reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Czołem!
Widzę, że klucha twardą babką jest.
Co do moich problemów cyckowych, to jestem pewna, że maleńka się nie najada. dziś nad ranem M zrobił jej 60 ml mleczka i spała 4,5 godz. A u mnie przy cycu zaśnie, a gdy tylko chcę ja położyć to w ryk więc ja znowu do cyca i tak w kółko. Piję herbatkę z herbapolu i czuję się do niczego. Już trzeci dzień nie mogę wykarmić swojego dziecka:zawstydzona/y:. Mleko mam, ale chyba stanowczo za mało:-(
Buziaki

reklama
Czołem!
Widzę, że klucha twardą babką jest.
Co do moich problemów cyckowych, to jestem pewna, że maleńka się nie najada. dziś nad ranem M zrobił jej 60 ml mleczka i spała 4,5 godz. A u mnie przy cycu zaśnie, a gdy tylko chcę ja położyć to w ryk więc ja znowu do cyca i tak w kółko. Piję herbatkę z herbapolu i czuję się do niczego. Już trzeci dzień nie mogę wykarmić swojego dziecka:zawstydzona/y:. Mleko mam, ale chyba stanowczo za mało:-(
Buziaki

kochana to nie mecz siebie i dziecka... widac Twoj pokarm jest zamalo tresciwy i dlateo mala tak chce czesto do cyca... moja siostra pierwsze dziecko karmila 2 tygodnie a 2 chyba tylko 3 i na tym koniec pokarm malo tresciwy i ciagle placz dziecka ... wiec niestety butla i spokoj..dziecko szczesliwe i najedzone no i mama zadowolona i spokojna..

widac karmienie cyckiem nie dla was..

u mnie w rodzinie ja jako jedyna z wszystkich pokoen karmie piersia... ale kurcze zastanawiam sie jak dlugo teraz bede bo mloda obskakuje oba cyce i pozniej puste...napelnieja sie po 3 - 4 godz... z Alem mialam ciagle duuzo mleka a tu jest na styk

Akurat weszłam, by zobaczyć czy są wieści od kluchy|! Super, że mały uparciuszek, a raczej mała :-D zechciała wyjść!

helo, jednak nici z mojego dnia śpiocha, młody znów lekka marudka, pogoda się nawet zrobiła, więc teraz leży na ogródku, ale coś zasnąc nie może i co chwila alrm - czyt. cumel wypadł.

dziś nad ranem M zrobił jej 60 ml mleczka i spała 4,5 godz. A u mnie przy cycu zaśnie, a gdy tylko chcę ja położyć to w ryk więc ja znowu do cyca i tak w kółko. Piję herbatkę z herbapolu i czuję się do niczego. Już trzeci dzień nie mogę wykarmić swojego dziecka:zawstydzona/y:. Mleko mam, ale chyba stanowczo za mało:-(
Buziaki

Wcale nie masz mało, bądź wytrwała i przystawiaj do piersi jak tylko dziecko chce, a niedlugo wszystko się unormuje, ja miałam tak samo, już nawet butle ze sztucznym szykowałam, ale co się okazuje, dziecko ci się najadło i tak długo spało po 60 sztucznego, bo to mleko ciężej jes trawione, a co za tym idzie, dłużej zalega w jelitach, więc dziecko żadziej potrzebuje zjeść.
Pij dużo wody, a lada chwila wszystko się unormuje. I nie dołuj się, bo w sprawie karmienia piersią wszystko ma podstawy w głowie:tak:

A tak pytanie z innej beczki, dziewczyny kiedy spodziewać się okresu? bo normalnie u mnie coś nie halo, 3 tygodnie po porodzie krwawiłam ale tak lekko, a teraz znowu coś takiego, nie wiem czy to rana dalej, czy już okres czy co? a do gina jestem umówiona na 2.06, takie ma terminy. A cieżko mi powiedzieć czy to okres, bo u mnie przebiegał zupełnie normalnie, nic mnie nigdy nie bolało, więc chyba możliwe? czy nie :zawstydzona/y::confused:

A tak pytanie z innej beczki, dziewczyny kiedy spodziewać się okresu? bo normalnie u mnie coś nie halo, 3 tygodnie po porodzie krwawiłam ale tak lekko, a teraz znowu coś takiego, nie wiem czy to rana dalej, czy już okres czy co? a do gina jestem umówiona na 2.06, takie ma terminy. A cieżko mi powiedzieć czy to okres, bo u mnie przebiegał zupełnie normalnie, nic mnie nigdy nie bolało, więc chyba możliwe? czy nie :zawstydzona/y::confused:

Ja tez już nie krwawiłam tydzień czasu a dziś widzę że znów zaczęłam plamić. Chyba to jeszcze się oczyszcza. Bo u mnie na pewno za słabe jest krwawienie by nazwać je okresem.

Wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazywały ze klucha będzie mieć Hanie :-) No bo tylko babeczka może być tak uparta :-):-)

szwedka przystawiaj może sie wszysrtko unormuje mi na poczatku tez płakała aż dostałam nawał pokarmu i karmie do dzis

spaczyna na moje oko połóg trwa 6 tyg i przez te dni możesz krwawic mniej lub więcej nawet możesz mkiec przystoje że zero krwawienia a na drugi dzien cos...wiec spokojnie

reklama
spokojnie kochana kilka dni w to czy tamto ;-) mi z tym krwawieniem też różnie raz mało a raz dużo, swoją drogą to juz bym chciała byc po połogu bokiem mi wychodzi to wszystko

a najlepiej by było żeby brzuch sie wchłonął na super płasko -ale to chyba mrzonki;-)

Do góry