reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Kurka wodna, czyli to jednak mogą być ruchy!! Ale czadzik!! Szczerze mówiąc taka byłam przekonana, że za wcześnie, że już się zaczęłam obawiać, że coś nie tak...
Co do ciuchów, to ja już na dobre w ciążowych chodzę. kupiłam sobie dwie pary ciążowych leginsów i dżinsy, od koleżanki odebrałam ciuchy po poprzedniej ciąży. Najlepiej mi w ogrodniczkach.
Takie pytani mam z innej beczki: golicie nogi, czy depilujecie. Bo ja szleję z depilatorem jak zwykle, a wczoraj moja sąsiadka stwierdziła, że nie powinnam. Nie potrafiła mi uzasadnić dlaczego, ale twierdzi, że to szkodzi maluchowi. Co uważacie? Nie lobię golić nóg, bo to trzeba robić ciągle i na okrągło, włochy się robią wstrętne i jeszcze się zacinam.

reklama
mała mysz sąsiadka miała rację, nie wolno używać depilatora w ciąży bo ukrwienie jest większe i bardziej podrażniasz skórę i też bardziej boli, a jak Ciebie boli to maluszek też niezadowolony. Ja też odstawiłam depilator i bardzo ubolewam, ale dla kruszynki wszystko.

Ale zasuwacie dziewczyny.

Ja jeszcze nic nie czuję, ale czekam z niecierpliwością. Umówiłam się na USG w poniedziałek, juz nie mogę się doczekać.
Ja to już dawno w żadne ciuch się mieszczę. Mam 3 pary spodni ciazowych i 2 pary leginsów. Dobrze,ze moda nam sprzyja na leginsy i długie swetry i bluzki:)

Gratuluje udanych wizyt!
Niusiaagusia pilnuj się, teraz uważaj na serducho. potem się dowiesz co i jak z brzuszkiem.

Chodzi tylko o ból z depilowaniem? A jeżeli mnie to nie boli? Na prawdę. Nigdy nie miałam z tym problemów, depiluje nogi od dawna i to własciwie bardziej swędzi niż boli. A w ciąży włoski mam jakieś słabsze i w ogóle prawie nic nie czuję. Jak sie zatne maszynką jest gorzej. Jeżeli chodzi tylko o bolesność, to chyba wolę depilację. Chyba, że jest coś jeszcze szkodliwego.

Jeny, dziewczyny... a ja już myślałam, że jakaś nienormalna jestem. Też czuję ruchy...Myślałam, że mi się wydaje i nawet nie poruszałam tego tematu na forum, żeby się nie wygłupić, ale teraz to już jestem pewna, że to "to". Przeważnie wieczorem, jak sobie leżę to czuję "skrzydełka motylka", takie muśnięcia delikatne. Z Hanią pierwszy raz czułam w Wigilię po pasterce to było tak ok. 20 tc a teraz 14... ale podobno z drugim dzieckiem szybciej się odczuwa, ale żeby aż tak szybciej...?
Niusiaagusia z serduszkiem nie ma żartów... Nie przemęczaj się, nie wysilaj i bądź dobrej myśli do poniedziałku, a gdyby coś, to nie patrz na nic tylko wzywaj pogotowie.

