reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia maluchów ,przepisy:)

Kurczak z miodem i pomarańczami
pierś, udko lub skrzydełko przyprawić odrobiną soli, majeranku, bazyli (wg uznania i jak maluchy lubia) i włożyć do naczynia żaroodpornego z odrobiną masła (w zależności jaka część kurczaka to od łyżeczki do łyżki a w trakcie pieczenia ewentualnie dołożyć). dodać od 2 małych pomarańczy do 1 dużej -cząstki jak do sałatki owocowej, wycięte z całej pomarańczy, cząstki bez skórki-a z reszty wycisnąć sok. włożyć do piekarnika nagranego do 200 stopni a po ok 20 minutach zmniejszyć do 170-180. do powstałego sosu dołożyć odrobinę miodu wg uznania- w zależności od smaku pomarańczy sos może być gorzkawy więc ilość miodu uzależniona od smaku sosu, wg własnego smaku. zagęścić lekko sos. podawać z ryżem lub ziemniakami (z ryżem lepsze).
przepis dla każdego tylko go zmodyfikowałam pod względem przypraw.
 
reklama
Razowy makaron z domowym pesto

500g makaronu razowego (najlepiej spaghetti)
Na pesto:
12 orzechów brazylijskich
6 łyżek sezamu
2 ząbki czosnku
mały pęczek natki pietruszki
2 garście rukoli
sok z 1/2 cytryny
5 łyżek oliwy z oliwek
50g parmezanu

Ser zetrzyj na tarce. Orzechy brazylijskie, pietruszkę, rukolę i czosnek drobno posiekaj. Następnie razem z innym składnikami (sezamem, sokiem z cytryny oraz oliwą) zmiksuj na jednolitą masę, podgrzej chwilę na gorącej patelni i zmieszaj z ugotowanym makaronem.
 
ATsonia fajny przepis, jak zrobisz to powiedz mi do czego tych 5 jajek bo chyba nie doczytała ;p może jutro coś takiego ugotuję jak będę miała wenę ;p
 
Do góry