reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwas foliowy i witaminy w ciąży. Co i ile ?

reklama
witaj

Ja biore femibion natal 1 i do tego dodatkowo kupiłam same kwasy DHA - Pregna DHA (30 kapsulek u mnie kosztuej 30 zł), ale polecano mi też Prenatal DHA (30 kapsułek u mnie za ok 42 zł, ale te maja bogatszy skład bo zamiast DHA jest też kwas EPA i wit E). Myślę ze spokojnie mozesz dokupic same DHA i brac już teraz z witaminami ktore masz, a jak je skończysz kupić witaminy razem z DHA- pewnie wychodzi taniej...Ja zamierzam kupić Femibion 2 Natal jak skończe obece opakowania (witaminy +kwasy DHA) bo wychodzi troszkę taniej niż osobno

Witam wszystkie ciężarówki :) jak w tytule chodzi mi o witaminki :) na początku brałam prenatal complex później vitaminer prenatal również zaczęłam po nim fatalnie się czuć, a więc teraz mam nowe pregna plus :) na ulotce zobaczyłam, że jest jeszcze pregna 250 dha nie wiem czy mogę brać dwie naraz może któraś z Was je bierze?Pozdrawiam :)

dha dopiero od drugiego trymestru się bierze.czy brać podwójną dawkę witamin,chyba że lekarz zaleci,witaminy to też "chemia" jak jest dobra dieta to można wcale nie brać witamin,więc bez wskazań lekarza chyba średni pomysł by brać podwójnie

Dzięki bardzo za odpowiedzi :). Ja jestem w 25 tc, ot tak po prostu trafiłam na te pregna 250 dha z ciekawości zapytałam sie czy mogę brać jednocześnie może akurat któraś z Was brała i by mi podpowiedziała :). No nic 15.04 mam wizytę, wiec dowiem się od swojej ginekolog.Cierpię na anemie ciążową, wiec myślę, że witaminy mi się przydadzą ;). Pozdrawiam

Jest pregna plus i pregna dha i obydwie sa inne i maja inne dzialanie tak ze to nie jest tak ze sie bierze podwojnie witaminy.Nawet wskazane jest brac obydwie.

reklama
dha dopiero od drugiego trymestru się bierze.czy brać podwójną dawkę witamin,chyba że lekarz zaleci,witaminy to też "chemia" jak jest dobra dieta to można wcale nie brać witamin,więc bez wskazań lekarza chyba średni pomysł by brać podwójnie
zgadzam sie w 1000000% ja w 1 ciazy nie bralam zadnych witamin tylko kwas foliowy lekarz powiedzial ze nie musze z tym ze jem bardzo duzo warzyw owocow itp w tej bralam na poczatku doppel hertz aktiv mama ale jesli ty masz anemie to napewno jakies witaminy musisz brac tylko chyba nie za duzo przewitaminizowanie też nie jest zdrowe. :)) pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry