reklama
Ja brałam Feminatal i Elevit na przemian. Lekarz polecił mi Elevit, bo zawiera najwięcej skł mineralnych na rynku. Jednak miał jak dla mnie za dużo żelaza, bo miałam po nim nudności. Feminatal mi bardziej odpowiadał, biorę go cały czas (teraz karmię piersią). Polecam.
Sunflowers
Początkująca w BB
Od samego początku ciąży stosowałam Elevit. Jest może trochę droższy od innych witamin (płaciłam ok. 26 zł za 30 tabletek), ale nie mogę narzekać. Nic złego w ciąży się nie działo, poza spadkiem poziomu hemoglobiny, ale to się zdarza przy każdych witaminach.
kluska
Początkująca w BB
Ja najpierw brałam Folik do 10 tyg ciąży i do tego witaminy dla kobiet w ciąży, które kupiłam w Danii (tam byłam cały I trymestr) W Polsce polecił mi Feminatal. Biorę codziennie jedną tabletkę. jak na razie wszystko w normie. Poza tym Feminatal jest chyba najczęściej polecany przez lekarzy Polecam stronkę : FEMINATAL N x 60 tabletek
dzustta
Mama sierpniowa'06
Ja przed moją planowaną ciązą brałam kwas foliowy (przez 3mieś) a w czasie ciązy PRENATAL classic który zawiera witaminy i składniki mineralne.Polecany jest on również w czsie karmienia. 100tab kosztuje ponad 30zł.
W sumie tyle tych tabletek jest na rynku że trudno powiedziec który tak naprawnde jest super.
W sumie tyle tych tabletek jest na rynku że trudno powiedziec który tak naprawnde jest super.
reklama
o!agulka
Fanka BB :)
Przed zajściem w ciąże i przez I trymestr brałam folik, pewnego czasu magne B6, a teraz nic .
Nie biorę nic ponieważ łykanie zestawów witamin i minerałów, w formie zestawów nie jest trawione przez ludzki organizm w całości.Część z tego co w nich jest w składzie wydalamy.
Moja lekarka przepisuje konkretne witaminy lub minerały jeśli wyniki badań wskazują, że są potrzebne. Inaczej to podobno łykamy ale niewiele z tego wykorzystamy.
Ale co lekarz to teoria.:-)Pzdr
Nie biorę nic ponieważ łykanie zestawów witamin i minerałów, w formie zestawów nie jest trawione przez ludzki organizm w całości.Część z tego co w nich jest w składzie wydalamy.
Moja lekarka przepisuje konkretne witaminy lub minerały jeśli wyniki badań wskazują, że są potrzebne. Inaczej to podobno łykamy ale niewiele z tego wykorzystamy.
Ale co lekarz to teoria.:-)Pzdr