reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

reklama
oj szkoda gadac -swiata nie zbawimy a tak bylo jest i bedzie :zawstydzona/y: 2 lata mieszkalam w uk i tez czasem bylam traktowana gorzej bo z rosji (tak tak moje kochane za granica polska rosja czy slowacja to jedno niestety) i nigdy nie pojme dlaczego ludzie tak mysla.Niestety boimy sie tego czego nie znamy a to tylko maly kroczek do nienawisci

hej, hej - jutro już pewnie nie zdążę więc

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU :happy:

i dla didi - samych szczęśliwych wspólnych chwil !

my jutro wybieramy się na imprezę do znajomych, koleżanka w ostatnim miesiącu pożyczyła mi dziś śliczną sukienkę ciążową:-), synek jedzie do rodzicó więc odeśpimy i tylko .... napić się nie mogę, ech..... a kieliszek wina to jak oglądanie ciastka przez szybę;-):-D

rany jak mnie w tej ciąży nosi, tydzień w domu posiedziałam i już mi się wypad w góry zamarzył - m. patrzy na mnie jak na wariatkę:-D

co do zakupów - ja mam już dwa;-) ręcznik z kapturkiem i kosz na zabawki:-D muszę zacząć przeglądać rzeczy po synku

a co do USA - super kraj tylko nie do życia:-p policyjny a problemy z rasizmem wcale nie mniejsze, ale baaaardzo chciałabym tam jeszcze pojechać, powłóczyć się poprostu:tak:

witam z ranka:)
u mniee zimno wrecz mrozno i ciagle utrzymoje sie snieg:-)
o 5 jak mezus szedl do pracy sie obudzilam i juz jakos niemoge zasnac ale z jednej strony to dobrze bo urzadzamy w domu sylwestra i jest przedemna jeszcze troche przygotowan:-)
Moje kochanie przynioslo mi rzeczy z piwnicy zaczelam przegladac ciuszki i okazalo sie ze niemusze nic kupywac niektore jeszcze z cenami sa wiec wyprawke na pierwsze 2 miesiace mam pozniej zaczynaja sie schody bo Julia miala pelno sukieneczek a reszta to takie typowo dziewczece wzorki i kolory ale naszczescie te malenkie sa biale, zolte, zielone i niebieskie:-)rozowe pochowalam do osobnego pudla i podpisalam sobie smieje sie do meza ze tak za 10 lat chce jeszcze jedna coreczke:-D

siedze jem sniadanko i nic mi sie niechce nastawilam juz mleczko na wafla i zaraz sie zbieram salatke z brokol robic, Julia jak wstanie wybieramy sie do mojej mamy na kawke, potem sprzatanie i szykowanie sie::-)

zycze wszystkim udanego Sylwestra i Szczesliwego Nowego Roku:-)

Na przyklad ostatnio szukalam mieszkania do wynajecia i wlascicielka pyta kim on dla mnie jest--na to ja ze maz a ona "czyli ze jak tak normalnie poszliscie do urzedu jak NORMALNI LUDZIE??":growl::growl::growl:
boze. a co ona myslala. pzreciez to tez czlowiek tylko inny kolor skory. ja pierdykam co za kraj.
jezu nie no nie moge...poprostu zacofanie i glupota nie zna granic

na marginesie wczoraj moja ginka mowila ze statystycznie u nich na madalinskiego 70 % urodzen w 2008 roku to dzieci z mieszanych zwiazkow (pół murzynki, hinduski, chinczyki, pakistanczyki i z krajow arabskich.) bardzo sie ucieszylam ze tak duzo takich dzieci jest i mam nadzieje ze bedzie coraz wiecej. ze polacy naucza sie wkoncu tolerancji

bluebell Musze cie pocieszyc Koreanka uczy jezyka angielskiego w szkole co prawda jezykowej ale zawsze:-) tak wiec nie jest źle. A ta kobieta to normalna nie jest nie przejmujcie sie widze ze ona ma poglady mojej babci która "czarnuchów" ( przepraszam za określenie ) nie lubi mimo iż jej przeciez nic nie zrobili...
koga Nie ma kraju w którym nie spotkasz rasisty przynajmniej nie w europie ani w ameryce moze gdzies na wschodzie albo w afryce ale tak to raczej nie

Witam kochane kwietnióweczki!!!

