reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

kupiłam dziś herbę z liści malin, a tam "wg literatury liść malin może być stosowany jako środek oczyszczający organizm z toksyn, regulujacy przemianę materii oraz pomagający w wydalaniu szkodliwych produktów przemiany materii"....hmm a gdzie w tym krótsza ostatnia faza porodu?

a Ty juz zamierasz sie wspomagac ta herbatka? ;)

reklama
chyba nie wygladam najlepiej bo Pani kasjerka w biedronce pytala sie co taka zmeczona jestem :-(
niestety skurcze wrocily z wieksza sila ale moze sie zmeczylam droga do biedronki :-(
za godz bedzie maz to bedziemy myslec co i jak :-), no ale brak ordynatora wplywa na mnie zle wiec nie jade do szpitala. zaden z innych lekarzy mnie nie przerkonywal :-(

a jak wasi mezowie/partnerzy planuja rozwiazac sprawe z pobytem w domu po porodzie? biora tylko ten tydzien tacierzynskiego, czy dodatkowo jakis urlop, czy l4? jakie sa w ogóle mozliwosci? orientujecie sie?

ewa ja niestety nie mam pomyslu na taki domowy biznes, gdybym miała, to sama tez chciałabym z niego skorzystac...
moj bierze tydz "normanego" urlopu, a potem mozliwe ze zwolnienie ( na mnie lub dziecko, na dziecko to 100% jest ale nie wiem czy mu lekarz da) tacierzynski podobno od 2012 bedzie 2 tyg to w 2012 wezmie.

a jak wasi mezowie/partnerzy planuja rozwiazac sprawe z pobytem w domu po porodzie? biora tylko ten tydzien tacierzynskiego, czy dodatkowo jakis urlop, czy l4? jakie sa w ogóle mozliwosci? orientujecie sie?

mój tydzień tacierzyńskiego i 2 tyg urlopu( w tym 1 to wybranie nadgodzin mógłby więcej bo jeszcze sporo do wybrania mu zostanie ale nie chcą mu dać:wściekła/y:) namawiałam go co prawda żeby przełożył tacierzyński na przyszły rok ale nie chce bo się obawia że będzie z tym problem na początku przyszłego roku z powodu nawału pracy jaki im się szykuje.... A l4 powiedzieli mu że może dostać 7 dni ale sprawdzałam i okazuje się że 14 z tym że płatne 80%

edit: nawet suwaczek wie że ja jeszcze nie spakowana:szok::-D

a powiedzcie mi, czy to tak ciężko się będzie ogarnąć na początku? bo myślałam o 1 tygodniu max, chyba że to tak ciężko i będę potrzebować pomocy dłużej, to poproszę, żeby wziął ze 2 tygodnie. Ja nie mam pojęcia jak to jest...

meczaco nie jest, mi ze tak powiem maz nie potrzebny :-D, ale napewno dla Niego to bedzie przyjemnosc, wiec jak chce to niech bierze ile chce

No masakra jakas z Wami, tyle od rana naskrobałyście, że nie da rady nadrobić, bynajmniej nie teraz bo jadę zaraz z psinką na zastrzyk antykoncepcyjny. Wieczorem musze się spakować i do szpitala i na tydzień wyjazdowy a ja tak bardzo tego nie lubię robić :(.
Pochwale się Wam tylko, że kupiłam sobie dzisiaj torebkę :))). Weszłam z kumpelą do sklepu bo ona coś tam chciala sobie kupić i patrzę a tu taka jedna torebka sie do mnie uśmiecha... połazilam z nia troche po tym sklepie i stwierdzilam, że jest moja. Byla tylko jedna taka i jakaś baba mi ją z ręki i mówi ale ja ja chciałam kupić, no to ja jej ja wyrwałam i mówię, babie w ciąży pani torebkę zabierze, poza tym stała na połce, to wzięlam. Kurde, po takiej akcji bym ja kupila nawet jakby mi sie do końca nie podobała :p.
Ok, lecę umyć zęby bo sie szczypiorki najadłam, więc jak chuchne weterynarzowi to padnie.
paaaa :*

ewa ja niestety nie mam pomyslu na taki domowy biznes, gdybym miała, to sama tez chciałabym z niego skorzystac...
mój mąż bierze 2 dni okolicznościowego plus 2 tygodnie urlopu. z tym że mój mąż ma baaaaardzo duzo urlopu w roku z racji wykonywanego zawodu.... pracuje tez tylko 3-4 dni w tygodniu wiec nie jest to uciazliwe.
generalnie jak sie rodzi pierwsze dziecko to dobrze zeby byl pierwszy tydzien-dwa, bo my spimy, zeby zupke ugotowal itd....
jak drugie dziecko, to jestesmy zaprawione w boju no ale ktos musi sie zajac starszym dzieckiem;-)
a jak trzecie no to zupełna jazda wiec sama nie wiem jak to bedzie hahahah

moj ma mozliwosc urlopu to bierze. znam kolezanki ktore od razu po porodzie same byly i tez daly rade nawet z dwojka dzieci...wiec jak czlowiek musi to da rade, a jak nei musi to po co sie meczyc:-D

domowe biznesy? kumpela coś szyje i sprzedaje na allegro, tudziez chodzi do ciucholandow wygrzebuje fajowe rzeczy i sprzedaje na allegro;-)

reklama
Do góry