szczesliwa
Fanka BB :)
famme witaj w różowym gronie mamuś!:-):-):-):-):-):-)
spaczyna -trzymam kciuki....za pralke!
spaczyna -trzymam kciuki....za pralke!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja mam termin na 2 kwietnia a maluszek jest starsyz niz wg Om o 3 tyg i lekarz mowil byle do polowy marca donoscic jutro ide i sie dowiem jak to dale bedize wygladac we wczesnej ciayz tez lezalam 2 miesiace z poowodu krwiaka jelsi bedize konieczne lezenie to bede napewno lezec zeby bezpiecznie urodizc malenstwoHej,Asia,no to trzymam kciuki.Ale przyznam,że z szyjką 1,5 to mimo krążka bałabym się ruszyć.W ciąży z M leżałam ,w 26 tyg.miałam 30 mm szyjki i ledwo się udało
Pniżej 2 cm,to podają zazwyczaj sterydy na przspieszenie rozwoju płuc u dziecka,bo poród bardzo zagraża.
A który to u Ciebie tydzień,bo piszesz,ze 25,a termin na marzec? Dziecko ponad kilogram to tez tak 27/28 tydzień wychodzi
A teraz już mam 25mm,skraca się franca mimo leżenia
Ktoś się pytał,to granica normy to 30 mm.Ale oczywiście ważne na jakim etapie i czy ulega zmianom.Bo można mieć te 30 cała ciążę.A jak sie skraca to już co innego.No i wazny kształt ujścia wewntrznego (powinien mieć kształ litery T).
Tak więc witam z wyrka.I miłego dnia życzę.Pa.