reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

reklama
czesc dziewczynki
widze,ze nie tylko ja dzis nie w sosie :no: wstalam lewa noga....wlasnie wrocilam od mamusi z walowka pyszna zupka grzybowa i usmazony karpik (wiem ze troche za wczesnie ale coz nie moglysmy sie oprzec...) a zaraz chyba naloze sobie sledzika,ktore kochamy z moim synkiem :-)
pewnie jeszcze tu zajrze a na razie spadam do lodowki:rofl2:

Hej,Asia,no to trzymam kciuki.Ale przyznam,że z szyjką 1,5 to mimo krążka bałabym się ruszyć.:baffled:W ciąży z M leżałam ,w 26 tyg.miałam 30 mm szyjki i ledwo się udało:dry:
Pniżej 2 cm,to podają zazwyczaj sterydy na przspieszenie rozwoju płuc u dziecka,bo poród bardzo zagraża.
A który to u Ciebie tydzień,bo piszesz,ze 25,a termin na marzec? Dziecko ponad kilogram to tez tak 27/28 tydzień wychodzi:confused:
A teraz już mam 25mm,skraca się franca mimo leżenia:wściekła/y:
Ktoś się pytał,to granica normy to 30 mm.Ale oczywiście ważne na jakim etapie i czy ulega zmianom.Bo można mieć te 30 cała ciążę.A jak sie skraca to już co innego.No i wazny kształt ujścia wewntrznego (powinien mieć kształ litery T).
Tak więc witam z wyrka.I miłego dnia życzę.Pa.
ja mam termin na 2 kwietnia a maluszek jest starsyz niz wg Om o 3 tyg i lekarz mowil byle do polowy marca donoscic jutro ide i sie dowiem jak to dale bedize wygladac we wczesnej ciayz tez lezalam 2 miesiace z poowodu krwiaka jelsi bedize konieczne lezenie to bede napewno lezec zeby bezpiecznie urodizc malenstwo

a ja nie wiem w koncu co z tym terminem,na razie jest na 20.04 ale i tak na bank urodze pozniej moze juz w maju ;-) a moze macie jakis stuprocentowy sposob na wyliczenie sobie terminu??
a wy dziewczynki uwazajcie na siebie no i na te szyjki przede wszystkim----niech sie cholery nie kracaja:no::no::no:

Dziewczyny !
Pralka naprawiona, mój P. okazał się expertem w dziedzinie pralek, jestem z niego taka dumna ;-), a co do feralnego zegarka jutro zostanie wysłany do mnie nowy, bez żadnych dodatkowych opłat, więc oby tylko doszedł przed Wigilią.

Bluebell, a odnośnie terminu, to na stronach są te kalkulatory, więc z nich możesz skorzystać, a jak nie to ewentualnie mogę zaproponować ręczną metodę jak znasz datę zapłodnienia to +40 tygodni.

W końcu udało mi się wszystko przeczytać :) Teraz będę na bieżąco. Tydzień czasu czytałam Was. Co do badań ginekologicznych to ja też mam robione co wizytę. Mały codziennie kopie. Dzisiaj pierwszy raz miałam dziwne połączenie smaków. Zjadłam 2 naleśniki z powidłami a zaraz po nich chleb ze swojską kiełbaską i musztardą.
Jestem po glukozie 50g. i wyszła powyżej normy - w piątek robiłam 75g. i jutro jadę po wyniki.
Co do wyprawki to mam tylko pare rzeczy kupionych. W lutym planuję większe zakupy dla syneczka :) Już się Go doczekać nie możemy :) No i musimy pomyśleć nad imieniem.
A co do świąt to Wigilia i pierwszy dzień świąt u nas. Ale na szczęście ja nic za bardzo nie przygotowuje, bo wszystko rodzice i teście przywiozą ze sobą :)

Ostatnia edycja:
famme gratuluje coruni:-) niezly wam prezent na swieta zrobila;-)
Spaczyna a nie mowilam, ze z pralka wszystko bedzie ok;-) gratuluje uzdolnionego mezczyzny w domu;-):-)

nio a ja wlasnie siedze sama w domu i zapowiada mi sie koszmarna noc:-( mezus poszedl dzisiaj na noc, wiec humor uciekl razem z jego wyjsciem:-( tak siedze i sama niewiem co ze soba zrobic.. niby zmeczona jestem, ale czuje ze spac mi sie nie chce.. poki co siedze przed komputerem i jednym okiem patrze w monitor, a drugim na moje psiaki..
nio nic, mam nadzieje ze jutro mi lepszy humor dopisze;-) jedziemy z mezusiem na zakupy wiec powinno byc nienajgorzej:-)

witam

famme gratuluje

spaczyna-super, że udało się naprawić tą praklkę, bo jak ,,chłop" chce....... to potrafi;-)

witam nowe mamusie:-)

U mnie aktywny weekend, wczoraj do południa sprzątanko, a później rodzinki chrześniaka, a po powrocie nawet nie miałam siły wejść na neta, natomiast dziś rano zakupy w tesco – ludzi tyle, że wózkiem nie dało się jeździć, potem wizyta w szpitalu u dziadka, a na koniec mój K zabrał mnie do kina…
Jutro też mam troszkę zadań do wykonania, więc za chwile spać idę, muszę się wyspać bo przez ostatnie 3 noce budziłam się i nie mogłam zasnąć
Trzymajcie się ciepło
:tak::-);-):tak::-)

reklama
czesc kwietnóweczki! witam w pochmurny dzionek ale z dobrym nastrojem! i tego dobrego nastroju wysyłam malutkiej:-)dzis będzie lepszy dzionek -zobaczysz :-)

spaczyna ciesze sie, że zpralką wszystko ok :-)i ułozyło się wszystko pzred swiętami :-)

a ja ciesze sie bo oglądam pomyte okna...ale mam dzielngo męża -tak sie starał chłopak!:-)

moja niunia kopie...radocha na całego!

Do góry