ja mam dla anawoj propozycję taką: my wyrażamy zgodę na wyjazd, a ona w zamian co parę godzin melduje się smskiem do kogoś, żebyśmy całego dnia nie spędziły myśląc czy gdzieś właśnie w tej chwili nie przychodzi na świat nasze kwietniowe maleństwo, co wy na to?
reklama
eywa co do smsów anawoj to sprawa bezdyskusyjna!! no kto jak kto ale my musimy wiedzieć co się dzieje na planie P jak Poród ;-)
anawoj nie no widać że kobitka z Ciebie zaradna. szpitale, kliniki obdzwonione, opinie zebrane, to jest przygotowanie do porodu!! a nie kupowanie pościeli i pranie ubranek!!!! :-)
pandora83 tyle tu tych pandor i pandorek ze nie wiem jak was zwać
pierwsze piszę do tej z Żywca;-)
kobieto, super dokładnie informacje dostałaś.
jakby mi lekarz powiedział, że za 3 tygodnie urodzę, to przynajmniej bym wiedziała że za 2 tygodnie i 6 dni mam torbę pakować!!
a tak to albo za wcześnie i będzie miejsce zabierać (chyba że włożę do bagażnika jak anawoj) albo bedę pakować torbę zamiast pisać na bb że się zaczęło!! no i co tu wybrać?
pandorka ta z zagramanicy.
cieszę się że już w domciu jesteś. psychicznie też dla Ciebie lepiej, no i teraz już będziesz uważać na tych schodach co?
anawoj nie no widać że kobitka z Ciebie zaradna. szpitale, kliniki obdzwonione, opinie zebrane, to jest przygotowanie do porodu!! a nie kupowanie pościeli i pranie ubranek!!!! :-)
jakby mi lekarz powiedział, że za 3 tygodnie urodzę, to przynajmniej bym wiedziała że za 2 tygodnie i 6 dni mam torbę pakować!!
a tak to albo za wcześnie i będzie miejsce zabierać (chyba że włożę do bagażnika jak anawoj) albo bedę pakować torbę zamiast pisać na bb że się zaczęło!! no i co tu wybrać?
pandorka ta z zagramanicy.
cieszę się że już w domciu jesteś. psychicznie też dla Ciebie lepiej, no i teraz już będziesz uważać na tych schodach co?
Nadrobić Was po kilku godzinach nieobecności jest mega wysiłkiem ;-)
Więc tak jesteśmy po wizycie. Jak pisałam wcześniej jakoś nastawiona byłam, że już zostanę w szpitalu i poczuję się jakoś bezpieczniej, że mała już pcha się na ten świat i wszystko szybko się potoczy.... A tu niestety jeszcze nie czas
Jesteśmy po badaniu KTG. tętno małej ok 160-170 , macica powoli się stawia tak do wys. 40 przepuszczalność na 1.5 palca i tyle. Jak to mówi lekarz wytrzyma jeszcze 2-3 tyg. Ciekawe jak ja to zniosę. Ledwo chodzę, ból na dole dość wyraźny, problemy z siedzeniem, wstawaniem.
Jeśli chodzi o moją budowę to lekarz mnie zmierzył i nie widzi tu zaleceń do cc, ale jak wiadomo wszystko się może zdarzyć przy samym porodzie. Mała na ten tydzień już ma wagę 3020. Ilość wód płodowych w normie, a nie jak wcześniej mi mówiono na górnej granicy. Boże co lekarz to inna opinia, już mam tego dość.
Jestem wykończona i idę spać, postaram się Was jutro nadrobić.
dzięki za rady dotyczące sygnatury
Więc tak jesteśmy po wizycie. Jak pisałam wcześniej jakoś nastawiona byłam, że już zostanę w szpitalu i poczuję się jakoś bezpieczniej, że mała już pcha się na ten świat i wszystko szybko się potoczy.... A tu niestety jeszcze nie czas
Jesteśmy po badaniu KTG. tętno małej ok 160-170 , macica powoli się stawia tak do wys. 40 przepuszczalność na 1.5 palca i tyle. Jak to mówi lekarz wytrzyma jeszcze 2-3 tyg. Ciekawe jak ja to zniosę. Ledwo chodzę, ból na dole dość wyraźny, problemy z siedzeniem, wstawaniem.
Jeśli chodzi o moją budowę to lekarz mnie zmierzył i nie widzi tu zaleceń do cc, ale jak wiadomo wszystko się może zdarzyć przy samym porodzie. Mała na ten tydzień już ma wagę 3020. Ilość wód płodowych w normie, a nie jak wcześniej mi mówiono na górnej granicy. Boże co lekarz to inna opinia, już mam tego dość.
Jestem wykończona i idę spać, postaram się Was jutro nadrobić.
dzięki za rady dotyczące sygnatury
pandora83
Fanka BB :)
hehe ja tylko wiem że prawdopodobnie wtedy do szpitala pójdę, no chyba że mnie wcześniej pozbiera tfu tfu wiem że wymyślam taki urok ciąży no nie????
