reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

reklama
Moj R 83 ja jestem z rocznika 81 i uwazam ze teraz jest najlepszy czas na mnie. co mialam to zobaczylam, gdzie mialam to poszlam. szkola skonczona i brakowalo wlasnie malenstwa. ciesze sie ze w wieku 28 lat urodze i mam nadzieje ze jestem przygotowana na to. a to nianczenie corki kolezanki od pieluch bo ona ksiezna i tipsy by sobie polamala przy pieluchach a to pomoc drugiej kolezance przy synku. I tak jak rozmawialam z moja ginka o szkole rodzenia.... szkola rodzenia nie nauczy nas rodzic szybko nauczy nas teorii jak dbac o malucha.

mamamacinka witam w gronie kwietniowych mamus;-):-) jesli chodzi o twoje pytanie dotyczace dolegliwosci to ja mam tylko jedna.. krew z nosa mi leci.. ale od poczatku ciazy zaobserwowalam, ze nie leci "byle kiedy".. tzn zawsze pojawia sie w terminie kiedy powinna byc @.. najpierw tydzien wczesniej boli mnie glowa przeokropnie (jak wczesniej przed @ wlasnie), a pozniej wlasnie puszcza mi sie krew z nosa:baffled:
jesli chodzi o "odpowiedni" czas na macierzynstwo, to powiem wam, ze uwazam, ze nie ma reguly.. kiedys, kiedys jeszcze za malolatki zawsze marzylo mi sie, ze w wieku 20 lat bede miala meza i dziecko, nio ale zycie troche zweyfikowalo to marzenie.. my z mezusiem dlugo nie moglismy sie zdecydowac, bo wlasnie wiecznie cos trzeba bylo zrobic, zrealizowac, kupic itd.. mniej wiecej cos jak w tej reklamie "co jeszcze musisz sobie kupic, zeby zdecydowac sie na dziecko??":-) nio i powiem wam, ze jeszcze pewnie dlugo bysmy mysleli na ten temat, gdyby nie okazalo sie ze moj tata bedzie mial synusia;-) ogladnelismy plytke z filmem 4d i juz wtedy oboje wiedzielismy, ze to juz jest ten moment;-) ze mamy wsumie wszystko co jest nam potrzebne do zycia, a dzidzus nada naszemu zyciu jeszcze wiekszy sens;-) a jesli chodzi o wiek, to powiem wam, ze moj tata ma teraz 46 lat, a synus odmlodzil go i to znacznie:-) hi hi nabral wiekszej werby do zycia;-)nie oznacza to, ze uwazam, ze taki wiek jest akurat odpowiedni, ale ze w kazdym wieku jesli sie musi, da sie dostosowac do sytuacji:-);-)
a nasz synus szaleju sie chyba objadl:-) hi hi lobuzuje i to niezle.. cochwila mi takiego kopa "sprzeda", ze az sie w kulke zwijam:-) wczoraj w nocy z kolei mi spac nie dal, tak sie wiercil;-)

Ma_dunia sto lat!!!spóźnione ale szczere!

mamamarcinka witaj wsród nas :-)

ja też pod 30...hihi i też czuje że dopiero teraz dobry moment na niunie-wczesniej pierwsza praca, studia...pogon i imprezy-dojrzałość przyszła późno ale było warto :-) czekanie na wymarzone dziecko czytsa przyjemnosc :-)

Gabi ja tez wpisałam sie na postanowienie hihi musze jeszcze uzupełnic co nieco ale pomys ł super z tym wątkiem :-)

a ja po rosołku niedzielnym -leniuchuejmy z mężem...

a u mnie z kolei troszke inaczej....
zaszlam w ciaze w duzej mierze z rozsadku :tak: za namowa M. i mamy.Tzn wiedzialam ze bede miec dzieci ale zawsze mi sie wydawalo ze bedzie lepszy moment.Wtedy mama powiedziala mi ze nigdy nie ma rewelacyjnego momentu na bejbe a lat mi nie ubywa niestety :confused: No wiec odstawilam tabletki (po 8 latach :szok:) i po 5 miesiacach pokazaly sie II i pamietam moja pierwsza mysl wtedy....Odtad kocham moja mala kruszynke i czuje sie bezpieczniejsza wiedzac ze on tam sobie siedzi w srodeczku i tez mnie kocha.Bo jedynie ta milosc jest bezinteresowna i prawdziwa

pieknie bluebell napisałas...

a zauważyłyscie jak nasz miesiąc przeskoczył na poczatek i ile już nowych oczekujących jest?a pamiętam jak kwiecien był na końcu listy...:-D

Szczesliwa bo to tak jest,zona w kazdej chwili mozna nie byc a matka jest sie przez cale zycie i to sie nigdy nie zmieni, niestety ojcem tez w kazdej chwili mozna przestac byc...
oczywiscie jest to czarny scenariusz ktorego nikomu nie zycze ale wszystkie wiemy ze zycie ma rozne barwy

Witam kochane,
Ja dziś tylko na chwilkę, zmęczona strasznie jestem po weekendzie w szkole
A moja ninka dziś ca ły dzień daje o sobie znać i słodkie kopniaczki mi śle:-)

witam mam na imie Kasia i spodziwam sie drugiego dzieciatka na swiecie pierwsze za kilka dni skonczy 3 latka a z drugim termin mamy na 22 kwietnia.

Witaj w gronie kwietniówek, ja rówznież mam termin na 22 kwietnia pozdrawiam

reklama
mamamacinka witaj w śród kwietnióweczek super babeczek ;-)
Co do roczników to JA jestem 82 a M 80. W tym roku strzeli nam 4 lata po ślubie i M stwierdził, że już wszystko zrobił, co miał do zrobienia (dom wybudował, drzewo posadził i zostało tylko dzieciątko) i postanowiliśmy zacząć się starać. Trwało to 4mc przy pomocy testów owulacyjnych.
A co do dziadków to nasz synuś będzie miał 2 babcie, 2 dziadków i 1 prababcie. Moi rodzice będą pierwszy raz dziadkami i szaleją z radości tym bardziej, że jestem jedynaczką:-)
Ja jak nak narazie "odpukać" nie mam żadnych dolegliwości, może mnie z 3 razy skurcz w pośladku złapał. A tak czuję się super. No już brzuszek przeszkadza w niektórych czynnościach, ale to normalna kolej rzeczy.

Do góry