reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Aduś :-) sama wiesz,że beta to każdego idywidualna sprawa i nigdy nie wiadomo jak się rozkręci, czytałam o becie w 10 dpt również blastusiów i było ok. 100 i okazało się,że są bliźniaki :-) nie martw się, na pewno jest wszystko dobrze

reklama
Aduś Mila ma racje, nie zadręczaj się, ona w 9 dniu miała 45 a ty w 10 dniu 80 czyli wszystko jest ok. Nie każda ma 3 cyfrowy wynik, a wszystko się dobrze kończy.

dziewczyny znalazłam też taką informację na innym forum:

" ...a ja wlasnie znalazlam na jakies stronie, ze jak bedzie dziewczynka (albo blizniaki) to stezenie bhcg jest wyzsze.

Brzmi jak wrozenie z bhcg
smile.gif

(niemiecka strona:
www.zeit.de/2002/51/M-Schwangerschafts_9fbelkeit
cytat o dziewczynkach:
("Ist das Baby ein Mädchen, liegen die Beta-HCG-Werte ebenfalls höher und wird häufiger Übelkeit verzeichnet – ein Hinweis auf das Geschlecht des Kindes.") ...

Aduś wydaje mi się, ze jest dobrze :-) Ale najlepiej niech się wypowiedzą Mamuśki.
Kiedy masz wizytę u dr? jakieś pierwsze podglądanko? :-)

Sony wiem, wiem ale po 10 latach czekania, po 3cim IVF, 3 stymulacjach, 2 ciążach, stracie jajowodów... kolejna utrata nadziei już jest ponad moje siły.. Pomijam nawet to ile $ wydanych, bo to już nawet nie jest ważne dla mnie.. Dziękuje że choć wy wierzycie!!!

Gotadora to jeszcze podeślij jakiegoś spolszczonego niemca bo jedyne co zrozumialam to b-hcg :))) Zaraz wrzuce w translatora...

Oskaa lekarz kazał zrobić kolejne za tydzień na 4 werkę i usg, ale ja musze wcześniej wiedziec czy ta beta będzie rosła. Przez 3 dni urosła 3.5 razy jak u Madzialenak, i oby zostało jak u niej.. Lekarze jedynie zainteresowało ze między 6 a 7dpt wzrosło z 9 do 22.9 ... A potem powiedział że beta jest robiona jako dodatek do usg???? nic już nie rozumiem, to jest ponad mój ścisły umysł :baffled:
Kazał też zmniejszyć leki po prog. ponad 80! a estradiol 2.5 tys...

reklama
Aduś ty się tak nie denerwuj! Kochana, przyrost jest i to spory! Przez 3 dni ok 200% ! Gdzieś czytałam, że beta powinna wzrastać ok. 66% w ciągu 48h i ok.114% w ciągu 72h.
Dalej trzymam kciuki i wierzę że jestes mamą!

Do góry