reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwasy omega 3

jeśli jest tłoczony na zimno, to na pewno w lodówce nic im nie grozi ;-)
nie znam tego. o którym piszesz, ale się zainteresuję, bo pewnie jest tańszy

reklama
To prawda, kwasy omega-3 nie występują tylko i wyłącznie w rybach. Jeśli nie lubisz ryb, a jednocześnie nie chcesz rezygnować przyswajania omegi to polecam siemię lniane. To świetny dodatek do posiłków, np. w postaci zmielonej można go dodawać do mleka. Jest jeszcze trzeci sposób, a mianowicie suplementy diety. Osobiście stosuję preparat który nazywa się omega-3 ( jest w postaci tabletek ). Ma tę zaletę, że jest tani, w aptece juventa w manufakturze w łodzi płacę za niego ok. 6 zł, a to chyba najtańszy sposób na omegę-3 ;)

Pozwolę odświeżyć wątek, bo szukam informacji o syropie *spam* magnez + omega. szwagierce poleciła koleżanka i sama nie wie czy ma go zakupić. stosujecie?

Na pierwszym etapie ciąży warto zadbać o kwasu omega3, foliany i jod - znajdziecie je na pewno w Folik Mama. A przy okazji wiecie, że Folik można podawać też partnerowi w celu poprawienia jakości jego nasienia, jak staracie się o dziecko? :)

Przed ciążą brałam Folik, a teraz jak już noszę moją fasolkę (bo to jeszcze wczesny etap) to przerzuciłam się na Folik mama i rzeczywiście ma jeszcze te wspominanie kwasy DHA.

A mi najbardziej podpasował mama dha premium. Oprócz kwasów - foliowego i dha - chciałam mieć w jednej tabletce też jod, żeby zabezpieczyć malucha przed różnego rodzaju zaburzeniami neurologicznymi.

Mi też ;) Ja po prostu nie pamiętałabym o tym, żeby brać te wszystkie tabletki oddzielnie, więc szukałam czegoś, co ma nie tylko kwasy, ale i jod z magnezem, bo jak mam niedobory magnezu to jestem nie do zniesienia, a przynajmniej tak twierdzi mój mąż :p

Ja brałam dużo tranu w zimę i tam niby jest najwięcej tego kwasu omega3. W sumie nie zauważyłam zmiany w wyglądzie, ale za to mniej chorowałam.

reklama
Kwasy omega raczej nie zmieniają wyglądu zewnętrznego, ale branie ich w ciąży sprawia, że np. bobas jest lepiej odżywiony, a organizm mamy lepiej funkcjonuje. Także warto łykać tabletki z kwasem foliowym, dha.

Do góry