reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

gotadora to od czego to zależy,że czasem godzina, a czasem dłużej obserwują?może to zależy od zarodka...?No właśnie, myślałam pozytywne, jak usłyszałam,ze beta ma 907 i co z tego wyszło? ech....

nie wiem, na prawdę dlaczego ten sam dr a tak różne podejście do crio, zresztą do nas jako pacjentek okazało się że również miał inne podejście .... Martka wiem,że to trudno w takich chwilach o pozytywne myślenie, ale jednak lepiej jest to sobie wytłumaczyć że z jakiegoś nie wiadomego nam powodu tak miało być, a następnym razem będzie dobrze. Ja przepłakałam 6 naszych zarodków,..... po mojej ostatniej stymulacji, ilości pęcherzyków, zarodków oraz ile z nich zostało tych prawidłowych rozumiem, że tamte miały wadę i dlatego nie zostały ze mną.

reklama
gotadora wiem, staram się, ale mnie dopada.A jak widzę co niektóre stopki, to sie pukam w głowę,że ja dopiero zaczęłam.Na logikę to ogarniam.Na emocje-nie.Jeszcze wyczytałam, że powodem cb moze być nie tylko nieprawidłowo rozwijający siezardoek, ale też nieprawidłowe zagnieżdżenie.I teraz bądź tu mądry, co to było?więc chcę zrobić wszystko,żeby umożliwić zagnieżdżenie, bo na resztę ani lekarza ni ja nie mamy wpływu, an a implantację to lekarz trochę ma....
tequila ale "my nie gęsi i swój rozum mamy" :-) wszystkiego nam nie wcisną!!!dłuuuga lista pytań będzie....

Dziewczyny, mam pytanie...znowu...
Odebralam dzisiaj yniki hormono..wszystkie ok, tylko prolaktyna podwyzszona..norma do 23 ja mam 26.....pewnie dostane bromergon?? No bo to jest przeszkoda przy in vitro tak??

A i jeszczze pytanie odnosnie wynikow badan nasienia..maz robi je we czwartek w invimedzie...nie orientujecie się czy oni wyniki mogą podesać w formie lektronicznej..?? do wawy mamy prawie 400km....

martka doktorzy nie mają wpływu na implantację, chyba bardziej zależy to od gniazdka czyli macicy i zarodka. Twój zarodek się zagnieździł, mi się wydaje, że on był wadliwy i natura go usunęła. Plusem jest u Ciebie to, że doszło do zagnieżdżenia czyli macica jest w porządku. Musisz być pozytywnie nastawiona do crio i wierzyć w swoje maluszki, te zamrożone mogą być silniejsze a przede wszystkim zdrowe w związku z czym zadomowią się u mamusi na całe 9 m-cy.
Głowa do góry, na forum są dziewczyny, którym udało się przy criotransferze i teraz noszą w brzuszkach swoje maleństwa np. milliaa, elala.

Dziewczyny, mam pytanie...znowu...
Odebralam dzisiaj yniki hormono..wszystkie ok, tylko prolaktyna podwyzszona..norma do 23 ja mam 26.....pewnie dostane bromergon?? No bo to jest przeszkoda przy in vitro tak??

A i jeszczze pytanie odnosnie wynikow badan nasienia..maz robi je we czwartek w invimedzie...nie orientujecie się czy oni wyniki mogą podesać w formie lektronicznej..?? do wawy mamy prawie 400km....

Ikasia prolaktyna nie ma wpływu przy in vitro tylko przy naturalnych staraniach.
Co do badań to u mnie Invimed Gdynia wysyła na maila wyniki jeśli podpiszesz odpowiedni dokument.

Madzialenak :-) ja nie tylko tego w Invimedzie nie potrafię zrozumieć, zresztą wolę tego nie rozpamiętywać, było, minęło, szkoda że ja tam trafiłam, dlatego też nie umieszczam swoich niepowodzeń w sygnaturze ...

madzialenak lekarze maja wpływ na wszystko w tym przypadku,wystarczy ze nie przyłozy sie do transferu żle zaaplikuje zarodek, i juz sie nie powiedzie,nasz los lezy w ich rekach,beda miec gorszy dzien i zrobia zabieg byle jak ..tak jest wszedzie wsrod lekarzy tez
martka lekarze moga nam powiedziec co zechca i uwierzymy w to bo co prawda rozum mamy ale nie znamy sie na wszystkich medycznych zagadnieniach sama widzisz po forum ze co lekarz to inna praktyka i inne rozumienie ..

reklama
Czy ją już bete w 8 dniu mogę robić? Czy powinnam juz mieć jakieś sygnaly od organizmu że sie udało?

hej,

jak mialas podane 3dniowe to raczej tak, to jak przy 5dniowych 6 dzien o ile sie nie myle, no i ja wtedy wlasnie bete robilam i wyszla.

mozesz miec objawy lub ich nie miec :) ja mialam... ale sama nie wiem czy to ciaza byla czy hiperka ;)

Do góry