reklama
witam drogi mamuski chiałam sie was poradzic poniewaz podczas całej ciazy biore żelazo i falwit dla kobiet w ciązy a pozaty pije magnez i co nadal podczas karmienia piersia powinnam brac czy flawit bedzie najlepszym rozwiazaniem czy moze jest cos lepszego dla kobiet karmiacych? nie mieszkam w Polsce i dlatego pytam bo mama mi przywiezie te wszystkie witaminy dzieki za pomoc
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
beata8422 pisze:Kamcia feminatal jest też dla kobiet karmiących
To prawda tak samo jak i prenatal jest tez dla karmiacych.
Witam, mam pytanie, może głupie. Jestem w 4 miesiącu ciąży. Lekarz przepisał mi witaminy. Do tej pory brałam 1 pastylkę dziennie Feminatalu N po kolacji, przed spaniem. Ale ostatnio usłyszałam od pani farmaceutki, że witaminy przyjmuje się co najmniej 4 godziny przed snem. Tak mnie to zdziwiło, ze zapomniałam zapytać dlaczego. Teraz biorę Feminatal rano (na szczęście nie jest mi po nim niedobrze), ale tak się zastanawiam, czy ta pani miała rację. Co sądzicie?
pozdrawiam
pozdrawiam
pierwsze slysze o taki czyms...moze i tak jest....nie wiem...wedlug mnie nie ma roznicy czy rano, czy wieczorem..ja w sumie bralam jak mi sie przypomnialo...czyli o roznych porach i jakos nic nie bylo...
sylviritim
Mamy październikowe 2007
Nie ma takiej zasady ze to ma byc przed snem ok 4h.
Witaminy najlepiej wchlaniaja sie z posilkiem,sa i takie ktore rozpuszczaja sie w tluszczach(A,D,E,K) i reszta w wodzie.
Proponuje zazyc je po sniadanku.
Witaminy najlepiej wchlaniaja sie z posilkiem,sa i takie ktore rozpuszczaja sie w tluszczach(A,D,E,K) i reszta w wodzie.
Proponuje zazyc je po sniadanku.
reklama
Cześć,
ja biorę Kwas Foliowy oraz Elevit (witaminki dla ciążówek :-) )
ja biorę Kwas Foliowy oraz Elevit (witaminki dla ciążówek :-) )