reklama
To prawda, kwasy omega-3 nie występują tylko i wyłącznie w rybach. Jeśli nie lubisz ryb, a jednocześnie nie chcesz rezygnować przyswajania omegi to polecam siemię lniane. To świetny dodatek do posiłków, np. w postaci zmielonej można go dodawać do mleka. Jest jeszcze trzeci sposób, a mianowicie suplementy diety. Osobiście stosuję preparat który nazywa się omega-3 ( jest w postaci tabletek ). Ma tę zaletę, że jest tani, w aptece juventa w manufakturze w łodzi płacę za niego ok. 6 zł, a to chyba najtańszy sposób na omegę-3
A mi najbardziej podpasował mama dha premium. Oprócz kwasów - foliowego i dha - chciałam mieć w jednej tabletce też jod, żeby zabezpieczyć malucha przed różnego rodzaju zaburzeniami neurologicznymi.
ninawieczorem
Aktywna w BB
Mi też Ja po prostu nie pamiętałabym o tym, żeby brać te wszystkie tabletki oddzielnie, więc szukałam czegoś, co ma nie tylko kwasy, ale i jod z magnezem, bo jak mam niedobory magnezu to jestem nie do zniesienia, a przynajmniej tak twierdzi mój mąż
Poszukaj porad na ten temat w Internecie. Moim zdaniem to jest w ogóle najlepsze możliwe rozwiązanie...
reklama
ninawieczorem
Aktywna w BB
Kwasy omega raczej nie zmieniają wyglądu zewnętrznego, ale branie ich w ciąży sprawia, że np. bobas jest lepiej odżywiony, a organizm mamy lepiej funkcjonuje. Także warto łykać tabletki z kwasem foliowym, dha.