reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Dzien doberek!
My już na nogach, Ania ma swój tradycyjny okres aktywności, a że jesteśmy tylko we dwie, to jej w tym towarzyszę, bo innych chętnych brak ;-)
Wczorajsze "urodzinki" super, było ciacho i parę ciotek, Ania wybawiona, także i nocka lepsza- po kąpieli padła koło 22, pobudka na karmienie o 2:30, no i teraz, o 5:30.

Narazie!!!

reklama
cześć kochane!

ja od 6 na nogach bo mały wstał na karmienie, teraz śpi, to już tradycyjnie, o poranku jest aktywny około godziny po czym zasypia jeszcze na dobre,

czekam na faceta od rolet, ma przyjśc zrobić pomiar okna w sypialni, z tej goraczki zdecydowaliśmy się zamontować tam roletę zewn bo oddychać się nie da tak się ten pokój nagrzewa, na pozostałych 3 oknach już mamy od zeszłego roku i jestem mega zadowolona jak udaje się świetnie schłodzić mieszkanie, już nawet z wentylatora nie korzystamy

no i przez to że nie mogłam iść na dwór z małym od rańca to zdazyłam już posprzatać, wykorzystałam że mały śpi i że jest normalna temperatura, nie wiem nawet czy wogóle dziś pójdziemy, wszystko zależy jak bęzie na dworze, cienia na osiedlu to można ze święcą szukać, chyba wybierzemy wietrzenie na balkonie bo do 13 jest zacieniony

wczoraj padłam razem z Wojtasem po karmieniu o 21.30, nawet nie pamiętam kiedy zasnęłam, młody zrobił jedna pobudkę o 1, potem o 6, więc nocka udana

miłego dnia

Hello
.
Manja my tez nie lazimy w taki skwar tylko balkonujemy.Na szczescie cien na balkonie od 11 wiec caly dzien dziecko na zewnatrz.
Moje dziecki tez spi--u niego to normalne.Zawsze ''wstaje''najpierw zeby mnie obudzic i pozniej pada jeszcze na 2godzinki

Witajcie o poranku. :-)

U nas też udana nocka, jedzenie o 22, 5, 7. :tak: Teraz powoli szykuję się do spaceru, jedynie rano trochę chłodu człowiek uraczy. :-p Muszę iść też po jakieś zaopatrzenie, bo lodówka świeci pustkami. :sorry2:

Udanego dnia. :-)

u mnie tez lodowa pusta ale to dobrze!!nie mam w ogole apetytu przez ten upal i wg mojej zdezelowanej wagi domowej schudlam 3kg!!!!!!!!!!!!!

Manja my tez nie lazimy w taki skwar tylko balkonujemy.Na szczescie cien na balkonie od 11 wiec caly dzien dziecko na zewnatrz.
To macie dobrze. :tak:
Julian śpi w wózku tylko jak się porusza i to najlepiej ze znaczną prędkością i po wertepach. :dry: Dobrze, że dotyczy to tylko wózka, bo nie wyobrażam sobie jeżdzenia kołyską po całym mieszkaniu. ;-)

Kochanie a czy ja napisalam ze on spi??? no way!! moje dziecko spi tylko przy poruszjacym sie wozie ale na dworze bo w domu to sie na to nie nabiera.Ale i tak mam dobrze.Kolezanka opwiadala mi ze ona usypiala synka w wozku z domu przejezdzajac ciagle przez prog w drzwiach.Ten element byl niezbedny!

Hejka!!!!

U mnie dzis znow upal sie zapowiada........ ja nie wiem jak my z Filipem przezyjemy to :szok::szok::szok::szok: mieszkanie jest tak nagrzane ze szok......... :angry::angry::angry:
wczoraj pol dnia na podworku ale i tak w cieniu nie bylo nawet czym oddychac, no koszmar:-:)-:)-(

U mnie Filipek po karmienu na spiocha po 23, wstal o 4 i potem o 7, ale chcialabym zlikwidowac to karmienie o 4,:cool2::cool2:. W ksiażce "kazde dziecko moze nauczyc sie spac" mowia , że da sie nauczyc nawet takiego malca przesypiac nocki, ale jak?? :confused::confused:narazie nie wiem jak sie do tego zabrac ;-);-)

Chyba ide zaraz z Filipem na podworko ale jak pomysle o ciaganiu sie z wózkiem :wściekła/y::wściekła/y: oj cos ten upał na mnie zle wpływa......

Margaret trzymam kciuki za Tolę !!! Super , ze juz wiadomo co jej jest ... powodzonka :tak::tak:

Marys hejka!!!!

oki zmykam cos porobic no i moze na ten spacer poranny sie zbiore ;-);-)

u mnie tez lodowa pusta ale to dobrze!!nie mam w ogole apetytu przez ten upal i wg mojej zdezelowanej wagi domowej schudlam 3kg!!!!!!!!!!!!!
Mi to też nie przeszkadza póki mam owoce i wodę (śniadanie płatki albo kaszka, obiady najczęściej jadam na mieście, na kolację sałatka albo owoce). :tak: Zresztą przy tym upale faktycznie jakoś apetyt mi zanikł. :dry: Ale mój M wraca jutro i muszę kupić coś do obłożenia chleba, warzywa też się kończą.

reklama
bluebell gratuluję 3 kg mniej

a u mnie dziś pada:-( miałam dziś jeszcze przed wyjazdem jechać do mamy z młodym po klucze i po pare pierdół, a tak to P. wyślę chyba, no bo nie pozostaje mi nic innego, chybaże zaproszę mamę, żeby do nas wpadła;-)

u nas nocka też super 21:30 - 4 - 7

pakowanie mnie dziś czeka, już się zaczynam przerażać, szkoda, że auto nie z gumy;-):-D

Do góry