reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

dranissimo taka pozycja w leżaczku (czy foteliku samochodowym- jak u mnie) nie jest pewnie zbyt dobra dla kręgosłupa, ale Tysia ją najbardziej toleruje...my np. spacerki robimy w foteliku, dzisiaj mała była te 2 godziny na tarasie w tej pozycji...teoria to teoria, ale życie ją weryfikuje...

no u mnie tak samo, Mala zasypia albo u mnie na rekach, albo w bujaku, a ze coraz ciezsza sie robi wiec Ja sadzam do bujaka, mimo iz wiem, ze to niezbyt dobre dla Jej kregoslupa :-( Tak mi Jej szkoda, bidulenka...

dolacze do marudzacych na upal
ALE GRZEJE:-D

kurczaki, ale Wam fajnie!! A ja nadal czasem wlaczam ogrzewanie, zeby Malej bylo cieplo :szok:

byla polozna mamy juz 6800 a mnie krzyz wysiada.

OMG! Ale klocuszek :-) I nie dziwie Ci sie, moja ma cos ponad 4kg, a mi plery siadaja.

reklama
laski, dacie wiarę, 31 st w cieniu! nie wiem czy w ogóle powinnam z małą wychodzić ALE...... małż mój dziś dostał mega awans i chciałam zrobić fajna kolację a co za tym idzie zrobić odpowiednie zakupy i teraz sie zastanawiam co zrobic.. PORADŹCIE! kurcze, przecież jej w tej gondoli będzie strasznie goraco...... u was tez tak goraco? wychodzicie???????

toś mnie pocieszyła jankesowa ;-)
ja też sobie powtarzam, że kiedyś musi to minąć, że wreszcie z tego wyrośnie, że jak zacznie bardziej kontaktować, to może łatwiej wyrazi to o co jej chodzi...póki co jest ciężko, nie sądziłam, że będzie tak ciężko

ktoś mi niedawno napisał: "macierzyństwo to róża, tyle że z kolcami"

Mitaginko ale moze u ciebie bedzie lepiej mowilas ze twoja niunia spi w nocy a on nawet w nocy nie chcial dodam ze siostra miala nerwowa ciaze ma cukrzyce lekarze straszyli ja ze maly urodzi sie chory z wadami co miesiac byla w szpitalu na kontrolach 3-5 dniowych a maly caly i zdrowy jst i agent nie do podrobienia. Strasznie inteligenty. Bedzie dobrze zobaczysz :)

Mitaginko ale moze u ciebie bedzie lepiej mowilas ze twoja niunia spi w nocy a on nawet w nocy nie chcial dodam ze siostra miala nerwowa ciaze ma cukrzyce lekarze straszyli ja ze maly urodzi sie chory z wadami co miesiac byla w szpitalu na kontrolach 3-5 dniowych a maly caly i zdrowy jst i agent nie do podrobienia. Strasznie inteligenty. Bedzie dobrze zobaczysz :)

a nie wiesz, kiedy zaczął się uspokajać? mam nadzieję, że nie dopiero niedawno? :shocked2:

Z tego co pamietam to jak zaczynal byc bardziej kumaty od 3 miesiaca juz bylo lepiej najwieksza poprawa jak mial pol roku tylko ze ona zrezygnowala ze wszystkich lekow melise jedynie dostawal. On do dzis jest jedyny w swoim rodzaju bo rzadko sie slyszy zeby 4latek pil w nocy a on kakao i w dodatku jak by mu zrobila na mm to jej powie ze on chce na prawdziwym mleku :-D

A ja chyba bede wyc kolka przy wozku mi sie psuja mam przednie skretne i co jak sa zablokowane to pukaja a jak odblokowane to potrafia nagle sie zacicac czy cos i nie chca skrecic albo tak jakby bija az malemu glowka sie trzesie :( musze oddac na reklamacje... a co ja zrobie bez wozka

Ostatnia edycja:
jankesowa wspólczuje z wózkiem.. ja mam skrętne z tyłu, odpinane np do samochodu- idealne, ale potrafią się odpiąć w terenie.. doskonale wiem co czujesz...

Hej
No i zaczęło się już chyba na dobre łażenie po lekarzach. Dziś był kolejny etap szczepień co prawda teraz pneumokoki a 22 czerwca kolejna dawka 5 In 1.
Niestety pediatra mnie trochę zmartwiła i dala nam skierowanie do neurologa bo Wika ma niesymetryczne napięcie mięśniowe a i jak na 2,5 miesiąca zaciska piąstki i kciuka. Dosyć, że wiecznie łazimy po przychodniach specjalistycznych to jeszcze teraz neurolog. Jutro tez ciężki dzień bo idziemy na badanie słuchu i warunek zbadania dziecko ma spać. Ryczeć mi się chce bo już było ok. a tu znowu jakieś g….

Z tego wszystkiego nie wiem co komu miałam odpisać. Z upału mózg się lasuje

reklama
a i jak na 2,5 miesiąca zaciska piąstki i kciuka. Dosyć, że wiecznie łazimy po przychodniach specjalistycznych to jeszcze teraz neurolog.

a to zle jak zaciska raczki w piastki? Nawet nie wiedzialam??

I nie martw sie, dobrze ze ktos wczesnie to zauwazyl, lepiej teraz to skorygowac niz pozniej, kiedy by bylo ciezej z tym sie uporac... Wspolczuje targania sie po lekarzach! Strasznie tego nie lubie, a jeszcze tym gorzej kiedy dotyczy to maluszka... :/

Do góry