reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

Kochana wydaje mi się, że to fajna pora na ciążę - mi też szybciutko mija:-) Majkę urodziłam w sierpniu- masakra- upały, długie dni - ciągnęło się niemiłosiernie

zgadzam sie w 100% bynajmniej wygladam jak czlowiek nie to co latem :-D

Witam was dziewczyny.
Jestem po usg prenatalnym, wszystko w porządku, czekamy na dziewczynkę, mam nadzieję, że lekarz się nie pomylił. Mój syn trochę zawiedziony ale mam nadzieję, że mu przejdzie.

gratuluje:)

alka303 dzieki za zyczonkaw imieniu Juli

reklama
Witajcie,
I znowu poniedziałek :-(Siedzę w pracy, patrzę na słońce za oknem, i mam coraz większą ochotę na spacer. Niestety muszę jeszcze te cholerne 4 godziny posiedzieć. W sobotę kupiłam parę ubranek dla dziecka, jak na używane, to w b. dobrym stanie i naprawdę ładne. W zasadzie to powinnam się wstrzymać, bo kupiłam je dla chłopca, a tak naprawdę nie mam pewności co do płci ( wg. usg z 16 tygodnia wyszło, że to chłopiec, ale nie wiem, czy nie za wcześnie, i czy lekarz się nie pomylił). Trudno, w środę na usg połówkowym się dowiem, czy będę robić wyprzedaż, czy nie ;-)
PS. w czym wyprać te ubranka, żeby nie uczulały?

powiem szczeze ze ja od poczatku uzywam normalnego proszku, bo po rozmowie z moja pania alergolog dowiedzialam sie ze najgorsze co mozna zrobic to przyzwyczajic dziecko do tych niby specjalnych proszków, bo przeciez niebedziesz wiecznie prala w proszku dla niemowlat a jak zmienisz na normalny to odrazu dziecko sie uczula, dlatego polecam od poczatku uzywac normalnych proszków, poparte zdaniem alergologa:-D

Kawka- możesz wybrać proszek lub płyn do prania dla niemowląt Jelp lub Lovela np, dobrze jest jeszcze potem nastawić pralkę na dodatkowe płukanie, tak dla pewności że wszystko się wypłukało.
Moja Natalia miała uczulenie na Jelpa, i z Emilką już sobie odpuściłam ten proszek, a płynu wtedy nie było i wszystkie rzeczy dziewczynek prałam w płatkach mydlanych cypisek.

Ja właśnie zamierzam wyprać ciuszki jakoś w marcu, żeby były świeże jak się maleństwo urodzi. :tak: Ale w czym je będę prała to sama jeszcze nie wiem :sorry:

zgodze sie z Gabi najlepiej w marcu uprac wtedy beda jeszcze swierze w kwietniu,
a jesli chodzi o to co pisala gosiaczek to zgodzilabym sie z tymi platkami mydlanymi jesli juz chcesz cos dla dzieci, ale powaznie rozmawialam z lekarkom i odradzila mi proszki typowo dla dzieci, julki odpoczatku wszystko piore w bonuxie i nigdy nawet wysypki niemiala a jest alergiczka na wiele rzeczy ale proszek jej nieuczulil:-)

reklama
Pewnie, że nie będę prała tych rzeczy teraz :-D Po prostu jako osoba kompletnie zielona w tych sprawach "zbieram wiedzę" na przyszość, tym bardziej, że sama jestem alergiczką, więc moje dziecko pewnie też będzie, a przynajmniej ma duże szanse na uczulenie, niestety.

Do góry