reklama
ciężaróweczka
Fanka BB :)
U mnie w drugiej ciąży lekarz zapisał mi kwas foliowy wraz z magnezem. A później osobno witaminki z prenalenu
Ja zażywam:
- Folik
- Falvit Mama
- kwasy omega3 w kapsułkach (bo nie lubię ryb)
- Żurawit (wyciąg z żurawiny profilaktycznie na drogi moczowe)
- Aspargin (magnez i potas - mam dość wysokie tętno i się dużo stresuję)
- Helafed MED - co drugi/trzeci dzień (bo mi ostatnio spadła hemoglobina)
Dziecko rośnie jak na drożdżach (nawet za szybko...), jest wszystko w porządku, więc ostatnio biorę Falvit co drugi dzień - żeby nie przegiąć z witaminami
- Folik
- Falvit Mama
- kwasy omega3 w kapsułkach (bo nie lubię ryb)
- Żurawit (wyciąg z żurawiny profilaktycznie na drogi moczowe)
- Aspargin (magnez i potas - mam dość wysokie tętno i się dużo stresuję)
- Helafed MED - co drugi/trzeci dzień (bo mi ostatnio spadła hemoglobina)
Dziecko rośnie jak na drożdżach (nawet za szybko...), jest wszystko w porządku, więc ostatnio biorę Falvit co drugi dzień - żeby nie przegiąć z witaminami
Brida
Początkująca w BB
Oczywiście. Lekarz wspominał mi, że suplementacja witamną D. Jest bardzo istotna ponieważ ciężarne powinny unikać ekspozycji na słońce, a ono jest jej naturalnym źródłem, więc trzeba uzupełniać ją w inny sposób. No i niedobory mogą wpływać na mniejszą masę urodzeniową dziecka.
Jeżeli chcesz przyjmować kwas foliowy razem z witaminami to polecam , Chella fer forte , Nie dość że uzupełnia żelazo , które podczas ciąży ubywa , to zawier właśnie kwas foliowy który niezbędny dla rozwoju dziecka , oraz witaminy . B6, B12 i witaminę C . A polecam to , bo moja żona to brała
Może witaminy i minerały w postaci tabletek musujących. Skład: Jedna tabletka Witaminy i minerały Polfa-Łódź suplement diety zawiera:300 mg Potasu (15% RDA*),120 mg Wapnia (15% RDA*),80 mg Witaminy C (100% RDA*),56 mg Magnezu (15% RDA*),16 mg Nicyny (100% RDA*),12 mg Witaminy E (100% RDA*),6 mg Kwasu pantotenowego (100% RDA),1,4 mg Witaminy B6 (100% RDA),1,4 mg Ryboflawiny tj. Witaminy B2 (100% RDA*), 1,1 mg Tiaminy tj. Witaminy B1 (100% RDA*),200 µg Kwasu foliowego (100% RDA*),50 µg Biotyny (100% RDA*),2,5 µg Witaminy B12 (100% RDA). *RDA – zalecane dzienne spożycie
CieńWielkiejGóry
Mam pytanie co brac bezpiecznego na wysokie tetno (skaczace) w ciazy ? Mialam z tym problem przed ciaza a teraz to wogole...
A bylas u lekarza z tym zapytaniem?Mam pytanie co brac bezpiecznego na wysokie tetno (skaczace) w ciazy ? Mialam z tym problem przed ciaza a teraz to wogole...
Moze panie farmaceutki w aptece cos ci podpowiedza? ( Mi obsluga w Ziko zawsze podpowiada kieyd nie jestem pewna co bedzie najlepszym zakupem)
reklama
CieńWielkiejGóry
Jestem pod opieka kardiologa juz,biore tabletki na tetno..