reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kupki-temat rzeka

Spokojnie, nawet jak rotawirus to możesz sama sobie dać z nim radę, najważniejsze jest podawanie płynów w małych ilościach a często. Ja co pół godziny podawałam po 2, 3 łyżeczki wody i orsalitu i tak jak piszesz lekka dieta.

reklama
Miecia, jak karmisz piersią, to nie odstawiasz. Mój synek miał też rotawirusa. W mleko mamy gasi pragnienie, a poza tym ma przeciwciała i pozytywnie wpływa na układ pokarmowy.

no i marchwianka nas czeka - tylko skąd wziąść marchewke dobrą!

Ja dawałam tak jak i w szpitalu u nas, marchewkę z Gerbera w słoiczku. Ta jest dobra, bo to rzeczywiście tylko marchewka. Można ja też rozrzedzić wodą i dawać do picia.
Niektóre firmy np. Bobovita, z przodu na etykietce piszą "Marchewka", a w składzie piszą: marchewka, sok z winogron i nie pamietam, czy coć jeszcze. Także nam polecano Gerbera i tą stosowaliśmy.

można spróbować także ten kleik na biegunke :tak:

Gotowy do spożycia doustny płyn nawadniający, stosowany w dietetycznym leczeniu biegunek u niemowląt po 4. miesiącu życia.

HiPP ORS 200 Kleik marchwiowo-ryżowy
HiPP ORS 200 Kleik marchwiowo-ryżowy
Gramatura: 200 ml

ors200-300-dpi-z-nowa-z.jpg
Doustny płyn nawadniający, stosuje się w dietetycznym leczeniu biegunek u niemowląt po 4. miesiącu życia. Podawanie HiPP ORS 200 skonsultuj z lekarzem.

szukałam po aptekach w krakowie i nie bylo tego ors 200, znalazlam gastrolit, ale o tak musza go sprowadzac.

martwię się po nienajlepiej to wyglada, kupki sa fatalne - z 2 strony przy takiej diecie to wyglądają tak jak kiedys, gdy piła tylko mleczko.
niby taka biegunka moze trwac do 8 dni lekarka ostrzegała, ale i tak sie martwie.

nie wiem, czy mam ją budzić w nocy na piciu czy dac jej spac?

martwienia sie dzien kolejny

co zrobic jak mała nie chce patrzeć na kleik i nie chce go jeść?
czy można dać jej kaszke na wodzie smakową? (pewnie nie...)
kupsko nadal paskudne i żadkie, ech

i jej, ile może trwać taka biegunka?

CZęść dziewczyny:-)
pomóżcie !! co mam zrobić :sorry2: mój mały ma zatwardzenie,kupkę robi już drugi dzień i nie umie jej zrobić:-(

może coś poradzicie?

U nas pomaga herbatka z kopru włoskiego jeśli karmisz piersią sama ją pij, a jeśli twój bąbel na tyle kumaty , że może pić z butelki podawaj mu jako picie

reklama
Do góry