reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kuchnia majowych cieżaróweczek ;-) (nasze zachciewajki i pomysly na obiady)

ooo i to jest myśl !! twistera w kfc jutro zjem MNIAM !!!!

a ostatnio smakuja mi zupki chinskie hehe mama sie smieje,ze mam chyba za duzo w D... skoro chytam sie takiej chemii :eek: Ale zupka z knorr amore pomidore pyszna:-D

reklama
....no za mna tez chodzi taki kebab ...tortilla.....:oo:...tak dawno nie jadłam......... annte wiesz co ...FOCH :-D

najedz sie za mnie tez :-) chyba sobie w jakis dzien zrobie taki niezdrowy obiadek bo juz o tym kebabie to myśle od dawna:eek::-)

natalka przepis na domową tortille podawałam kilka stron wcześniej! najem się za was dziewczyny i za wasze maleństwa też!

pieszczoszka ja to apetyt na zupki chińskie te z vifona miałam na początku jak jeszcze nie wiedziałam ze jestem w ciąży a wcześniej kilka lat nie jadłam.A co tortilli albo kebaba to wcale mi nie smakują a wcześniej jadłam i to często

Zupki chińskie to też na początku ciąży mi podchodziły np ogórkowa.Co do tych kebabów na mieście to TFU w życiu sie już tego nie tknę tak jak i różnych innych fast fudów(wiem z czego to robią)

Kebab jak kebab, jeśli macie możliwość wypróbujcie Lahmacun [lahmadżun] - prawie to samo co kebab (mięsko, suróweczki, sosik plus COŚ) - ale lepsze! To jest tzw. turecka pizza, u nas w Dąbrowie jest świetny punkt z kebabami prowadzony przez Turków, drugi jest w Sosnowcu. Pyyychota! Sama mam ochotę :-D

Pieszczoszka - zupki chińskie też zjadam, najlepiej mi wchodzi barszcz czerwony amino i kuksu (ale ona jest dość ostra :-:)-( a ja ją tak lubię, że czasami MUSZĘ zjeść, bo mnie aż skręca :-()

Flaczków mój M niestety nie zje (bleeee, jak to można jeść - ja tam uwielbiam, ale cóż :confused2:), za klopsikami średnio przepada. On w ogóle jest wybredny co do jedzenia, czasami mam niezły orzech do zgryzienia kombinując obiad...:eek:

Mam zachciankę na kalafiora :confused2: no nic zastąpię go brokułem i zrobię jutro sałatkę z brokułem i fetą, będzie na kolację :tak::tak:

A co do obiadu - nadal nie wiem, ehhh....

azula- ja lubię McDonalds (wszelakie kurczakowe kanapki i filet o fish pychotka) i czasami coś z KFC, rzadko kupuję hamburgera z tzw. budki... Ale jak już mnie najdzie ochota, to wolę się nie zastanawiać z czego to jest :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Kebab jak kebab, jeśli macie możliwość wypróbujcie Lahmacun [lahmadżun] - prawie to samo co kebab (mięsko, suróweczki, sosik plus COŚ) - ale lepsze! To jest tzw. turecka pizza, u nas w Dąbrowie jest świetny punkt z kebabami prowadzony przez Turków, drugi jest w Sosnowcu. Pyyychota! Sama mam ochotę :-D

Pieszczoszka - zupki chińskie też zjadam, najlepiej mi wchodzi barszcz czerwony amino i kuksu (ale ona jest dość ostra :-:)-( a ja ją tak lubię, że czasami MUSZĘ zjeść, bo mnie aż skręca :-()

Flaczków mój M niestety nie zje (bleeee, jak to można jeść - ja tam uwielbiam, ale cóż :confused2:), za klopsikami średnio przepada. On w ogóle jest wybredny co do jedzenia, czasami mam niezły orzech do zgryzienia kombinując obiad...:eek:

Mam zachciankę na kalafiora :confused2: no nic zastąpię go brokułem i zrobię jutro sałatkę z brokułem i fetą, będzie na kolację :tak::tak:

A co do obiadu - nadal nie wiem, ehhh....

azula- ja lubię McDonalds (wszelakie kurczakowe kanapki i filet o fish pychotka) i czasami coś z KFC, rzadko kupuję hamburgera z tzw. budki... Ale jak już mnie najdzie ochota, to wolę się nie zastanawiać z czego to jest :-D:-D:-D

No ale ja wiem z czego te hot -dogi i inne są.Kalafior teraz dobry bo ma sporo potasu.Kwas foliowy z brokuła to bardziej potrzebny na poczatku ciąży.Brokuł jednak delikatniejszy w smaku.

Do góry