reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Witam Was wszystkie tak późna już porą.

Chcę się z wami podzielić moimi niemiłymi przejściami z ostatnich dni.... Otuż w poniedziałek wieczorem wylądowałam na IP z silnymi bólami brzucha i krocza...:( Lekarz wysłuchawszy z czym przychodzę odrazu oznajmił, że bez obserwacji na oddziale się nie obędzie. Podejrzewał skracająca się szyjkę i poród przedwczesny...:( Od ręki zbadał mnie ginekologicznie oraz wykonał USG dopochwowe i przez powłoki brzuszne.... Szyjka okazała sie dość wporządku... Z maluszkiem wszysko było ok. Jest ułożony główka w dół, ale jego główka wg lekarza jest bardzo nisko co może powodować na cisk na krocze i tym samym bóle... Tak wię poleżałam na oddziale do piątku. Faszerowano mnie lekami na podtrzymanie, przeciwbólowymi (w sensie że nospą) i jeszcze wieloma innymi... Miałam badania krwi i moczu, ale one na szczęście były ok. Tak więc w piątek wypisano mnie do domu (na szczęście jeszcze w dwupaku)... Oczywiście musze do porodu już siedzieć na l4, bardzo się oszczędzać i uważać na siebie i przede wszystkim na maluszka.

Po poniedziałkowy Usg okazało się, że mój brzdąc waży już 1888g i przybiera prawie 400g na tydzień (SZOK!!!!). Jeżeli dzidzia będzie tak przybierać na wadze to do porodu może ważyć nawet 4,5kg...
Zmieniono mi także datę porodu z 5.04 na 27.03.... Czyli 9 dni wcześniej.

Pozdrawiam Was kochane:) Trzymajcie się jak najdłużej w dwupakach:)

PS. właśnie próbuję was nadrobić:p

p19u3e3ks62bzpy2.png

reklama
hej hej... jestem dzis na maxa zeschizowana i blagam o kciuki. wczoraj posmarowalam dzieci swoim balsamem (ziaja kakaowa), bo tlusty, a oni cos maja sucha skore ostatnio. i dzis Maks od stop do glow wysypany. rano nie bylo nic widac, ale teraz, pod wieczor, to jedna wielka plama. i mam nadzieje stukrotna, ze to po tym nieszczesnym balsamie (chociaz do mycia juz nieraz uzywalam ziaji..) - bo mnie szwagierka przestraszyla, ze to jej wyglada na szkarlatyne, jej corka miala... i umieram ze strachu...
na razie nie ma temp, a gardlo ma troszke zaczerwienione i migdaly powiekszone - ale od kilku dni ma katar i myslalam, ze to od tego przeziebienia..
no koszmar, koszmar! trzymajcie kciuki!!!

aenye trzymam kciuki :) mozliwe ze alergia (kakao jest uczulajace) a dzieciaki mialy kiedykolwiek alergie na cos?

willmek, no wlasnie Maks nie, zdrowy i niealergiczny od malenkiego, gruba i zdrowa skorka. Fiol czasem miewa, a jego tez posmarowalam tym - i nic! ale kurcze, czytam i czytam, a wszedzie pisze, ze najpierw jest mocny bol gardla, temperatura, a wysypka 24-48h pozniej. on je normalnie (no ciut slabszy apetyt, ale je, pije i sie nie skarzy na bol zaden), ani, co najwazniejsze temperatury - a ona ma byc niby wysoka. tylko wysypka i powiekszone migdaly, leciutko zaczerwienione. no zdziwiona jestem bardzo, tym bardziej, ze on dosc mocno goraczkuje przy chorobie, min. 39 ma zawsze. a teraz kilkakrotnie mierzylam, nic.

ale zobaczcie, co znalazlam w artykule, kopara mi opadla:

"Początek choroby jest nagły, z wysoką gorączką, często z wymiotami, bólami głowy i/lub brzucha. Do 24 godzin od wystąpienia temperatury pojawia się wysypka rumieniowa, drobnoplamista (porównywana do śladów po uderzeniach szczotką drucianą), obejmująca całe ciało poza trójkątem od nosa i wokół ust (tzw. trójkąt Fiłatowa)."

