Aduś :-) sama wiesz,że beta to każdego idywidualna sprawa i nigdy nie wiadomo jak się rozkręci, czytałam o becie w 10 dpt również blastusiów i było ok. 100 i okazało się,że są bliźniaki :-) nie martw się, na pewno jest wszystko dobrze
reklama
dziewczyny znalazłam też taką informację na innym forum:
" ...a ja wlasnie znalazlam na jakies stronie, ze jak bedzie dziewczynka (albo blizniaki) to stezenie bhcg jest wyzsze.
Brzmi jak wrozenie z bhcg
(niemiecka strona:
www.zeit.de/2002/51/M-Schwangerschafts_9fbelkeit
cytat o dziewczynkach:
("Ist das Baby ein Mädchen, liegen die Beta-HCG-Werte ebenfalls höher und wird häufiger Übelkeit verzeichnet – ein Hinweis auf das Geschlecht des Kindes.") ...
" ...a ja wlasnie znalazlam na jakies stronie, ze jak bedzie dziewczynka (albo blizniaki) to stezenie bhcg jest wyzsze.
Brzmi jak wrozenie z bhcg
(niemiecka strona:
www.zeit.de/2002/51/M-Schwangerschafts_9fbelkeit
cytat o dziewczynkach:
("Ist das Baby ein Mädchen, liegen die Beta-HCG-Werte ebenfalls höher und wird häufiger Übelkeit verzeichnet – ein Hinweis auf das Geschlecht des Kindes.") ...
Aduś16
Fanka BB :)
Sony wiem, wiem ale po 10 latach czekania, po 3cim IVF, 3 stymulacjach, 2 ciążach, stracie jajowodów... kolejna utrata nadziei już jest ponad moje siły.. Pomijam nawet to ile $ wydanych, bo to już nawet nie jest ważne dla mnie.. Dziękuje że choć wy wierzycie!!!
Aduś16
Fanka BB :)
Oskaa lekarz kazał zrobić kolejne za tydzień na 4 werkę i usg, ale ja musze wcześniej wiedziec czy ta beta będzie rosła. Przez 3 dni urosła 3.5 razy jak u Madzialenak, i oby zostało jak u niej.. Lekarze jedynie zainteresowało ze między 6 a 7dpt wzrosło z 9 do 22.9 ... A potem powiedział że beta jest robiona jako dodatek do usg???? nic już nie rozumiem, to jest ponad mój ścisły umysł
Kazał też zmniejszyć leki po prog. ponad 80! a estradiol 2.5 tys...
Kazał też zmniejszyć leki po prog. ponad 80! a estradiol 2.5 tys...
reklama
Aduś ty się tak nie denerwuj! Kochana, przyrost jest i to spory! Przez 3 dni ok 200% ! Gdzieś czytałam, że beta powinna wzrastać ok. 66% w ciągu 48h i ok.114% w ciągu 72h.
Dalej trzymam kciuki i wierzę że jestes mamą!
Dalej trzymam kciuki i wierzę że jestes mamą!
Podziel się: