reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tequila powiem Ci że to forum działa jak narkotyk, jak raz spróbujesz to nie możesz przestać. Jak masz wspaniałą dr i jej ufasz to nie ma co zmieniać. :tak:

reklama
SonySony może masz rację,ostatecznie to że klinika nie znana nie znaczy że nie jest dobra,a pani doktor..cóż na wizytach czuję się jak na kawie z koleżanką to chyba dobrze o niej świadczy ;)

TeQuila- nie tylko Ciebie to forum wciągnęło, mnie od marca z małą przerwą trzyma, tzn. od pierwszej stymulacji. Panicznie się wtedy bałam całej procedury od strony technicznej (zastrzyków, punkcji), ale po kilku dniach tutaj się uspokoiłam. Bardzo pomaga tutejsza atmosfera :-D:-D:-D Oglądałam również tą Zieba Clinic, tylko podobnie jak Ty nie mogłam znaleźć na forach opinii na ich temat. Oni chyba dopiero niedawno zajęli się leczeniem bezpłodności, dlatego zmieniając klinikę umówiłam się w Gyncentrum. Choć z 2-giej strony, być może w Zięba Clinic, chcąc wyrobić sobie renomę będą się bardziej starać. Ja wcześniej miałam 2 IVF w Novomedice w Mysłowicach, przygodę z Gyncentrum dopiero zaczynamy, byliśmy na 1 wizycie u dr M, teraz czekamy na wyniki kariotypów. Mam nadzieję, że dołączysz do grona szczęściar, którym się udało za 1-szym razem, z całego serca Ci tego życzę....:tak::tak::tak:

masia123 mam nadzieję że będzie tak jak mówisz że Pani doktor się postara bardziej i tym razem sie nam uda,o niczym tak bardzo nie marzę jak o wzięciu w ramiona naszego dzidziusia albo jeszcze lepiej dwójki bo ja bardzoooo chciałabym córeczkę a mąż syna więc chyba musi byc dwójka hihi

Tequila ja na Twoim miejscu bym się zapisała do tego programu dofinansujacego. Wcale nie jest tak, że wszyscy się na to rzucają. Ja byłam zainteresowana, ale jak Doczytałam szczegóły to zrezygnowałam. Przede wszystkim dofinansowanie masz tylko w konkretnych klinikach - tak więc to świetna sprawa dla kogoś kto mieszka blisko. Ja jak policzyłam sobie koszty in vitro + dojazdy + ewentualnie pobyt na miejscu - 3 tys dofinansowania to wyszło mi drożej niż płace teraz w mojej klinice. Pewnie takich jak ja newton więcej dlatego powinny być jeszcze miejsca.

anna poczytam dzisiaj o tym dofinansowaniu i zdecydujemy z meżem czy się zglosic czy nie ostatecznie nic nie tracimy jeśli jest juz komplet
dziewczyny ile u was kosztuje cała procedura in vitro?

Aduś??????
Czy ktoś wie o której ma mieć wyniki?
Tequila Koszt procedury zależy od tego ile masz już badań zrobionych. Mój lekarz chciał mieć badania świeże, takie sprzed pół roku. Musiałam więc powtórzyć AMH, FSH, WYMAZY NA POSIEW I CHLAMYDIĘ, ESTRADIOL, ITP.
Przed samym ivf HIV,HCV,HBS, VDRL. (koszt ok 100 zł za osobę x2= 200zł)
Kilka wizyt z usg. (380zł)
Leki (2200zł)
Punkcja (1000zł)
IMSI (4800zł-3000zł dofinansowania=1800zł)
Resztę się zobaczy.

Ostatnia edycja:
Tequila - mnie się podobnie marzy, słodka parka. Też już nie mogę się doczekać uśmiechu naszych dzieciaczków.... Musimy wierzyć, że wkrótce się tak stanie. Być może będziemy podchodzić w podobnym czasie. Ja mam nadzieję, że w połowie lutego uda się rozpocząć kolejną stymulację. Będzie dobrze!!! Musi być!!!!

Lawendowy, to Cie trzyma poskudztwo. Niech juz sobie laskawie pojdzie, kuchnia felek jego mac!!! Zdrowiej szybko, choc obawiam sie,ze jednak antybiotyk bedzie nieunikniony.

Oskaa, no, no ladnie naprodukowalas jajeczek fiu, fiuuu ;-)

Tequila, witaj wsrod nas. Widze,ze nasze forum juz CIe wciagnelo na calego. Ono jest jak narkotyk. Osobiscie sie od niego uzaleznilam juz od ponad roku. hihihi

Ostatnia edycja:
reklama
masia123 musi być dobrze nie ma innej opcji!!! fajnie by było gdybyśmy się zgrały w czasie
agapl13 wciągneło i to bardzooo nawet nie wiem kiedy mineło te kilka godzin :) dzięki za miłe przywitanie!

Do góry