Powiem Wam że wczoraj myślałam że sie zabecze, poszłam kupić sobie coś do ubrania na sylwestra i obeszłam wszytskie sklepy w Andrychowie coprawda dużo ich nie ma lae coś i nic na mnie nie było:no: nic kompletnie nic!!! Był to dla mnie szok jak zawsze kupowałm wszytsko sobie miałam rozmiar 36/38 i rzdnych problemów a wczoraj dawali mi rozmiara 42 i nic z tego a jak chciałam coś dla kobiet w ciąży to nawet po mieszkaniu bym nie chodziła:baffled: a dzisiaj ide na Sylwestra na sale:baffled: wkoncu dzisiaj skoczyłam do sklepu drogi jak cholera ale cóż miałam zrobić:confused: załamka :szok: ale nic jeszcze naszczęscie coś kupiłam i jeszcze jestem w pracy tak do 11,00 i ide sie szykować

pozdrawiam wszytskie mamusie i Dosiego Roku !!!!!!! :blink:

Cześć babki.
Ślub kościelny na pewno można wziąć z osoba nie wierzącą,bo koleżanka brała.I ochrzcić dziecko mogą w ogóle nie wierzący rodzice,tylko chrzestni muszą być.Pytanie tylko po co?
Najważniejsze,żeby się kochać i żyć uczciwie;-)
Blubell,u nas czarnoskóra rodzinka mieszka nawet w naszej klatce.I ogólnie jest trochę osób o innym kolorze skóry,wcale nie tak rzadko.
A ta baba z mieszkaniem,to chyba sama "nienormalna",jejku:szok:
Pewnie się to imprezy szykujecie.A ja w wyrku:zawstydzona/y: W tv pewnie nic ciekawego nie będzie i pójdziemy spać przed 12,dziecko i tak rano wstaje,to po co na siłę siedzieć.Nie obchodzę w tym roku sylwka:baffled:
Ale Wam życzę udanego wieczoru:tak:
Na razie.Pa.

witam sie z wami w ostatni dzien 2008 roku:-)
ja dzisiaj w swietnym nastroju:-) przede wszystkim wyspalam sie i nic mnie od rana nie boli:-D hi hi
zaniedlugo zbieramy sie z domu, bo mamy pare spraw na miescie do zalatwienia, wiec pewnie popoludniu napisze, ze strasznie umeczona jestem;-) dzis znowu mezus zabiera mnie do sklepu dzidziusiowego i to z jego inicjatywy:-) sam zaproponowal, ze jak juz bedziemy w banku to przy okazji mozemy zachaczyc o ten sklep, bo jest niedaleko:-) nio a ja mam nadzieje, ze dzisiaj nic mi nie przeszkodzi w ogladaniu wozeczkow itd;-) na wszelki wypadek wylacze telefon;-) hi hi
ewelyn_m powiem ci, ze pocieszylas mnie z rana;-) mnie na poczatku roku czeka wielka eskapada po sklepach w poszukiwaniu sukienki na wesele i juz sie tego boje:baffled: bedzie pewni pelno sukienek, ale takich w ktorych slon taki jak ja teraz smiesznie by wygladal:zawstydzona/y:

moze juz teraz zloze zyczenia noworoczne, bo niewiem czy pozniej uda mi sie wpasc..

ZYCZE WAM DZIEWCZYNY "SZAMPANSKIEJ" ZABAWY SYLWESTROWEJ I OCZYWISCIE WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE W NOWYM ROKU:-) NIECH TEN NADCHODZACY 2009 BEDZIE PRZEPELNIONY TYLKO SZCZESLIWYMI CHWILAMI:-) KTORYCH NAPEWNO NIE ZABRAKNIE NAM OD KWIETNIA;-) JESZCZE RAZ WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ!!!:-):-):-)

reklama
Na początek babeczki...
Życzę Wam Szczęśliwego Nowego Roku 2009, szczęśliwych rozwiązań oraz duużo zdrówka dla Was i Waszych Dzieciaczków!!!

Ja krzątam się od rana po kuchni, bo u mnie dziś malutki 4 osobowy bal sylwestrowy:-) Szampan Piccolo juz na mnie czeka:-)

No i na koniec roku postanowiłam w końcu coś kupić z tzw wyprawki, tak więc na allegro dziś porządziłam i kupiłam podkłady poporodowe, majtki siateczkowe wkładki laktacyjne, fartuch dla mojego M do szpitala, aspirator Frida do noska i póki co to tyle. W sobotę wybieram się na roczek do mojego chrześniaka i mam tam do odebrania kartony z ciuszkami, rożkami, kocykami, smoczkami itp. Wszystko po synku mojej siostry, część wogóle nie używana więc zobaczę tyko czego będzie brakowało i po nowym roku dokupię:tak:

Tak więc kochane ja już uciekam do kuchni spowrotem.
Tym co wybierają się na imprezy życzę szampańskiej zabawy, a tym co w domku miłego wieczorku:tak:

Do góry