reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kulinarne zachcianki Marcówek :)

Ja dzisiaj mam zachciankowy dzień zaczęło się od dżemu wiśniowego, potem barszcz czerwony (nigdy go nie jadałam, bo nie lubię) nie wiem co mnie tak naszło, truskawki z bitą śmietaną, a teraz jeszcze szykuję pastę z jajek, pęknę dzisiaj chyba z obżarstwa!

reklama
u mnie niestety mało co jest tolerowane, ale po kilku dniach powiedzmy, że nie trawienia miałam mega ochotę na frytki :D zjadłam 3 duże porcje :D
były już śledziki...:-D
ostatnio gołąbki :D
oczywiście zachcianki zaliczone i póki co myśleć mi się o tym upragnionym żarciu nawet nie chce... :D
... :D a najczęściej dżem :D

No ja dzisiaj zaczęłam zauważać, że smak jeszcze bardziej mi sie wyostrza i zmienia.

Dziś do obiadu na popicie była maślanka, wiele nie popiłam, po łyku resztki z ust wyplułam, stwierdziłam, że musi być po terminie. O dziwo mąż nic takiego nie wyczuwał, powiedział , że maślanka taka sama jak kupowana wcześniej czyli bardzo dobra (termin przydatności dobry).

Kabanosy, którymi wcześniej się zajadałam ... dziś smakowały czymś chemicznym w środku. Nie wiem czym , przestałam jeść. Wędlina 2 rodzaje , szyneczka i jakaś z polędwic typu "mix" czyli z polędwicą tylko nazwę ma wspólną - > tą ostatnią wystarczyło, że powąchałam a mnie odrzuciło.
Za to wzięło mnie na serki i jogurty i najlepiej wkroić świeże owoce :tak:

Ostatnia edycja:
Wczoraj zrobiłam ogórkową taką miałam ochotę :) Ogórki kwaszone od teściowej były pyszne i zjadłam przed ogórkową 5 ogórków :) a teraz jem sobie popcorn bo od paru dni miałam ochotę na niego :)

Noelko słyszałam, że herbata rumiankowa też działa na mdłości, i mnie faktycznie czasami pomaga tylko ja nie lubię samego rumianku ale znalazłam herbatkę twining rumianek z jabłkiem i cynamonem i jest pyszna

Jeśli chodzi o zachcianki to mnie nadal na myśl o obiedzie jakimkolwiek robi się słabo więc kanapki na tapecie, poza tym soooooczyste, tzn pomidorki, arbuz, jabłka a dziś mam w planie wariacje na temat sałatki greckiej

anka ja nie mam ale gdzies wyczytałam ze w ciazy moze byc metaliczny posmak w ustach...

ja mam na cos ochote ale nie wiem na co... ;)

a dzisiaj pierwszy raz od poczatku ciazy uleglam fastfoodowi i zjadlam (spałaszowałam) cheesburgera - wstyd mi :zawstydzona/y:

reklama
betina łącze się w skrusze...ja pizze zjadłam, pocieszam się, że wiele warzyw na niej było;-) choć i tak z całej pizzy najbadziej smakował mi sos czosnkowy, gorzej że teraz wszystko w przełyku czuje:/

Do góry