reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

witam kwietnioweczki:-)
wkoncu moglam sobie zagladnac do was:-) wczoraj poslalam meza do pracy i cos sie z kompem stalo:wściekła/y: nie mialam neta i siedzialam cale popoludnie i sie okropnie nudzilam.. okazalo sie, ze ktorys z naszych psiakow przegryzl kabel od neta:baffled: dzisiaj mezus zdiagnozowal usterke i naprawilismy to na szczescie:-)
Gabi oczywiscie trzymamy mocno zacisniete kciukasy;-):-) napewno wrocisz z wizyty zadowolona;-)
nenius fajnie ze do nas wrocilas:-);-)

reklama
Madzia, wydaje mi się, że tę glukozę zlecają w 2 trymestrze, ale mogę się mylić, bo miałam sporo badań do nadgonienia przez to, że późno dowiedziałam się o tym, że jestem w ciąży (14 tydz.) :zawstydzona/y:
Samo badanie wygląda tak: kupujesz w aptece 50 g glukozy w proszku, idziesz z tym rano na czczo do laboratorium, pobierają ci krew, potem pijesz rozpuszczoną glukozę, czekasz godzinę i pobierają krew znowu.

to sie uspokoilam
czyli jeszcze po swietach
no wlasnie znalazlam "Doustny przesiewowy test tolerancji glukozy jest wykonywany pomiędzy 24. a 28. tygodniem"

ale glupia pipa jestem. nawet w ksiazce znalazlam ze w 7 miesiacy sie robi

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny:-)Ja tez nie miałam jeszce glukozy,a następna wizyte mam na koniec stycznia i lekarz jaknarazie mi nie zlecił.Mój mąż juz poczuł kopniaczki naszego dzidziusia:-DBył bardzo szczęśliwy.Chciał poczuc jeszce raz ale jak tylko przykładaał rękę to przestawał kopać:confused:Dzis moja dzidzia jest spokojna tylko rano troszke pobuszowała i kilka pojedynczych kopniakow pozniej:)jak tam u Was przygotowania do świat?Pozdrawiami witam nowe kwietnióweczki:)

Cześć dziewczyny:-)Ja tez nie miałam jeszce glukozy,a następna wizyte mam na koniec stycznia i lekarz jaknarazie mi nie zlecił.Mój mąż juz poczuł kopniaczki naszego dzidziusia:-DBył bardzo szczęśliwy.Chciał poczuc jeszce raz ale jak tylko przykładaał rękę to przestawał kopać:confused:Dzis moja dzidzia jest spokojna tylko rano troszke pobuszowała i kilka pojedynczych kopniakow pozniej:)jak tam u Was przygotowania do świat?Pozdrawiami witam nowe kwietnióweczki:)

Moj R chce juz choinke ubierac tak mu sie swieta podobaja...Pozatym narazie mam zabiegany tydzien lekko i nie mysle...W czwartek ide na polówkowe z nagraniem na dvd. trzymajcie kciukasy zeby wszystko bylo ok.

Maluch wczoraj nas zadziwil jak juz wspominalam. a dzis spal do tej pory teraz sie obudzil.

Moj R chce juz choinke ubierac tak mu sie swieta podobaja...Pozatym narazie mam zabiegany tydzien lekko i nie mysle...W czwartek ide na polówkowe z nagraniem na dvd. trzymajcie kciukasy zeby wszystko bylo ok.

Maluch wczoraj nas zadziwil jak juz wspominalam. a dzis spal do tej pory teraz sie obudzil.

bede trzymac za Ciebie kciuki ale wczesniej Ty trzymaj za mnie :-)
ja w srode ide na swoje połówkowe :-D znaczy juz juuutro

reklama
Do góry