reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

Sofik to ty tez mieszkasz w Irlandii?????A gdzie konkretnie jesli moge zapytac.Bo ja w Swords,niedalego lotniska w Dublinie.:-):-)
Ja do Dublina mam 180km :baffled:

Sylwia.m Trzymam kciuki, bedzie dobrze . Najwaznijesze zebys odpoczywala i była dobrej mysli...

Miłej nocki wszytkicm mamusia i ich brzusia zycze...

Ja mysle o zakupie czego takiego : http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=415180345 zeby sie nie martwic ale tez to mnie zaciekawilo i ciekawe jak z tym jest czy słychac cosik przez to: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=413239858

bo widze ze sa rozne zdania na ten temat...

Ostatnia edycja:
reklama
Sofik,ja chyba skusze sie na te słuchaweczki same...bo jednak te pierwsze cudo chyba nie jest w 100% bezpieczne. A lepiej nie szkodzic fasolce. Tylko ciekawe czy cos słychac przez te słuchaweczki :)

dziewczyny...jeszcze mam pytanie.... Wiecie moze czy nie ma przeciwwskazan zeby plynac promem w 10tyg ciazy ? ? ? w przyszly weekend zaplanowalismy ze znajomymi wypad do szwecji promem...i obawiam sie,czy nie powinnam z niego zrezygnowac ? wiecie cos moze na ten temat?

hejka.

ja już wyspana .wczoraj poszlam spac o 21 hehe :tak:bylam wykonczona a dzisiaj juz od 6 na nogach jestem a o 10:30 mam dziecko do pilnowania ktorym sie zajmuje dodatkowo :tak:nie wiem jak dlugo dam rade :-D bo zaczyna pjawiac mi sie sennosc w ciagu dnia

Ja mysle o zakupie czego takiego : CIĄŻA: POSŁUCHAJ BICIA SERCA DZIECKA! ** LCD ** (415180345) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. zeby sie nie martwic ale tez to mnie zaciekawilo i ciekawe jak z tym jest czy słychac cosik przez to: USŁYSZ SERDUSZKO MALUSZKA - Stetoskop Tytan 110 (413239858) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

bo widze ze sa rozne zdania na ten temat...

ja zamierzam sobie kupic cos takiego Shop for Prenatal Heart Listening System. at Argos.ie

bo sprawdzanie bicia serduszka przez stetoskop na tym etapie ciazy jest niemozliwe , uslyszy sie tylko szum pepowinowy i nic wiecej.. wiem bo sprawdzalam tak w 1 ciazy ...

Sofik,ja chyba skusze sie na te słuchaweczki same...bo jednak te pierwsze cudo chyba nie jest w 100% bezpieczne. A lepiej nie szkodzic fasolce. Tylko ciekawe czy cos słychac przez te słuchaweczki :)

gdyby te urzadzonka byly szkodliwe dla fasolki to nie sprzedawalyby ich firmy medyczne ..a jesli sprzedaja co mozna sprawzic w internecie i maja atesty ..to sa jak najbardziej nie szkodliwe

Witam:-)
Ja gotowa do wyjścia na USG i strasznie zesresowana:angry::angry::angry::angry:

Sofik ja mam coś takiego do słuchania i uważąm, że to bardzo fajna sprawa:tak:.

Saaraa myślę, że prom zaszkodzic dzidzi nie może ale Tobie owszem, jak będzie bujac to moży byc Ci ciężko:baffled: Musisz zdecydowac, czy będziesz w stanie w razie czego znieśc to bujanie:-)

Sylwia.m powodzenia na USG i daj znac jak wrocisz :-D

ja ide do lekarza w poniedzialek na 12:45 i zastanawiam sie czy tylko USG czy badanie bo cena mmm..90 E z badaniem i usg.. a 27 wrzesnia lece do Pl wiec poszlaym do mojej gin. aby zbadala chociaz bylam na wiosne i bylo cacy wiec mysle ze tyko USG teraz a w Pl pojde jeszcze raz :tak:
ja myślicie ?

