reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

lilou, ladnie :-) a bylo Kornel, tak? mi tez sie Stas bardziej podoba :-)

i nie chce nic mowic, ale u mnie powrocil temat imienia. ja juz mowie Feluś itp, ale czuje, ze on Felkiem nie zostanie ;-) ja mam tylko jedno ale - ze Filip i Feliks tak podobnie. no i cala rodzina, znajomi, wszyscy anty. doslownie moze 2 osobom sie podoba to imie oprocz nas. nie wiem, niby nasze dziecko, ale tez tak na przekor swiatu, skoro kazdy mowi ze nie tyle - nie za fajnie, co ze po prostu to imie jest brzydkie, kojarzy sie z prlem i dzierzynskim, i cuda na kiju? no niefajine, jakby takie budzil skojarzenia przez cale swoje zycie.
ja stawiam nadal na Felka albo Kube. ale D nieprzejednany, tylko Borys. takze nie wiem, co wyniknie z tego, mlody dostanie imie na gebe ;-)

reklama
Lilou bardzo ladnie z tym Stasiem

aenye wiesz ja Cie dobrze rozumiem bo my tez mielismy inne imiona i juz tez nazywalam go Alexem ale jakos czulam niedosyt. Jakos nie pasowalo mi. Az tu znalazlam imie ktore jak wypowiadam do brzusia - czuje ze pasuje i to jest to.
Mysle ze nadal szukaj, a decyzje podejmi jak zobaczysz brzdaca.
Hihi ja tez nie obstawiam ze bedzie Maddoxem bo po ostatim razie sama pamietam jak to bilam sie w duszy sama ze soba ze imie wybralismy w ciazy bo mi nie pasowalo. Hehe to chyba hormony byly ;)

mamusiaDorusia tak, ten śliwkowy :) najlepsze, że pojechał z tą gazetą, pyta o ten sweter, a babka mu mówi, że to ze starej kolekcji i że nie wie, czy będzie jeszcze jakiś. Poszukała i znalazła akurat M-kę i to w przecenie za 44,90 zł (!), a nie jak w gazecie za 89 zł, a pierwotna cena była 189 zł :)))) więc biznes, jak się patrzy :)

mitaginka-no to jest życiowy biznes!!! Ja za mój dałam 69,90,bo wiadomo jakie tam są obniżki...a byłam po niego dokładnie w środę,po wizycie u gina... Nie ma jak Carry,tam rzeczywiście jak obniżka to w pełnym znaczeniu tego słowa;-)

My już po urodzinach i dobrze,bo jakoś zbiera mnie na katar i gardełko zaczyna boleć.Oby na tym się skończyło..
Dobrej nocki!!!

No ja jakoś mówiłam Kornel ale coś jakby było nie tak( też wielu przeciwników było) i jakoś mi tak ten Staś przypadł do gustu od razu, P i Oliwce też :-) były jeszcze propozycje Kubuś , Filip, a P chciał Piotra.
Kamień mi spadł z serca. Serio męczyło mnie to. a nie chciałam nadawać imienia które nie do końca się P podobało..

Przed chwilą się dowiedziałam że moja 11 letnia siostra trafiła do szpitala:-(wróciła z zimowiska bardzo chora, tata pojechał z nią na pogotowie i czeka ją punkcja zatok. Ale mi jej żal:-(

Lilou Staś - śliczne imię, fajnie, ze się zdecydowaliście, biedna ta Twoja siostra, żal mi jej, ale bedzie dobrze nie martw się, przytul ją mocno ode mnie i Adrianka :tak:

Mitaginko na kolejne zakupy wypożyczam Twojego męża ;-) bo mój to tylkop z nogi na noge i chciałby wychodzic zanim jeszcze dobrze do sklepu wejdzie...

Uciekam do spania, miłych snów mamuśki :-)

no wlasnie, lilou, "nie do konca tak". zobaczymy, w ogole staram sie nie myslec o imionach, bo mozg staje po przekatnej. i tak sie nie zdecydujemy, obgadalismy juz caly kalendarz, wszystkie mozliwe listy imion. bez sensu. jak sie urodzi bedziemy miec problem ;-) a moze wcale nie? spojrzy mi w oczki i bede wiedziec, jak ma na imie :-) bardzo bym sobie tego zyczyla..

a co do chorej siostry - biedna mala.. kurcze, pamietam, jak sama zachorowalam na zimowisku.. to bylo cos okropnego. raptem kilka dni sie nacieszylam, a potem w nocy na pogotowie, szpital, potem kilka dni w izolatce, bo bylam dosc powaznie chora (myslano, ze mi przejdzie, ja bardzo chcialam zostac), a potem do domu i tak. ech. bylo mi okropnie zal.

