja Hrabina fakt rosnie no ale nie tak szybko. Tak tak każde dziecko ma swoje tempo rozwoju.
Wika kupkuje tak co 2-3 dni ale jedna meeeeegggasną. Wcześniej to z 8 razy leciało. A ta moja mała wariatka najadła się dziś szaleju i w ogóle nie chce spac. Może miała 2 20min małe kimki i teraz co znów baraszkuje na macie. Oczywiście tylko na pleckach na brzuchu nadal. Nic
Jezu zacałuje to swoje dziecko. ok. zmykam się trochę nia pobawić bo gada mi tu cały czas. Będę pózniej na BB i FB.

A moje właśnie baraszkuje na brzuszku na macie :p Wiecie co, wygląd mi na to, że to moje dziecko będzie leworęczne...

herbatita moja to tylko takie drzemki w ciagu dnia sobie robi, spi moze ze 3-4 razy po pol godzinki :-/ I tez sama nigdy nie zasypia, tylko po cycu...

reklama
Do góry