reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia

Melulu - nie przeginaj :angry:
Hehe :-D Wolałam spytać, bo na przykład mój mąż na suchej patelni smaży naleśniki. Ja tam zawsze kroplę oleju dolewam, a on lubi takie w wersji przypominającej suche placki na tortillę albo cuś :-D I zawsze mamy wojnę przy naleśnikach, choć ostatnio wypracowaliśmy kompromis i smażymy na zmianę - ja daję troszkę oleju, smażę jeden dla siebie, a potem on smaży następny już nic nie dolewając :-)
Ale na te placuszki sama nabrałam ochoty!
 
reklama
Dziewczyny zapraszam do mnie na pizze. Zrobilam wieeeelką i pyszną. Moj Pawel sie odchudza( 3 dzien sie juz trzyma ;-) ), a ja nie mam sily juz zjesc tej pizzy :-D
 
Ciasto drozdzowe

Celinka :angry:
a jadłaś pizzę na kruchym cieście ???

podaj ten przepis :-)
ja sama nie jadam takowych potraw .... no może raz na rok konsumuję pizzę, ale jakbyś miała jakieś opatentowane ciasto to myślę, że mój małżonek byłby szczęśliwy z takiego obiadu ;-)

a jeśli jesteś miłośniczką pizzy to proszę Ci - jak już podasz przepis na ciasto to może dołóż kilka rad dobrej kucharki - w stylu:
posmarować ciasto sosem, albo
nie smarować ciasta sosem bo będzie mokre itp ;-)
 
reklama
Przepis na pizze
Teraz troche zmodyfikowalam ten przepis- wtedy ciasto jest bardziej pulchne. Drozdze, cukier, kilka lyzek mąki zalewam połową szklanki gorącej wody, mieszam i czekam, az troche ta papaka urosnie. Potem wlewam to do mąki, dodaje sol, oliwe i reszte wody i ugniatam. W tej wersji potrzeba troche wiecej mąki- tak z 450-500g.
Ciasto sosem zawsze smaruje, tzn u mnie za sos zawsze robi ketchup :-)
 
Do góry