reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

dranissimo taka pozycja w leżaczku (czy foteliku samochodowym- jak u mnie) nie jest pewnie zbyt dobra dla kręgosłupa, ale Tysia ją najbardziej toleruje...my np. spacerki robimy w foteliku, dzisiaj mała była te 2 godziny na tarasie w tej pozycji...teoria to teoria, ale życie ją weryfikuje...

no u mnie tak samo, Mala zasypia albo u mnie na rekach, albo w bujaku, a ze coraz ciezsza sie robi wiec Ja sadzam do bujaka, mimo iz wiem, ze to niezbyt dobre dla Jej kregoslupa :-( Tak mi Jej szkoda, bidulenka...

dolacze do marudzacych na upal
ALE GRZEJE:-D

kurczaki, ale Wam fajnie!! A ja nadal czasem wlaczam ogrzewanie, zeby Malej bylo cieplo :szok:

byla polozna mamy juz 6800 a mnie krzyz wysiada.

OMG! Ale klocuszek :-) I nie dziwie Ci sie, moja ma cos ponad 4kg, a mi plery siadaja.

reklama
laski, dacie wiarę, 31 st w cieniu! nie wiem czy w ogóle powinnam z małą wychodzić ALE...... małż mój dziś dostał mega awans i chciałam zrobić fajna kolację a co za tym idzie zrobić odpowiednie zakupy i teraz sie zastanawiam co zrobic.. PORADŹCIE! kurcze, przecież jej w tej gondoli będzie strasznie goraco...... u was tez tak goraco? wychodzicie???????

toś mnie pocieszyła jankesowa ;-)
ja też sobie powtarzam, że kiedyś musi to minąć, że wreszcie z tego wyrośnie, że jak zacznie bardziej kontaktować, to może łatwiej wyrazi to o co jej chodzi...póki co jest ciężko, nie sądziłam, że będzie tak ciężko

ktoś mi niedawno napisał: "macierzyństwo to róża, tyle że z kolcami"

Mitaginko ale moze u ciebie bedzie lepiej mowilas ze twoja niunia spi w nocy a on nawet w nocy nie chcial dodam ze siostra miala nerwowa ciaze ma cukrzyce lekarze straszyli ja ze maly urodzi sie chory z wadami co miesiac byla w szpitalu na kontrolach 3-5 dniowych a maly caly i zdrowy jst i agent nie do podrobienia. Strasznie inteligenty. Bedzie dobrze zobaczysz :)

Mitaginko ale moze u ciebie bedzie lepiej mowilas ze twoja niunia spi w nocy a on nawet w nocy nie chcial dodam ze siostra miala nerwowa ciaze ma cukrzyce lekarze straszyli ja ze maly urodzi sie chory z wadami co miesiac byla w szpitalu na kontrolach 3-5 dniowych a maly caly i zdrowy jst i agent nie do podrobienia. Strasznie inteligenty. Bedzie dobrze zobaczysz :)

a nie wiesz, kiedy zaczął się uspokajać? mam nadzieję, że nie dopiero niedawno? :shocked2:

Z tego co pamietam to jak zaczynal byc bardziej kumaty od 3 miesiaca juz bylo lepiej najwieksza poprawa jak mial pol roku tylko ze ona zrezygnowala ze wszystkich lekow melise jedynie dostawal. On do dzis jest jedyny w swoim rodzaju bo rzadko sie slyszy zeby 4latek pil w nocy a on kakao i w dodatku jak by mu zrobila na mm to jej powie ze on chce na prawdziwym mleku :-D

A ja chyba bede wyc kolka przy wozku mi sie psuja mam przednie skretne i co jak sa zablokowane to pukaja a jak odblokowane to potrafia nagle sie zacicac czy cos i nie chca skrecic albo tak jakby bija az malemu glowka sie trzesie :( musze oddac na reklamacje... a co ja zrobie bez wozka

Ostatnia edycja:
jankesowa wspólczuje z wózkiem.. ja mam skrętne z tyłu, odpinane np do samochodu- idealne, ale potrafią się odpiąć w terenie.. doskonale wiem co czujesz...

Hej
No i zaczęło się już chyba na dobre łażenie po lekarzach. Dziś był kolejny etap szczepień co prawda teraz pneumokoki a 22 czerwca kolejna dawka 5 In 1.
Niestety pediatra mnie trochę zmartwiła i dala nam skierowanie do neurologa bo Wika ma niesymetryczne napięcie mięśniowe a i jak na 2,5 miesiąca zaciska piąstki i kciuka. Dosyć, że wiecznie łazimy po przychodniach specjalistycznych to jeszcze teraz neurolog. Jutro tez ciężki dzień bo idziemy na badanie słuchu i warunek zbadania dziecko ma spać. Ryczeć mi się chce bo już było ok. a tu znowu jakieś g….

Z tego wszystkiego nie wiem co komu miałam odpisać. Z upału mózg się lasuje

reklama
a i jak na 2,5 miesiąca zaciska piąstki i kciuka. Dosyć, że wiecznie łazimy po przychodniach specjalistycznych to jeszcze teraz neurolog.

a to zle jak zaciska raczki w piastki? Nawet nie wiedzialam??

I nie martw sie, dobrze ze ktos wczesnie to zauwazyl, lepiej teraz to skorygowac niz pozniej, kiedy by bylo ciezej z tym sie uporac... Wspolczuje targania sie po lekarzach! Strasznie tego nie lubie, a jeszcze tym gorzej kiedy dotyczy to maluszka... :/

Do góry