Cześć dziewczynki, dzisiaj ostatni dzień w pracy przed urlopem :-D:-D:-D:-D:-D

hej dziewczyny jestem taka szczęśliwa jak wy wszystkie pare dni temu zobaczyłam dwie kreseczki byłam też juz u lekarza nie znam dokładnej daty porodu ale z moich obliczeń to cos około 23 kwiecień

Witaj moja imienniczko :-)

Witam wszystkie kwietniowe Mamuśki :)
Jutro mam pierwsza wizyte u ginekologa i bardzo się denerwuję. Ciągle wkręcam sobie jakieś dziwne rzeczy i bardzo bym chciała już wszytko wiedzieć. Licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki jutro wypada 6 tydzień i 2dzień mojego maleństwa, natomiast wg kalkulatora poród przypada na 23 kwietnia.Realnie licząc tzn od dnia zapłodnienia wydaje mi się że jest to 4 tydz. Myślicie że usg już coś wykaze? Bardzo bym chciała już zobaczyć moją Fasolkę i usłyszeć bicie serduszka.

Witam, u mnie też w 6tyg i 2 dni widać było pulsowanie serduszka :tak:

Witam Was serdecznie przyszłe i obecne mamusie. Własnie dołączyłam do forum.
Jestem świeżusieńką mężatką a także w 6 tyg. ciaży. Jesteśmy z mężem bardzo szczęśliwi :)
Termin mam na 14 kwietnia :)

Witam :-)

Czesc dziewczyny.
Chcialam sie od was przylaczyc.Bylam dzisiaj u lekarza i potwierdzil mi ze jestm w ciazy 5 tygodniu,termin mam na 23 kwietnia 2009.Mamy juz coreczke ktora ma juz prawie 11 miesiecy.Drogie dziecko planowane i mamy nadzieje ze bedzie chlopczyk Kubus.

Prosze o wpisanie mnie na liste mam.Dziekujei pozdrawiam.

Ciebie również witam serdecznie :-)

Ja gotowa do wyjścia na USG i strasznie zestresowana:angry::angry::angry::angry:

Sylwia daj znać jak tylko będziesz coś wiedziała, dobrze? Musi być dobrze :tak:

Wiecie co kochane. Pożegnam się z WAMI na jakiś czas. Może jestem przesądna, ale takie pisanie na tym etapie może zapeszyć:-( Ja nie mam zbyt wiele czasu ( i siły) na kolejne próby. Mam 32 lata to moja 4 ciąża a nie mam dziecka:confused:. Będę czytać codziennie. Odezwę sie gdzieś za 2 miesiące - będę juz po usg genetycznym i będę wiedziała, czy ze SKARBKIEM jest wszystko dobrze:-)
Pozdrawiam serdecznie. Trzymajcie się. Buziaki.

ok, Twoja decyzja, pozdrawiam i życzę, żebyś wróciła tu szczęśliwa za 2 miesiące!

SaaRaa jak byłam ostatnio u gin zaczełam jej zadawac pytania typu: czy moge jezdzic na rowerze, czy moge samoletem poleciec na wycieczkę czy moge podniesc psa itp. a ona mi cięża to stan nie choroba, wiec jak możesz to jedz :) i baw sie dobrze :)

a dzis jest wielki dzien :) moje kochane mój mężulek wraca i ... dowie sie o bebiko :)
mam juz skarpetki kupione włożę do pudełka razem z zdjęciem usg
i powiem, że go kochamy :)
juz nie mogę sie doczekac!trzymajcie kciuki!

Hej dziewczyny!
Można do Was dołączyć? :)

Mam na imię Justyna i wreszcie udało mi się zafasolkować, z moich wyliczeń wynika, że termin będzie 6.04, a ostatnio pan doktor "mądra głowa" uznał, że po 1 kwietnia. Tak, czy inaczej do kwietniówek się zaliczam :p
Szczerze mówiąc, troszkę się wystraszylam, gdy czytałam post WRÓBELKA.
Byłam w zeszlym tygodniu u lekarza, sprawę generalnie olał, stwierdził, że za wcześnie. Udzielił kilku rad, typu co jeść, a co szkodzi, po czym kazał przyjść za 2-3 tygodnie po skierowanie do szpitala na badania. I tym oto sposobem musze czekać do 2.09.

Pozdrawiam wszystkie kwietniowe Mamusie! :)

reklama
to samo mam na oku ;-)

Ja gotowa do wyjścia na USG i strasznie zesresowana:angry::angry::angry::angry:

daj nam szybko znac...

Hej dziewczyny!
Można do Was dołączyć? :)

Witaj i Gratulujemy II kreseczek...

Ja dzis mam w planie porzadki u mojej ksiezniczki w pokoju az sie boje...

Miłego Dnia dzis piatek wiec m wczesniej wraca wiec trzeba brac sie za obiad a dzis chce zrobic gołabki...

Do góry