reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

margola-postanowienie z dzisiaj jest zdecydowanie lepsze niz wczorajsze.
u mnie swiatczne danie to lasagne. Dobre i szybkie do zrobienia

reklama
Dziewczyny a orientujecie się jakie jest prawdopodobieństwo tego, ze dziecko urodzi się zarażone bakterią e.coli w momencie kiedy mam CC?
Czy jest jakiekolwiek ryzyko? WIem, że przy naturalnym porodzie to bardzo niebezpieczne.. w ogóle przy e.coli chyba nie powinno sie rodzić SN hmm kurcze próbuję coś znaleźć na internecie ale widze tylko chaos :/ nie mam już siły:/ tyle przerażających rzeczy się naczytałam:/

jak dostawalismy lozeczko od siostry to Jej maz mowi:
zlozenie tego lozeczka jest dosc skomplkowane wiec nie odkladajcie tego na ostatnia chwile
teraz z ciekawosci wzielam czesci i od napisania ostatniego postu czyi 16min temu a lozeczko stoi hahahaha

margola-postanowienie z dzisiaj jest zdecydowanie lepsze niz wczorajsze.
u mnie swiatczne danie to lasagne. Dobre i szybkie do zrobienia

lasagne robię często bez okazji więc odpada... będę miała problem bo duzo fajnych rzeczy robie zupełnie bez okazji a potem o! masz babo placek- tzn kłopot! :) chciałam coś takiego czerwonego, innego.. bo świece, nastrój, winko/sok porzeczkowy, i jakieś dobre jami. tak żeby popamiętał ten wieczór :) tzn bez wygłupów!! żeby mu smakowało :) skupcie się!

justi
nie pomogę, nie mam zielonego pojęcia.

witam sobotnio,

baby - super,zero tremy...normalnie profi jestes!!!!! bedziecie mieli przecudna pamiatke!!!!

nowe brzuchaczki serdecznie witam i gratuluje...pozostalym kwietnioweczkom udanego weekendu...dopijam kawe i na zakupy

buziole

margola- a chili concorne ( jak kolwiek to sie pisze) jest czerwone :) nic mi innego czerwonego do glowy nie przyszlo :-), mam odrobine za waskie śruby do lozeczka a pod domem w sklepie nie maja skandal!!! do castoramy mi nie podrodze :-(, moze w tesco beda miec jak nie to musze kombinowac

Margola - Ty nie buszuj po necie, tylko z lekarzem pogadaj, On rozwieje Twoje wątpliwości. Bo o chorobach na necie to się strasznych głupot można naczytać i niepotrzebnie nadenerwować. Cieszę się, że zaczynasz NAPRAWDĘ o siebie dbać! :)

Ja mam zachciewajkę na spaghetti, Mąż też nie pogardzi, więc w pn spaghetti na kolację, a co. ;)

Justi ja miałam tę bakterię w pierwszej ciąży kilka razy, brałam antybiotyk i znikała, a potem wracała. Tydzień przed porodem znów dostałam antybiotyk i prawdę mówiąc, to nie wiem czy zadziałał, bo już nie zdążyłam zrobić posiewu. w każdym razie urodziłam w 36 tygodniu siłami natury. Moja lekarka twierdziła, że nie a żadnych przeciwwskazań, w szpitalu też widzieli wyniki i twierdzili, że wszystko w porządku. Dziecko jednak miało zapalenie płuc zaraz po urodzeniu i lekarka z neonatologii twierdziła, ze wywołać je mogła właśnie bakteria. Niestety nie miałam posiewu z szyjki macicy na paciorkowca (chyba), a on jest ponoć bardziej niebezpieczny niż bakterie w moczu.
Teraz też miałam raz e coli, brałam augmentin i poprzednio wynik posiewu był negatywny, ale to było na początku stycznia. muszę zrobić znowu posiew, bo nie ukrywam, że boję się tych dziadów.
Z tego co wiem, to w przypadku pozytywnego wyniku na paciorkowca kobieta przed porodem dostaje antybiotyk, który niby chroni dziecko i można rodzić sn, ale jak jest naprawdę, to ja nie wiem.

Dzięki wielkie! Mam nadzieję, ze przy CC nie będzie miało to wpływu.
No i jak już miałaś stycznośc z tym dziadostwem to zrób ten posiew.

hej hej hej :-)

my wczoraj milutki dzien, tzn zakupy mnie tak wymeczyly, ze nie mialam sil NA NIC. nawet juz mi sie nic nie chcialo dla siebie ogladac, a o mierzeniu nie bylo mowy ;-) takze tylko meza namowilam na buty (jedna pare, mialy byc ze 2-3, bo ja go raz w roku wyciagam na zakupy na sile!, spodni zero - no to znaczy, ze jeszcze bede musiala go wyciagnac ;-) ale to juz chyba po porodzie, bo szok, ja z wywieszonym jezorem latalam.)
no ale potem kolacyjka i kino :-) super, moj malz mnie nieraz wkurza, ale generalnie strasznie jest fajny ;-) i zawsze, jak gdzies pojdziemy, to sobie o tym przypominam, bo wtedy jestesmy tak jakby sfokusowani na siebie nawzajem w stu procentach :-) wiecie, o co kaman.

film zupelnie inny, niz sie spodziewalam (nie czytalam opisu, jakos wydawalo mi sie tylko, ze to jakis horror), ale fajny :-) tzn ja b. lubie 3D i to faktycznie fajne doswiadczenie ;-) jakby sie samemu do jaskini schodzilo momentami. niezle.

baby
- super!!! Ty to ta mamusia z mniejszym brzuszkiem, prawda? :-) sliczny plaszczyk :-D i w ogole bardzo fajny film, troche sie nawet wzruszylam ;-) i az sie ma ochote tam pracowac, hehe :-)

a dzis urodzinki kuzynki chlopakow, jeszcze ich nie ma w domu, a ja tesknie ze szok :-) :-) :-)

reklama
margola- a chili concorne ( jak kolwiek to sie pisze) jest czerwone :) nic mi innego czerwonego do glowy nie przyszlo :-), mam odrobine za waskie śruby do lozeczka a pod domem w sklepie nie maja skandal!!! do castoramy mi nie podrodze :-(, moze w tesco beda miec jak nie to musze kombinowac

nati a co to w ogóle jest?????? plus ze czerwone ale jak się TO je?? :-D
a w tesco śruby?wątpie ale próbuj.. :tak:

Do góry