:szok: :szok: :szok: :szok:

uderzalyscie sie kiedys druciana szczotka? :-D czarny humorek.

a Maks juz za stary na trzydniowke nie?:p bo nie pamietam do jakiego wieku ta trzydniowka...
ps. doczytalam ze do 4 roku zycia wiec niewykluczone ;)

Ostatnia edycja:
Anetka witaj:) Dobrze,ze w domku i dwupaku. Teraz dupka na kanapę i na forum siedzimy, co by do tego marca\kwietnia wytrzymać.

Aenye koleżanki córka miała szkarlatynę i nie miała jakiejś bardzo wysokiej gorączki....jak tam noc Wam minęła, lepiej?

Qulfon ja czekam na opinię i nianiach....będę potrzebowała na wakacje.

U mnie noc fatalna, dziś byłam siku 8 razy!!! Ja nie wiem, zamiast spać dopóki można...aj.

witajcie
3 dniowke to ja nadal mam. tzn moje choroby nigdy nie trwaja dluzej niz 3 dni :):)
Aenye- mam nadzieje ze to wysypka a moze ospa???

jestem dzisiaj niemilosiernie wyspana!!!!!
pierwszy raz od dawna spalam ciagle 4h :-), najpierw nie spalam lub spalam slabo ze nie wiedziaam ze spie do 1 ale jak juz zasnelam to mnie budzik meza dopiero o 5 obudzil, :szok:
milej niedzieli zycze i piszczcie duzo bo zapowiada mi sie nudna niedziela :-(, co prawda slonce swieci to moze jakis spacerek bedzie

Witajcie!!!
Po wczorajszej imprezie (z tańcami,rzecz jasna)-mogłabym góry przenosić:tak:
no i Marysia była nie do zdarcia... Dziś dla odmiany jedziemy do teściów na obiad...A od wcześniejszych komentarzy na temat mojego brzucha-mam ich po prostu serdecznie dosyć:wściekła/y:

Oby do marca/kwietnia...Jak najszybciej..

Miłej niedzieli:))

co do elektronicznych niań to bez nadęcia są te:
IKEA | Bezpieczeństwo | Bezpieczeństwo dzieci | PATRULL | Elektroniczna niania
we wtorek jadę do Ikea (jak to się w mordę odmienia?)
a potem będę biegał pod kamienicą i darł ryja do joll
testując ową nianię.
Testy zamieszczę :-]

QLF ja też czekam na opinię, chociaż mnie się ta niania nie podoba:( no ale pod kątem wizualnym to tylko kobitki patrzą na sprzęty;) w sumie ważne żeby dobre było.
a poza tym niestety w moim cool mieście nie ma ikei (i tak wolę moje miasto bez ikei niż Katowice z ikeą - sorry mitaginka;) ) więc nie mam jak tego kupić...chyba że znajomi pojadą,a oni często jeżdżą to mi kupią:D:D
dzienks

anetka dobrze że wszystko dobrze.

a ja mam pytanie, na jakiej podstawie lekarze wam termin porodu zmieniają? bo z usg i wagi dziecka nie ma sensu, z wielkości ocenia się tylko termin porodu przy pierwszym usg. teraz wielkość nie ma odniesienia do wieku dzidizusia (mi zawsze wychodziłoby miesiąc po terminie bo jak moje dziecię przy urodzeniu ma 3,5kg a nie 4.5 kg to nie znaczy ze jest mlodsze!)
więc dlatego się zastanawiam na jakiej podstawie lekarz zmienia termin porodu o np.9dni jak anetce...
p.s. zresztą mi z usg i z om wychodzi 14-15kwietnia wiec w miare podobnie, ale czasem sa wieksze rozbieżności pierwsze usg-om- chyba jak np ktoś miał nieregularne cykle, bo u mnie z tym jak w zegarku.

reklama
tez mnie wlasnie to zastanawia. Ja przy 1 usg mialam termin 1 kwietnia a z om ( regularnej ale co 26dni) to 10 kwietnia, na nastepnym usg juz mi 10 kwietnia wyszedl. wole 1 no ale to nie od mnie zalezy. moje dziecko pewnie tez do tych mniejszych nalezy. w czwartek USG to sie dowiem.

Do góry