reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwas foliowy

Miasto
Rudka
Mam problem od kiedy dowiedziałam się ze jestem w ciąży niedawno zaczęłam brać kwas foliowy a wizytę u ginekologa mam na 23 października .Przeczytałam w internecie że kwas foliowy można nawet zacząć wcześnie brać bez kontroli lekarza czy to prawda już sama nie wiem pani farmaceutka powiedziała ze tak i nawet jeżeli teraz biorę to do końca ciąży mogę go zażywać czy tylko przez jakiś okres.Przez pierwsze dwie ciąże brałam tak jak lekarz zalecił a teraz nie wiem.

reklama
Mam problem od kiedy dowiedziałam się ze jestem w ciąży niedawno zaczęłam brać kwas foliowy a wizytę u ginekologa mam na 23 października .Przeczytałam w internecie że kwas foliowy można nawet zacząć wcześnie brać bez kontroli lekarza czy to prawda już sama nie wiem pani farmaceutka powiedziała ze tak i nawet jeżeli teraz biorę to do 4końca ciąży mogę go zażywać czy tylko przez jakiś okres.Przez pierwsze dwie ciąże brałam tak jak lekarz zalecił a teraz nie wiem.
Ja bralam kwas foliowy, a jak juz zaszlam w ciążę kupilam femibion 1 po 13 tyg femibion 2

Tak, niczym się nie martw :) Też bym Ci poleciła femibion 1, bo to witaminy dla kobiet w ciąży, z aktywną formą kwasu foliowego.

Kwasu foliowego nigdy dość! :)
To jest suplement, który baaardzo ciężko przedawkować. Raczej ma się jego spory niedobór a dla dzidziusia jest kluczowy. Ja brałam całą ciążę kwas foliowy i przed ciążą i teraz, kiedy syn ma już 4 miesiące, nadal biorę kwas foliowy.
Jest szczególnie ważny przy suplementacji żelaza. Bez kwasu foliowego i witamin z grupy B, żelazo się nie przyswaja.

Hej. Spokojnie mozesz brac, ja sie dowiedziałam ze jestem w ciąży robiac test i od razu polecialam wlasnie po kwas foliowy i witaminy akurat wtedy femibion i kiedy ginekolog potwierdził na wizycie ciaze to bralam to samo do konca ciazy. Pozdrawiam

Mi ginekolog powiedział, aby kwas foliowy brać do 12tc i zgodnie z jego zaleceniem juz nie biorę bo jestem w 15tc biorę tylko Falvit mama. Teraz zastanawiam się czy nie wrócić do kwasu foliowego....

reklama
Do góry