reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kuchnia

Drozdze, cukier, kilka lyzek mąki zalewam połową szklanki gorącej wody,

oooo - i już mam pytanie;
nie raz robiłam ciasto drożdżowe takie na słodko ze śliweczkami i kruszonką i zawsze robiłam rozczyn na ciepłym mleku.
czy ta woda ma być, jak napisałaś, gorąca ?
nie zamorduję tych drożdży jak tak wleję z czajnika ?
 
reklama
w najlbliższym wolym czasie wypróbuję ten przepis..:tak:
także nastepny wekend może być deszczowy;-)
(Celinko czy to mąka powoduje że ciasto jest bardziej pulchne?)
moja wyobraźnia teraz wymyśla co na tym cieście będzie...
 
Aga woda powinna byc ciepla, zeby drozdze wyrosly
Elete to rosnące szybciej drozdze powoduja wieksza pulchnosc ciasta, przynajmniej tak mi sie zdaje :-D
 
Celinka a ile dokłądnie czego?
Tzn ile drożdży, ile cukru itd?
I taka porcja tos tarcza na brytfankę jakiej wielkości (bo ja mam same duze) hihihihi i w związku z tym może powinnam zrobić ciasto x 2
:-):-):-)
 
reklama
Do góry