Witam wszystkich
Pierwszy raz trafiam na takie forum, mam nadzieję,że mnie przygarniecie:) bardzo bym chciała więcej o sobie napisać,ale poczytałam mnóstwo stron wstecz i bardzo czuje się zmęczona:) postanowiła więc się dziś już tylko przywitać, a szerzej wypowiedzieć się jutro. Wspomnę tylko,że dołączam do grupy z terminem na 10 kwietnia, a w brzuszku siedzi Natalia:) pozdrawiam i dobranoc!

baby - great;)

mitaginko, bez jaj. gdzie ty znalazlas meza, ktory sprzata, gotuje, prasuje i jeszcze jezdzi na zakupy po TWOJE CIUCHY??? szok :-) :szok: pozytywny oczywiscie i mega zazdroszcze ;-) moj to niemal lache mi robi, jak MUSI pojechac kupic sobie buty czy spodnie ;-) taki typ, a jak juz go wyciagne to siada na co drugiej lawce, gra w gry na komorce i przychodzi dopiero, jak zawolam :-D po prostu nie znosi sklepow. a swiateczne / urodzinowe prezenty przyprawiaja go o bezsennosc i nerwice ;-)

chlopaki juz w domu, ale fajnie :-) jutro pieczemy ciastka :-) stesknilam sie za nimi na maxa! wlasnie ogladaja Dore ;-)
heh mój chłopak - Starszak u prababci z babcią od wczoraj, dziisaj po niego jedziemy. też nie umiem tak żyć bez kompletu;(
jakbym o swoim P czytala... Widac ze pomimo wielkiej odleglosci, czy roznicy wiekowej, mozgi facetow wciaz rozwijaja sie w podobnym tempie... :D hihi
heh wasi to chociaż czekają grając. ja idę do sklepu, kupuję 5 par spodni. 3 swetry, parę tshirtów i koszul, przynoszę do domu, wybiera i mierzy a resztę idę oddać....no chyba nawet z butami tak teraz zrobię bo on z domu nie wyjdzie.
lilou, ladnie :-) a bylo Kornel, tak? mi tez sie Stas bardziej podoba :-)

i nie chce nic mowic, ale u mnie powrocil temat imienia. ja juz mowie Feluś itp, ale czuje, ze on Felkiem nie zostanie ;-) ja mam tylko jedno ale - ze Filip i Feliks tak podobnie. no i cala rodzina, znajomi, wszyscy anty. doslownie moze 2 osobom sie podoba to imie oprocz nas. nie wiem, niby nasze dziecko, ale tez tak na przekor swiatu, skoro kazdy mowi ze nie tyle - nie za fajnie, co ze po prostu to imie jest brzydkie, kojarzy sie z prlem i dzierzynskim, i cuda na kiju? no niefajine, jakby takie budzil skojarzenia przez cale swoje zycie.
ja stawiam nadal na Felka albo Kube. ale D nieprzejednany, tylko Borys. takze nie wiem, co wyniknie z tego, mlody dostanie imie na gebe ;-)
kurcze ja też tak miałam z imieniem. od początku ciąży JUDYTA i Judyta, ale ludzie tak źle reagowali. potem M powiedział że w markecie na kasie siedziała laska Judyta, okropna była i nie chce takiej rbzydkiej córki!! i sama nie miałam takeigo wewnętrznego pokoju jeśli chodzi o to imię.
a na Weronikę każdy reaguje super (mój typ od Konrada:) ) i mówią że ładnie, 'niewymyślnie' bo ludzie teraz przeróżne imiona dają...

dlatego też Staś podoba mi się baaaardzo lilou;)
Witam wszystkich
Pierwszy raz trafiam na takie forum, mam nadzieję,że mnie przygarniecie:) bardzo bym chciała więcej o sobie napisać,ale poczytałam mnóstwo stron wstecz i bardzo czuje się zmęczona:) postanowiła więc się dziś już tylko przywitać, a szerzej wypowiedzieć się jutro. Wspomnę tylko,że dołączam do grupy z terminem na 10 kwietnia, a w brzuszku siedzi Natalia:) pozdrawiam i dobranoc!

eywa witamy:) 10kwietnia dziewczynka - brzmi znajomo? :D
ja 15 też dziewczynka:)

reklama
Krakowianko wcześniej podawałam link, jest dostępny tylko na stronie internetowej, raczej nigdzie więcej nie będzie puszczany
na wszelki wypadek wrzucam Ci jeszcze raz
Kasa Stefczyka - Multimedia | Mama w pracy

super, świetna pamiątka no i zgadzam się że bardzo fajnie wypadłaś:tak:

Aaa zmieniliśmy koncepcję imienia będzie Staś:-) To po dziadku P. Teraz wszyscy będą zadowoleni:-) Mam nadzieję że mały w przyszłości też;-)

Staś super:tak: też nam się bardzo podoba ale u nas odpadło bo tak ma na imię teść i nie chcieliśmy robić przykrości mojemu tacie;-)

Witam wszystkich

witamy:-)

Do góry