reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kupię duphaston-nieaktualne

Wiem że jest ale nie będę płacić za wizytę 200zl żeby dostać receptę na lek który i tak biorę
Chodzisz do prywatnego ginekologa, który ma mały, prywatny gabinet, czy np. prywatnie, ale do przychodni/kliniki? Jeśli to drugie (albo gdy lekarz ma do pomocy położną, która prowadzi kartoteki) to idziesz do rejestracji (lub położnej) i prosisz o wydruk/kopię swojej kartoteki - masz do tego prawo i powinni Ci ją podbić za zgodność. Z tą kartoteką, gdzie na pewno będzie wzmianka o duphastonie, idziesz do rodzinnego i wątpię, żeby Ci odmówił. Jeśli to zrobi - poproś o przyczynę odmowy na piśmie.

reklama
Lepiej łamać prawo... A poza tym branie leków na własną rękę nie jest dobrym pomysłem. Mój ginekolog nie bierze pieniądzy, jak przedłużasz receptę, więc może zapytaj. Można iść na NFZ, do rodzinnego...
Nie biorę na własną rękę ze sama się zdiagnozowalam. I tak czasem warto złamać prawo, większość to robi i nikogo tym nie skrzywdze ani nie wiem co jak odkupie od kogoś lek który nie jest potrzebny. Sama mam leki których nie zażywam a mogłyby komuś pomóc a tak to muszę oddać do utylizacji, bez sensu

Tylko nie możesz tego robić na forum, bo jest to łamanie prawa. I jeszcze jedna sprawa - kupując lek od nieznajomej osoby nie masz żadnej gwarancji, że był on prawidłowo przechowywany i że spełnia normy bezpieczeństwa i skuteczności. Dla własnego zdrowia lepiej umówić się na wizytę u internisty i on spokojnie ci wypisze receptę.

Nie biorę na własną rękę ze sama się zdiagnozowalam. I tak czasem warto złamać prawo, większość to robi i nikogo tym nie skrzywdze ani nie wiem co jak odkupie od kogoś lek który nie jest potrzebny. Sama mam leki których nie zażywam a mogłyby komuś pomóc a tak to muszę oddać do utylizacji, bez sensu
Nie skomentuję info o łamaniu prawa. Tak, z różnych względów nie ma obrotu lekami "wtórnego".
Rób, jak uważasz, ale serio - taki problem podejść po receptę?

Nie skomentuję info o łamaniu prawa. Tak, z różnych względów nie ma obrotu lekami "wtórnego".
Rób, jak uważasz, ale serio - taki problem podejść po receptę?
Tak jest to problem, latam po lekarzach od roku non stop, włącznie z jazdami do innych miast i nie mam czasu kombinować kolejnych wizyt. Tłumaczyć się nie mam zamiaru już naprawdę. Każdy ma swoje zasady i sumienie. Temat nieaktualny zresztą

Do góry