reklama
malutka_z_krk23
kwietniowa mamusia '09
oj widze, ze nie jestem sama.. mnie tez najlepiej teraz w domu i to najlepiej w towarzystwie mezusia tylko;-) goscie i odwiedziny mnie strasznie mecza jak my gdzies idziemy to zaraz mi sie do domu chce wracac, a jak goscie przychodza to chce mi sie, zeby juz sobie poszli az wstyd sie przyznac, ale jakas dzika sie teraz czuje
skunkanka to sie nazywa uzalesnienie wiesz hi hi ja pierwsze jak rano wstaje to na siku ide, a pozniej odrazu do kompa i bb wlaczam kawka dopiero pozniej, jak poczytam i sie przywitam hi hi
skunkanka to sie nazywa uzalesnienie wiesz hi hi ja pierwsze jak rano wstaje to na siku ide, a pozniej odrazu do kompa i bb wlaczam kawka dopiero pozniej, jak poczytam i sie przywitam hi hi
Madzia_Singh
Kochana PYCHOTKA
no tez prawda ale...ja majac falszywy alarm w piatek zadzwonilam do poloznej i ta stwierdzila ze jeszcze za wczesnie na rodzenie bo mam termin na 26 kwietnia i zapytala sie o pierwsze ruchy to ze dokladnie 23 lisopada poczulam i ona mowi ze przy pierwszej ciazy to 20 tydzien to jej mowie to w takim razie od ruchow to jestem juz w 37 tyg i 5 dniach...no i skonczyla sie rozmowa bo ona wlasnie zostala wezwana do porodu
ale wiesz ja pytalam sie lekarza i on powiedzial ze usg nie pokazuje zadnego terminu,poniewaz nie jest dokladne i zawsze termin ustala sie wg om a tak na prawde to bog jeden wie
dalej si enie dowiedzialam...i caly czas podkreslam ze mialam nieregularne @
koga
Mama Maksa i Julka
Hej koga - ty to masz energię . Ja słabnę z sił i brak mi chęci do działań.
Co do remontu, to też boję się montażu szafek kuchennych - jakoś mam przeczucie, że będą przeboje.
.
jednak też nie zawsze - jak ponuro na dworze to szlag mnie trafia i ręce opadają
co do fachowców - przeboje to ich drugie imię po skończeniu budowy nic mnie już nie zdziwi - na końcu tylko spokój i poczucie humoru nas ratowało ;-)
z humorystycznych anegdot - raz po wizycie naszego elektryka, który miał pozakładać gniazdka zastaliśmy na budowie pomontowane mega krzywo gniazdka i halogeny, na dodatek kilka z nich i pomalowana świeżo ściana pochlapane krwią ręce nam opadły - mąż zadzwonił jedynie do niego z pytaniem: "i co żyje Pan?" - oczywiście elektryk nie skumał a na pytanie dlaczego wszystkie gniazdka są krzywo - przyznał nam się, że .... nie widzi na jedno oko
zuziunia
Fanka BB :)
no to ja wam powiem że mam jeszcze lepiej
u mnie ustalenie terminu wg OM jest niemożliwe, bo jej nie dostałam. Ostatnia miałam 8 czerwca (jakoś tak musiałabym dokładnie sprawdzic i to tez licha taka była) , potem brałam tabletki anty, ostatnią wzięłam 2 lipca i miesiączki już nie dostałam. No i która mi wyliczy termin porodu???
u mnie ustalenie terminu wg OM jest niemożliwe, bo jej nie dostałam. Ostatnia miałam 8 czerwca (jakoś tak musiałabym dokładnie sprawdzic i to tez licha taka była) , potem brałam tabletki anty, ostatnią wzięłam 2 lipca i miesiączki już nie dostałam. No i która mi wyliczy termin porodu???
ja miesiączkę miałam zawsze po odstawieniu tabletek tak ok 4-5 każdego miesiąca a w lipcu dostałam plamienie jednodniowe 9 lipca i termin niby mi wychodzi na 15 kwietnia według OM ale według USG od samego początku wychodzi na 5-6 kwiecień.
lekarz mi powiedział że w moim przypadku najbardziej prawdopodobny termin jest z USG genetycznego robionego w 12 tyg. a wiec nastawiam się na 6 kwiecień. ciekawe co będzie
ten termin 6 kwiecień prawie zawsze powtarza się przy każdym USG. raz tylko był termin na 28 marca
lekarz mi powiedział że w moim przypadku najbardziej prawdopodobny termin jest z USG genetycznego robionego w 12 tyg. a wiec nastawiam się na 6 kwiecień. ciekawe co będzie
ten termin 6 kwiecień prawie zawsze powtarza się przy każdym USG. raz tylko był termin na 28 marca
reklama
Dobre:-)padniecie jak cos wam napisze
kumpela przyslala mi maila
"powiem ci smieszna rzecz miaowicie moja kolezanka ktora miala termin na 24 kwietnia w piatek urodzila synka . co smieszniejsze miesieczny wczesniak wazyl 3.800 i mial 55cm i 10 punktow a rodzice sredniego wzrostu. Lekarze nie potrafili wytlumaczyc tego. na stwierdzenie mojej kolezanki: przeciez mowilam ze wedlug usg mam termin na koniec marca to uparliscie sie na ten termin z OM"
a co, oko stracil na Waszej scianie?...jednak też nie zawsze - jak ponuro na dworze to szlag mnie trafia i ręce opadają
co do fachowców - przeboje to ich drugie imię po skończeniu budowy nic mnie już nie zdziwi - na końcu tylko spokój i poczucie humoru nas ratowało ;-)
z humorystycznych anegdot - raz po wizycie naszego elektryka, który miał pozakładać gniazdka zastaliśmy na budowie pomontowane mega krzywo gniazdka i halogeny, na dodatek kilka z nich i pomalowana świeżo ściana pochlapane krwią ręce nam opadły - mąż zadzwonił jedynie do niego z pytaniem: "i co żyje Pan?" - oczywiście elektryk nie skumał a na pytanie dlaczego wszystkie gniazdka są krzywo - przyznał nam się, że .... nie widzi na jedno oko
dobre, dobreale jaja, no co Ty?
a ja mialam kolege ktory jak na kazdego Polaka przystalo na wyspach robil na budowie i tam w te sciany jakos zawsze wsadzali jajko.Po paru miechach smrod jak diabli i nie wiadomo skad
heheheno to ja wam powiem że mam jeszcze lepiej
Malutka ale jak nie wypije najpierw przynajmniej lyka kawy, to nie trybie, co czytam:-)
Bluebell lacze sie w bolu z rozkladaniem. Mnie poki co jakby zatoki puscily, szlag mnie trafia, ale na razie lece herbate zurawina z jablkiem plus miod, lyknelam apap bo mnie juz teraz wszystko zaczelo bolec i zniknely mi oczy, a to niechybny znak, ze mnie bierze, Wojtas nadal wariuje w partiach dolnych, a i skoro mowisz, ze popcorn taki dobry, to zaraz zapodam. Niestety mam gotowy, myslisz, ze pomoze?...
A ja chromole terminy wszelakie, nastawiam sie na kwiecien, a jak bedzie wczesniej, to bedzie. M dzisiaj przykleil sie do brzucha i do Wojtasa mowil, zeby juz wychodzil i tak pare razy zobaczymy, kogo dziecko bardziej slucha:-)
Podziel się: