reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

miki zjakiej firmy kupujesz biszkpciki dla Maxia,bo ja ostatnio kupilam z heinza i mi nie smakowaly,wiec nie dalam ich malemu,zreszta to nie byly nawet prawdziwe biszkopty:oo:

Mysiu ale one nie tobie mają smakować :-D:-D:-D:-D
Tez je kupiłam - i to są właśnie prawdziwe biszkopty :-D Zamocz połowę tego ciastka w niewielkiej ilości mleka i rozmocz. To ich tradycyjne biszkopty, wpływają super na trawienie. Sama wcinam podobne mocząc w herbacie. Jak małemu rozmoczysz w mleku, ktore podajesz to na pewno mu zasmakują - są wtedy bardzo słodkie. Tylko mleczko musi być troszkę cieplejsze niż zwykle, bo one pęcznieją lepiej w cieplejszych płynach.

reklama
pbg wiem wiem:-Dtak wlasnie zrobilam,zamoczylam w mleczku i maly zjadl ze smakiem Bo ja z W mamy takie postanowienie,ze nie kupujemy slodyczy bo chcemy zrzucic pare kilo,ale raz naszla mnie taka ochota,ze z desperacji dorwalam malego biszkopciki:-pale jak wspomnialam wczesniej nie przypadly mi do gustu ale najwazniejsze,ze mlodemu smakuja

Ostatnia edycja:
my z wprowadzaniem nowości czekamy do 6 miesiąca tzn jak skończy pełne 5 a to już za parę dni to zaczynamy eksperymentować z nowym jedzonkiem póki co tylko cycuś:)

a ja mam takie pytanko:
od 3 tygodni daję małemu soczki. wszędzie piszą, że dziecko do roku może wypijać 150ml soczku dziennie. i tu pytanie;-) : czy jest jakieś ograniczenie co do ilości herbatki czy wody??:confused: niby każdy ma inne zapotrzebowanie na picie ale nie wiem czy do tego też nie ma wytycznych:confused: tzn wydaje mi się, że co do wody to może nie, ale herbatki?:confused: sama nie wiem:zawstydzona/y:

tez ostatnio poszukiwalam informacji... i sie w koncu doczytalam...
soku mozna podac 150ml nierozcienczonego (jak rozcienczony to mozna wiecej bo to juz jest jak napoj) a pozostale napoje wedlug potrzeb :tak:

soki inaczej dzialaja na uklad pokarmowy niz napoje rozcienczone wiec dlatego tzreba je w niejszych ilosciach....

Dziewczyny a myslicie ze Matkowi moge dac takiego rozmoczonego biszkopcika??? On ma 4 mc i 10dni:) I jak go podac??? Łyzeczką????

ja tez bym jeszcze zaczekala ;-) a mam przepis na podawanie startego biszkopcika do deserkow owocowych :tak:

miki zjakiej firmy kupujesz biszkpciki dla Maxia,bo ja ostatnio kupilam z heinza i mi nie smakowaly,wiec nie dalam ich malemu,zreszta to nie byly nawet prawdziwe biszkopty:oo:

Moja kuzynka sama piecze drożdzowki i biszkopty dla swojego synka i ja chyba tez tak zrobie, bo te wszytski kupowane to nie najlepsze sa :sorry2: w Polsce mozna kupic jeszcze biszkopty podluzne z San albo dr Gorgul i te sa najsmaczniejsze wg mnie

Z tego co slyszalam sa tez jakies ciasteczka specjalne dla niemowlakow chyba od Hippa?

Dziewczyny...
Dostalam od teściów chyba z 5 kg pomidorów :eek::rofl2: z ich działki :confused2: i nie wiem co z nimi zrobic.... Znacie jakis przepis np na obiad gdzie trzeba wykorzystac duzo pomidora? Mnie do glowy przychodzi tylko lasagne i zapiekanka ziemniaczana :nerd:

Nie wiem co ja z nimi zrobie :-p Szkoda zeby sie zepsuly bo bardzo smaczne sa.

No a dziecku tego nie dam jeszcze bo chyba za wczesnie na pomidorka :eek: Moge co najwyzej spasteryzowac i podam mu jak bedzie mial roczek

reklama
Do góry