cześć
cieszę się, że Jola w końcu postanowiła zaprosić wszystkie kwietnióweczki do swojej grupy. domyślam się, że zostało to sprowokowane założeniem przeze mnie drugiej grupy zamkniętej. kilkakrotnie temat zaproszeń był poruszany, nie chce mi się szukać moich postów, ale były takie, gdzie postulowałam do Joli, aby coś zrobiła w tej sprawie.
Na Wasze życzenie usunę niepotrzebną grupę, bo w końcu ona nie dla mnie miała być.
Cała sprawa jest dla mnie dość przykra i myślę, że niektóre z Was zrozumieją dlaczego. Mimo,że tak naprawdę jest to całkiem śmieszne i niepoważne. za stara jestem, żeby się kłócić o to, " czyja grupa lepsza" itp
Na bb pojawiłam się, bo czuję się często bardzo samotna w miejscu gdzie mieszkam. Praca Pawła powoduje, że całymi dniami/ tygodniami jestem sama w domu i tylko tu miałam kontakt z kimś, kto ma więcej niż 12 lat
Długo zastanawiałam się, czy w ogóle komentować tą sytuację. Prosiłabym, abyście nie zaczynały dyskusji, tak jak to było na początku, gdy na wątku była wręcz awantura o grupę zamkniętą.Wtedy Jola jakoś nie zareagowała, dziwne...
Napisałam co myślę, mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam. nie miałam takiego zamiaru.
Pozdrawiam, Ania

Kiedyś byłam na innym forum i tam były jasne zasady, do zamkniętej grupy dostają się osoby, które mają co najmiej 100 postów, chodziło o to, aby wyeliminować ewentualnych, przypadkowych "czytaczy". Myślałam, że tutaj też tak jest i dopiero niedawno się zorientowałam, że jest jakaś grupa, która nie przyjmuje już nikogo z nieznanych powodów.Jakoś specjalnie mi nie zależało, żeby do "takowej" przynależeć więc siedziałam cicho, choć ciężko mi jest czasem nie pisać o czymś co boli, albo pisać o tym i za chwilę kasować ze strachu, że ktoś przeczyta na ogólnym. Dzięki anawoj, że pomyślałaś o nas wszystkich i stworzyłaś grupę. Myślę, że teraz to sobie dopiero pogadamy od serducha...

Kurcze doczytalam Was bo sporo naklikalyscie ale juz nie pamietam ktora co pisala.

Co do ruchow to ja w pierwszej ciazy czulam w 19 tygodniu a teraz tez mam juz czasem takie wrazenie ze sie rusza ale to tylko takie delikatne musniecia.

W poniedzialek ide wreszcie na wizyte do ginka.Juz sie doczekac nie moge.

anawoj powiem tylko tyle: jestem tego samego zdania co Ty. Korciło mnie, żeby skomentować tę sytuację w grupie, ale się powstrzymałam, żeby nie wywoływać niepotrzebnej burzy. Tak czy owak, napisałam już na grupie i powtórzę: dziękuję. Dzięki Tobie sprawa się rozwiązała. Nie chodzi na prawdę o to, czyja grupa lepsza, bo grupa to grupa. Tamta jest po prostu starsza i obszerniejsza. Koniec, nie będę pisać więcej, prosiłaś, żeby nie zaczynać dyskusji.

reklama
Co do ruchów też mam wrażenie że je czuję ale jakoś mało wiarygodne mi się to wydaje.
W pierwszej ciąży czułam w 17 tygodniu.

Niusiaagusia też mam wypadanie zastawki i objawy są podobne ja u ciebie. nagłe walenie serca arytmia itp. W okresie dorastania dochodziły do tego omdlenia i zasłabnięcia. Od jakiegoś czasu mam z tym w mirę spokój. Zdarzają się ataki ale bardzo łagodne i szybko przechodzą. Skonsultuj się z kardiologiem niech sprawdzi co się dzieje i dlaczego.

anawoj kochana nikt o nic nie ma do Ciebie pretensji :tak: Bardzo dobrze że tak zrobiłaś.Jola napisała że nie jest w stanie zająć się grupą i przez to te całe komplikacje. Dlatego proponuję abyś ty ją prowadziła :-) W końcu można po prostu wysłać raz na jakiś czas wysłać do Joli listę osób do dodania. Zresztą jak dla mnie może zostać również twoja grupa a tamtą można zamknąć. Po prostu sądzę, i chyba inne dziewczyny też, że bez sensu są dwie grupy bo można się pogubić gdzie się co pisało :-) Ważne żebyśmy miały gdzie pisać i tyle :tak:

Do góry