reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Pingwinek ja wiem o co Ci chodziło :tak:Powiem Ci, że ja już nic nie czytam w necie. Jem normalnie no może trochę zdrowiej ;-)Jak mam jakieś zachcianki to je spełniam :-) Np. dzisiaj odmrażam truskawki, na szczęście pomroziłam sobie latem.

reklama
miliaa w 12 tc będę odstawiać estrofem, clexane i metypred. A w 11 tc siofor. A Ty już odstawiłaś te leki??

miliaa - jakie miałaś objawy przedawkowania??

Ja będę zażywała 3x2 luteinę dopochwowo jak poradziła mi madzialenak i wtedy zbadam progesteron czy jest w miarę. Tylko nie wiem którego dnia będzie najlepiej.

madzialenak...no ja odstawiam wlasnie progynove, ale tylko po pół tabl na 10 dni...wiec jeszcze mi zejdzie...teraz jestem na etapie 2,5 tabl na dzien.
encorton juz odstawilam, acard tez juz w 5 tyg.
no i luteine bede brala jeszcze dlugo, bo po tym co widze co sie u dziewczyn dzieje, to wole nie odstawiac...:no:
domat...sennosc ale taka totalna, ze dobudzic sie nie moglam, brak koncentracji, nudnosci, bole i zwroty glowy...
ale wtedy zrobilam badania i rzeczywiscie prog wyszedl mi jak pod koniec II trymestru

Ostatnia edycja:
miliaa właśnie ja też będę się bała odstawić luteinę, będę chciała brać do min 20 tc tylko już mniejsze dawki.

madzialenak...ja w ogole mam lęk przed odstawianiem jakchkolwiek lekow i nawet budze sie czasem w nocy patrze czy nie krwawie...takie mam schizy.
niestety mi znow zaczely wypadac wlosy, wiec niestety podejrzewam, ze tsh mi rosnie...a bylo juz dobrze...chyba przyspiesze sobie wizyte u endogina, bo juz sie boje:-(

miliaa ja mam tak samo jak Ty, każda wizyta w toalecie to dla mnie stres, niekiedy jak ta luteina wypada to mam uczucie jak bym @ miała. Badałaś teraz TSH?? Ja badałam 3 tygodnie temu, miałam 2,34 a przed transferem 0,4, ciąża podwyższa tsh. Ja mam już dawkę euthyrox-u 100 :szok:.

reklama
Dziewczyny kolejne laboratorium i wynik nastepnego dnia w ok 13-14. bo wysylaja to gdzies-sami tego nie robia
do warszawy mam 2,5 godziny ale moze lepiej pojechac i wrocic i miec wynik niz siedziec i co czekac do dnia NASTEPNEGO
przeciezja wariuje ..
zostalo jeszcze jedno laboratoriuum, wiecej nie ma w necie ...
no i szpital !! dzisiaj pogoda nie nastarja zebym chodzila i szukala na slepo !! do tego ten bolacy brzuch !!!
boja mam zrobic hormon beta- hcg??

Sham - a sprawdź na stronie diagnostyki czy nie mają gdzieś w twoich okolicach laboratorium? Tam przeważnie bardzo szybko są wyniki.

Do góry