reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kuchnia majowych cieżaróweczek ;-) (nasze zachciewajki i pomysly na obiady)

ooo i to jest myśl !! twistera w kfc jutro zjem MNIAM !!!!

a ostatnio smakuja mi zupki chinskie hehe mama sie smieje,ze mam chyba za duzo w D... skoro chytam sie takiej chemii :eek: Ale zupka z knorr amore pomidore pyszna:-D

reklama
....no za mna tez chodzi taki kebab ...tortilla.....:oo:...tak dawno nie jadłam......... annte wiesz co ...FOCH :-D

najedz sie za mnie tez :-) chyba sobie w jakis dzien zrobie taki niezdrowy obiadek bo juz o tym kebabie to myśle od dawna:eek::-)

natalka przepis na domową tortille podawałam kilka stron wcześniej! najem się za was dziewczyny i za wasze maleństwa też!

pieszczoszka ja to apetyt na zupki chińskie te z vifona miałam na początku jak jeszcze nie wiedziałam ze jestem w ciąży a wcześniej kilka lat nie jadłam.A co tortilli albo kebaba to wcale mi nie smakują a wcześniej jadłam i to często

Zupki chińskie to też na początku ciąży mi podchodziły np ogórkowa.Co do tych kebabów na mieście to TFU w życiu sie już tego nie tknę tak jak i różnych innych fast fudów(wiem z czego to robią)

Kebab jak kebab, jeśli macie możliwość wypróbujcie Lahmacun [lahmadżun] - prawie to samo co kebab (mięsko, suróweczki, sosik plus COŚ) - ale lepsze! To jest tzw. turecka pizza, u nas w Dąbrowie jest świetny punkt z kebabami prowadzony przez Turków, drugi jest w Sosnowcu. Pyyychota! Sama mam ochotę :-D

Pieszczoszka - zupki chińskie też zjadam, najlepiej mi wchodzi barszcz czerwony amino i kuksu (ale ona jest dość ostra :-:)-( a ja ją tak lubię, że czasami MUSZĘ zjeść, bo mnie aż skręca :-()

Flaczków mój M niestety nie zje (bleeee, jak to można jeść - ja tam uwielbiam, ale cóż :confused2:), za klopsikami średnio przepada. On w ogóle jest wybredny co do jedzenia, czasami mam niezły orzech do zgryzienia kombinując obiad...:eek:

Mam zachciankę na kalafiora :confused2: no nic zastąpię go brokułem i zrobię jutro sałatkę z brokułem i fetą, będzie na kolację :tak::tak:

A co do obiadu - nadal nie wiem, ehhh....

azula- ja lubię McDonalds (wszelakie kurczakowe kanapki i filet o fish pychotka) i czasami coś z KFC, rzadko kupuję hamburgera z tzw. budki... Ale jak już mnie najdzie ochota, to wolę się nie zastanawiać z czego to jest :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Kebab jak kebab, jeśli macie możliwość wypróbujcie Lahmacun [lahmadżun] - prawie to samo co kebab (mięsko, suróweczki, sosik plus COŚ) - ale lepsze! To jest tzw. turecka pizza, u nas w Dąbrowie jest świetny punkt z kebabami prowadzony przez Turków, drugi jest w Sosnowcu. Pyyychota! Sama mam ochotę :-D

Pieszczoszka - zupki chińskie też zjadam, najlepiej mi wchodzi barszcz czerwony amino i kuksu (ale ona jest dość ostra :-:)-( a ja ją tak lubię, że czasami MUSZĘ zjeść, bo mnie aż skręca :-()

Flaczków mój M niestety nie zje (bleeee, jak to można jeść - ja tam uwielbiam, ale cóż :confused2:), za klopsikami średnio przepada. On w ogóle jest wybredny co do jedzenia, czasami mam niezły orzech do zgryzienia kombinując obiad...:eek:

Mam zachciankę na kalafiora :confused2: no nic zastąpię go brokułem i zrobię jutro sałatkę z brokułem i fetą, będzie na kolację :tak::tak:

A co do obiadu - nadal nie wiem, ehhh....

azula- ja lubię McDonalds (wszelakie kurczakowe kanapki i filet o fish pychotka) i czasami coś z KFC, rzadko kupuję hamburgera z tzw. budki... Ale jak już mnie najdzie ochota, to wolę się nie zastanawiać z czego to jest :-D:-D:-D

No ale ja wiem z czego te hot -dogi i inne są.Kalafior teraz dobry bo ma sporo potasu.Kwas foliowy z brokuła to bardziej potrzebny na poczatku ciąży.Brokuł jednak delikatniejszy w smaku.

Do góry