reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Martusia urosła beta dwukrotnie więc pieęknie !! teraz się nie stresuj i leż i przyjmuj leki !!

to i ja może robiąc bete zrobie od razu progesteron...
tak na wszelki wypadek..
ale dziewczyny dzisiaj marudze ale tak mnie brzuch boli na okres i tak sie boje ze nawet do bety nie dotrwam...

reklama
Dzien dobry,

Martka
- uffff. w czytaniu Waszych zapiskow doszlam do Twojej bety, a zaczelam od sladow krwi, wczoraj. Ale jest dobrze, skoro tak beta przyrasta! moze malentasy mocno sie gniezdzily i duzo sluzowki podraznily i stad to krwawienie, niewazne - wazne ze beta przyratsa - ciesze sie dzielna dziewczynko!

Domat - mi tez w klinice mowili, ze duphastonu nie wykryja w badaniach i im to bedzie falszowalo wynik

Sony - ja tez w pn do pracy... uh...

dziewczynki, ja zaraz dzwonie do kliniki bo 7dpt kazali zdac relacje z samopoczucia.
milego dnia!

Marta, super!!! Betka przyrasta. Uwazaj jednak na siebie skoro krwawisz. Lezec, lezec i jeszcze raz lezec. :tak:A my tutaj bedziemy za Ciebie i bobask/i trzymac mocno kciuki.

Sham, czyli wszystko dobrze sie uklada. Badanie na miejscu w szpitalu a wyniki jeszcze tego samego dnia.

Jejku Dziewczyny jak ja sie denerwuje. Mam nadzieje,ze bedziecie miec dla nas same dobre widomosci. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Betko pozytywna, kroluj nam na naszym forum!!!!!

Agapl - trzymam mocno kciuki za jutrzejszy transfer! :) &&&&&&&&&&&&&&&
Madzialenak - ależ słusznie, ja nie pisałam tego jako wyrzut, że jadłaś ananasa, tylko chciałam pokazać, do jakich absurdów dochodzą w różnych artykułach. Poza tym jest wiele sprzeczności - w jednym napisane, że łosoś absolutnie nie, bo zawiera dużo rtęci szkodliwej dla płodu, a w innym - że łosoś jest wskazany w ciąży. Tak jak mówisz - niczego nie je się kilogramami i ja też uważam, że powinno się jeść to, na co się ma ochotę. Ja teraz czasem jem coś zdrowego i po dwóch kęsach mnie odrzuca. Za to gruszki przechodzą bez problemu w każdej ilości. Ciekawe, co w nich jest :-)
Sham - dobrze, że znalazłaś szpital, gdzie szybko zrobią badanie - ja mam ogromne zaufanie do Diagnostyki (diag.pl) - wyrabiasz kartę i nie musisz nigdzie jechać po wyniki, są w internecie. Poza tym są archiwizowane na Twoim koncie, więc masz podgląd do wszystkich wyników badań, jakie u nich robiłaś. (Nie jestem związana z Diagnostyką, nie jestem udziałowcem ani członkiem zarządu, ani nawet pracownikiem jakiegokolwiek szczebla :-D)

Martka - trzymam mocno kciuki - czytałam na etapie leżenia po transferze, że zdarza się @ i mimo to ciąża :) Bądź dobrej myśli i leż dużo!

Ostatnia edycja:
madzialenak...nie wiem komu to mialam napisac, chyba domat, ze ja po transferze bralam 3x1 lutinus dopochwowo + 2x1tabl luteiny podjezyk...jak zaczely mi sie krwawienia 3x1lutinus, 3x1tabl luteina podjezykowo, 3x1 tabl dupka..ale zle sie czulam po takiej ilosci progesteronu..mialam objawy przedawkowania. odstawilam lutine pod jezyk i teraz biore 3x1 lutinus, 4tabl dupka i jest ok...
madzialenak odstawilas juz progynove (estrofem)?

reklama
Martka najwyraźniej u ciebie nastąpiła późna implantacja, organizm jeszcze nie zostal poinformował o ciąży i dlatego zaczęło się krwawienie, ale wystarczy odpoczywać i przyjmować dalej leki i wszystko będzie dobrze. Trzymam za to kciuki.

Do góry