reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
pandorka??? Lenka????
wzielam meza na spacer z psem i podstepem do sklepu po proszek do prania 9kg :-D, ale marudzil ze ciezki.

a ja poszlam na spacer z synem na rowerek i myslalam ze nie wroce. Brzuchol twardy, kulo w podbrzuszu.... no masakra... ja chce juz byc po, albo cofnac sie z miesiac lub 2 kiedy to tych problemow jeszcze nie bylo...

nie wiem czy zdążę Was dziś doczytać,ale chciałam się podzielić moją radością
info od Aligatorka w smsach
Ja po wizycie. obliczyliśmy z lekarzem nowy termin porodu. na podstawie pierwszego usg w 5/6tyg i moich sugestii
termin 20-26 marca. ( ja obstawiałam 26)
czyli jestem w 35tygodniu. Waga Michałka :2830g
na razie wszystko wygląda ok, zobaczymy ile jeszcze pochodzę w dwupaku i jaka będzie waga dziecka w chwili porodu, ale na razie jest wizja próby SN, a jeśli pojawią się jakiekolwiek objawy niepokojące, zrobią cc i tyle. więc nie nastawiamy się od razu na cc.
doktorek jest przezabawny, ale fachowo odpowiedział mi na setki dręczących mnie pytań.wizyta trwała godzinę
ponadto ciekawostka. dziecko wygląda na donoszone, wiadomo, że nie określi rozwoju płuc, ale pozostałe narządy i waga dają podstawy do takiego myślenia. jak to określił, gdyby teraz zaczął się poród - "nie przeszkadzaliby"
zrobili mi kilka badań, których oczywiście nikt wcześniej nie zlecił ( bo po co??) przebadali kompleksowo, ehhh...
jestem spokojna, nawet nie wiecie jak się cieszę.zdecydowałam się na poród w tej klinice, a o łomży nawet nie chcę słyszeć

wracając z Wyszkowa wpadliśmy jeszcze do Ostrowii Mazowieckiej na zakupy i kupiliśmy moje wymarzone meble do kuchni. :happy2::happy2::happy2:

i nie gniewajcie się, że ja tak egoistycznie, ale normalnie radość mnie rozpiera

anawoj kurczę, duża już dzidzia :tak: bardzo się cieszę że wszystko w jak najlepszym porządku! super. to teraz trzymam kciuki za szybki i łatwy poród bo Tobie kochana to juz naprawdę mało czasu zostało:-)

Anawoj- no to gratulacje ale pochodz jeszcze w dwupaku kilka tygodni :-)
Asiunia-uwazaj na siebie, wiem ze latwo powiedziec i chcesz "zyc normalnie" ale za 2 msc bedziesz smigac na rowerek z wozkiem.

Anawoj fajnie, ze wizyta się udała no i najważniejsze, że jesteś spokojniejsza

Aligatorku jak bedziesz w domu to napisz coś do nas

Buziole dziewczynki ide sie kąpać i do łóżka

reklama
bosz, dziewczyny :-) naprawde znac po was wyglodzenie :-D :-D :-D

asiunia, baby,
nosz kurka, nie zdazylam na czas przeczytac waszych sugestii i zdazylam oporzadzic chate z chojny i wszystkich swiatecznych swiecidelek :-( kurcze no, moze wniose z powrotem...

ale powaznie, to sprzatnelismy z malzem piknie ;-) i mamy salon jak nowy. gorzej z reszta mieszkania... ech... :-D

Do góry