Ostatnia edycja:
ducha
Tymciowa mama :)
właśnie smażyłam sobie jakąś chińszczyznę bo strasznie mi się zachciało i wciągnęłam ją oczywiście od razu :-), o dziwo nie mdli mnie dzisiejszego wieczora, więc się nażarłam jak dziki bąk, mmmm pycha, tylko ta pora , ale co tam Groszek pewnie jak zwykle będzie szalal całą noc, ja będę latala po schodach na siusiu non stop to się chyba spali ta chińszczyzna wieczorową porą, no nie?!
a czuć tym smażeniem w całym domu, aż mi przeszkadza, dobrze że sama jestem, bo chyba nikt by nie zasnął w tych zapachach...
a czuć tym smażeniem w całym domu, aż mi przeszkadza, dobrze że sama jestem, bo chyba nikt by nie zasnął w tych zapachach...
ducha
Tymciowa mama :)
o jaaa! nikogo już nie ma :-( i nikt mnie nie pocieszy, że to nocne żarcie mi w boki nie pójdzie (swoją drogą o czym ja myślę, jaka talia, jakie boki, przecież mój tułów to jakby prostokąt ). No ale ok, skoro nikogo nie ma to i ja spadam. Kolorowych, bezskurczybykowych snów życzę
..aenye
Mama grudniowa'06
czes , babincu, nie doczytam, ale! nogi mi z dooopska wychodza same, az mam spuchniete, wrocilam 23, odwalilam sie jak krakers istny na te zakupy - nie pomyslalam, ze mi nogi spuchna od lazenia 8h po sklepach i ubralam BALERINKI, bo ostatnio mi ciagle goraco w stopy!!!
ale obkupilam sie niesamowicie, jeszcze rodzice dorzucili sponsoring i mam mnostwo fantow ;-) ciuchow niewiele, tylko plaszcz i kurtka na przyszla zime (przeceny 80%! royal collection sklep, puchowe kurtki z puchem gesim, albo takie z krolikowym kolnierzem - no mnie nie bardzo ,staram sie byc eko, wiec mers, ale ogolnie spoko jakosc), ale ile do domu nakupilam! patelnie nawet! i antyposlizg do wanny! i marynarki aksamitne dla chlopakow na wesele siostry malemu kocyk, ciuszki na 68rozm (siostra sponsorowala ), i mase ******* jeszcze! no cudnie pol salonu mam w siatkach
kocham miasto i kocham zakupy, glownie przeceny
jutro poczytam co u was, ide spac! a maly zachwycony, ani jednego skurczu, klucia szyjki, no nic doslownie, tylko sie podstawial do glaskania i ile komplementow uslyszalam dzis, uorany ;-) od obcych ;-) chyba nie jest ze mna najgorzej!!
ale obkupilam sie niesamowicie, jeszcze rodzice dorzucili sponsoring i mam mnostwo fantow ;-) ciuchow niewiele, tylko plaszcz i kurtka na przyszla zime (przeceny 80%! royal collection sklep, puchowe kurtki z puchem gesim, albo takie z krolikowym kolnierzem - no mnie nie bardzo ,staram sie byc eko, wiec mers, ale ogolnie spoko jakosc), ale ile do domu nakupilam! patelnie nawet! i antyposlizg do wanny! i marynarki aksamitne dla chlopakow na wesele siostry malemu kocyk, ciuszki na 68rozm (siostra sponsorowala ), i mase ******* jeszcze! no cudnie pol salonu mam w siatkach
kocham miasto i kocham zakupy, glownie przeceny
jutro poczytam co u was, ide spac! a maly zachwycony, ani jednego skurczu, klucia szyjki, no nic doslownie, tylko sie podstawial do glaskania i ile komplementow uslyszalam dzis, uorany ;-) od obcych ;-) chyba nie jest ze mna najgorzej!!
Ostatnia edycja:
pierwsza!!! hehehe
ruszamy zaraz, jeszcze nie urodziłam
a co tam, najwyżej podróż będzie z niespodzianką. Malbork czeka
buziaki dla Was i trzymajcie kciuki. skoro młody ma zamiar posiedzieć w brzuszku, to niech siedzi jeszcze przez weekend.
matka jedzie oglądać chatkę
ruszamy zaraz, jeszcze nie urodziłam
a co tam, najwyżej podróż będzie z niespodzianką. Malbork czeka
buziaki dla Was i trzymajcie kciuki. skoro młody ma zamiar posiedzieć w brzuszku, to niech siedzi jeszcze przez weekend.
matka jedzie oglądać chatkę
reklama
A ja druga
Dzisiaj pobudka 6.30. Czy ja się kiedyś wyśpię?
anawoj, trzymam kciuki za wycieczkę i czekam na wiadomości jak tam
Jeee, dzisiaj wizyta wreszcie. Trzymać kciuki proszę, bo z moją panią doktor to nigdy nic nie wiadomo.
Trochę się wkurzyłam, bo wczoraj patrzyłam grafik przyjęć gina, co mi usg robi i w przyszłym tygodniu go nie ma. A ginka mówiła, że jakoś tak mamy robić. Będę kombinować.
Miłego dnia!
Dzisiaj pobudka 6.30. Czy ja się kiedyś wyśpię?
anawoj, trzymam kciuki za wycieczkę i czekam na wiadomości jak tam
I co, poszło w boczki? Założę się, że wstałaś z większym brzuchem Ewentualnie w cycki poszłoo jaaa! nikogo już nie ma :-( i nikt mnie nie pocieszy, że to nocne żarcie mi w boki nie pójdzie (swoją drogą o czym ja myślę, jaka talia, jakie boki, przecież mój tułów to jakby prostokąt ). No ale ok, skoro nikogo nie ma to i ja spadam. Kolorowych, bezskurczybykowych snów życzę
Jeee, dzisiaj wizyta wreszcie. Trzymać kciuki proszę, bo z moją panią doktor to nigdy nic nie wiadomo.
Trochę się wkurzyłam, bo wczoraj patrzyłam grafik przyjęć gina, co mi usg robi i w przyszłym tygodniu go nie ma. A ginka mówiła, że jakoś tak mamy robić. Będę kombinować.
Miłego dnia!
Podziel się: