reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
wanda...ja tez jestem z novum...i mnie tez nie kazali badac progesteronu ale na wlasna reke zbadalam...i dobrze, bo mialam za niski i zwiekszyli mi dawki...takze zrob sobie na wszelki wypadek:tak:

madzialenak...i tak co 7 dni robilas sobie krew? mnie w klinice kazali badac co 4 tygodnie...no itak to wypada..teraz mnie troche nastraszylas wiec moze pojde juz w poniedzialek, wtorek na badania...
a to usg teraz bedziesz miala juz przez brzuch? mnie tez troche skoczyl, ale nie duzo...i juz sie martwie czy nie za malo i nie za wolno mi rosnie. zrob zdjecie i wrzuc na ciezarowki...:tak:

Milia - dzikuje. A w ktorym dniu po transferze zroblas badanie progesteronu? i czy potem dzownilas do lekarza z wynikami?

wanda...ja robilam w 9dpt razem z beta...wyszlo w moich normach kolo 10...wiec za niskie. zadzwonilam na konsultacje tel i dr kazala zwiekszyc lut pod jezyk
anna...ty masz juz mdlosci?!oj, nie zazdroszcze...ja dostalam mdlosci 6,7,8, 9 tydzien potem powoli mijalo... przegryzaj sobie co godzinke jakes herbatniki, pij herbate z imbirem...ale generalnie musisz to przemeczyc...mnie nic nie pomagalo.:-p

Tez mnie to trochę zdziwiło ze tak wcześnie... ale przynajmniej czuje, ze jestem w ciąży :) chociaż będę rownież szczęśliwa jak jutro już ich nie będę miała.

miliaa nie nie badałam co 7 dni tylko moja endokrynolog kazała mi zwiększać dawkę bo miałam tsh ponad 5 i powiedziała, że dawką 25 na pewno tego nie zbije. Zrobiła mi rozpiskę a ja jej zaufałam i powiem Ci, że ładnie sobie zbiłam. Długo brałam dawkę 75 i 88 a od 2 tygodni biorę 100.
Co do usg to nie wiem jakie będę miała ale wydaje mi się, ze dopochwowe.

Milia - dziekuje. Wczesnie robilas bete - 9dpt. Tak Ci kazali w novum? Bo mi zalecili 12 dpt i teraz sie zastanawiam czy wczesniej jechac na sam progesteron, czy 12 dpt go sprawdzic beta? Jak myslisz?

reklama
Anna tak ten czas biegnie jak szalony. Jeszcze 2 tygodnie i będę spokojniejsza. Co do mdłości to mi pomagały krakersy, rogale maślane, banany i kubusie, jednakże każdy organizm jest inny więc musisz wyczuć co Ci będzie odpowiadało.

Do góry