reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

A ja kolacje jem i ide spac.Juz myslalam,ze to byl dobry dzien ale ostatnie 2 godz spiepszyly wszystko!!!!!Poklocilam sie z m(i tutaj musze przyznac,ze przechwalilam,ze mam Go gdzies jak sie klocimy,bo az sie rozryczalam)I jeszcze nie przyjemne rzeczy dzialy sie pozniej...
ide na zamkniety i spac,bo mam dosc...
Dobranoc

aaa klucha buziaki dla Hani na zdrowko...moj misiek tez chory,daje mu syrop i krople...

reklama
dziewczyny jakaś tępa jestem, wprowadzacie gluten? jeśli tak, to ile i jak gotujecie mannę - taką małą ilość (pół łyżeczki, czy łyżeczka na początek?),czy gotujecie większa ilość i np, można ją przechowywać potem w lodówce przez kilka dni? po ugotowaniu odcedzacie? i dodajecie do mleka? zupki? do jakiej ilości?no i na początek łyżeczka dziennie czy tylko dwa razy w tygodniu? help, bo się przymierzam, ale nie wiem jak to ugryźć :confused2:
a w internecie straszny chaos w tym temacie

chrowitkom dużo dużo zdrówka:tak:

Ostatnia edycja:
Hej!
madzia1989 - jak to mówią "nie chwal dnia przed zachodem, a męża przed rozwodem" :-). To żart oczywiście i współczuję atmosfery, ale bywa kochana ...
klucha - powrotu do formy :tak: Haneczce!
U mnie już po wizycie kumpelek z podyplomówki :-). Super się wybawiłam, narobiłam ciast, a one na dieta jak nie zdrowotnych, to odchudzających :eek:, na szczęście winko smakowało :sorry:.
Dobrej nocki

Ostatnia edycja:
Cze Laski:happy:
Klucha zdrówka Hanusi!!!!!

a tak sie zastanawiam co te nasze biedne psice zrobia jak on chodzic zacznie:eek:;-)
Ziomal unika Młodego jak ognia, bo Młody odkrył, że ogon kota da sie rewelacyjnie ciągnąc:-p a miziać tez juz go miział:-p
Szwedka :-):-):-):-):-):-):-):-):-)
My po wizycie u dziadków, podrzuciłam im dziecię i pojechałam do PZU kasę w końcu załatwić, zahaczyłam o H&M i kupiłam Młodemu taki jakby fartuszek do karmienia, bo dziecko moje pcha łapki do buzi, a później precyzyjnie w bodziaka wyciera:confused2:
Ja po aquafitness, wczoraj idiotka zamiast iść spać farbowałam włosy, a teraz powiedziałam M, żeby przede mną nożyczki pochował, bo babka prowadząca gimnastykę miała fajną krótką fryzurkę, a mnie już trafia z moimi włosami... rozpuszczonych nosić nie mogę, bo Młody ma fazę skalpowania, a roboty z nimi w cholerę - mycie, odżywka, suszenie suszarką, prostowanie grzywki, no szkoda mi czasu. I coraz bliższa jestem poważnemu skróceniu:-p
Spokojnej nocy Kobiełki!!!!

klucha duzo zdrówka dla Hani
madzia i dla twojego Domisia tez

Tak w ogóle to sie witam:tak:

A odnośnie tego glutenu to ja tak sobie myślę że na początek najłatwiej to chyba kaszkę pszenną do mleka troche dać, po co bawić sie w gotowanie manny(zwłaszcza w tak mikroskopijnych ilościach), ale to takie moje przemyślenia. Jutro ide na szczepienie (III dawka 5w1) to się zapytam pediatry. I mam nadzieje ze młody nie będzie potem marudził, pierwsze dwa szczepienia zniósł super, zero gorączki i marudzenia (no może 1 raz troszeczkę, chciał byc na rękach cały czas).

A u nas jakoś leci. Byliśmy dziś na rehab (po 3 tygodniach przerwy bo babka była na urlopie) no i postepów brak. Ale baba mnie troche wkurzyła, bo ja postepy małe widzę i powiedziała że młody jest płaczliwy:angry:. No kurczę głodny był bo przed wyjściem nie chciał jeść, obce miejsce, obca baba tarmosi go na wszystkie strony i dziwić się że się zdenerwował:wściekła/y: Dodam że jak tylko wyszliśmy to momentalnie sie uspokoił. No i ja chyba lepiej znam swoje dziecię!!!!!

Dzisiaj sie w końcu zmobilizowałam i zamówiłam zdjęcia do wywołania. To chyba bluebell pisała o wywoływaniu przez internet, dzięki kochana:-), ja nie miałam pojęcia ze jest coś takiego.

Zmykam na inne wątki
Dobranoc

Witajcie!
No i przed nami znów weekend :-D Ja cieszę się z tego tylko trochę, bo dziś A. będzie z nami (za godzinę wraca z pracy :happy:) ale jutro rano jak wyjdzie, to wróci dopiero w poniedziałek :-(

Jeśli się zbytnio nie rozpiszę , to chyba będę dziś pierwsza :-D
Nocka u nas w miarę, choć były lepsze - Ania ze 3 razy budziła się, a ostatecznie od 6 się już bawimy. Dobrze, ze A. zaraz przybędzie z odsieczą, bo nie wiem, czy bym trzecią dobę pod rząd sama wydoliła.
Pewnie tak, ale czasem trochę pomocy tausia się przyda :happy:

Miłego dnia wszystkim!!!
A dla Ewuni od Didi - jeśli przeczyta, to całusek w lewą stópkę z okazji 4 miesięcy!!! :happy::happy:

reklama
Witajcie!
U nas nocka całkiem ładnie przespana. Ale zbytnio chwalić nie będę by nie zapeszyć :happy:
Już pralka chodzi. Mały podsypią. Ja kończę kawusie i biorę się do sprzątania.
No tak mi włosy wypadają że po 2 dniach mam dodatkowy dywan na podłodze. I co dzień się dziwie ze ja jeszcze nie łysa.:baffled:

dziewczyny jakaś tępa jestem, wprowadzacie gluten? jeśli tak, to ile i jak gotujecie mannę - taką małą ilość (pół łyżeczki, czy łyżeczka na początek?),czy gotujecie większa ilość i np, można ją przechowywać potem w lodówce przez kilka dni? po ugotowaniu odcedzacie? i dodajecie do mleka? zupki? do jakiej ilości?no i na początek łyżeczka dziennie czy tylko dwa razy w tygodniu? help,

Ja jak gotuje zupkę to np z marchewki ( jak już jest mięciutka i kończę ja gotować) odlewam trochę wody i zastawiam tak tylko troszkę na dnie garnka i dodaje wtedy płaską łyżeczkę kaszy mannej ekspresowej ( taka co po 2 min jest już gotowa) i gotuje 2 min z ta marchewką. Potem wszystko przerzucam do blendera i miksuje. I już. Nie gotuje więcej na zapas. I ten gluten to jedna płaska łyżeczka na dzień. Można tak samo dodać do owoców podgotowywanych. itp. Ja do mleka nie dodaje bo robię kaszki ryżowe.

Do góry