+ oczywiscie dobra dieta duzo owocow i warzyw oraz lekkostrawne jedzonko, nie za dwoje tylko wartosciowe i powinno byc dobrze...
reklama
ewa0381
Fanka BB :)
Zdrowa przyszła mama powinna zacząć brać kwas foliowy trzy miesiące przed zajściem w ciążę i oczywiście na początku ciąży. Przez pierwsze trzy miesiące ciąży nie należy brać dodatkowych witamin, tylko jeść dużo owoców i warzyw. I nie prawdą jest, że kobiety które łykają witaminy rodzą większe dzieci w porównaniu do tych kobiet, które witamin nie brały.
Życzę wszystkim przyszłym mamom szczęśliwego rozwiązania.:-)
Życzę wszystkim przyszłym mamom szczęśliwego rozwiązania.:-)
też użwałam femonatal ale nie codziennie, bo byłam w ciąży w okresie letnio-jesienno zimowym i jadłam dużo warzyw i owoców a witaminy brałam od czasu do czasu, dziecię zdrowe, żywiutkie , na dodatek urodził się duży bo 4100g. Z początku jadłam tylko folik, witaminy właściwie zaczęłam brać od 3 albo 4 miesiaca. Grunt to z niczym nie przesadzić.
anka26_x_07
Mama Laury :)
Ja bralam kwas foliowy do 12 tyg. dodatkowo centrum i magnez.od 24tc biore magnez caclcium i centrum
co za duzo to nie zdrowo ...dowiedzialam sie takze ze jak sie bierze jedne witaminy i chcecie np. dobierac wapno,magnez itp. to nie zaleca sie:-( tak bo to powoduje zmiany w Twojej diecie .... i to zle dla organizmu, w tym stanie bo wszystko teraz wolniej pracuje i inaczej !! papa
reklama
co za duzo to nie zdrowo ...dowiedzialam sie takze ze jak sie bierze jedne witaminy i chcecie np. dobierac wapno,magnez itp. to nie zaleca sie:-( tak bo to powoduje zmiany w Twojej diecie .... i to zle dla organizmu, w tym stanie bo wszystko teraz wolniej pracuje i inaczej !! papa
ja biorę magnez, a lekarka mi powiedziała, ze ciężarna nie ma możliwości przedawkować magnezu, po prostu tak bardzo jest potrzebny, że nigdy go za dużo i tego będę się trzymać!!