reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
sznurki...ja tez mam transfer w srode..a ty o ktorej godzinie? i ile maluchow bierzesz?
bo moze razem bedziemy sie stresowac przed testowaniem :laugh2:

asiex...zaczekaj lepiej kochana na odpowiedni moment do zrobienia testu, bo sama sie bedziesz stresowac i nakrecaj, odpoczywaj narazie !:tak:

kicia...nie chce nic mowic, ale powoli moze mozemy ci gratulowac?! kochanie czekamy na info od ciebie. zaciskam kciuki &&&&

dziewczyny a wy po transferze to ile w domu lezalyscie? i kiedy do pracy mozna isc?
ja jestem psychologiem w szkole specjalnej - trudna mlodziez no i dzieciaki usposledzone...sama nie wiem kiedy wrocic...:confused2:

Madzialenak -to prawdziwa kurka z Ciebie. Będziesz miała piękne komóreczki do czasu punkcji i dojrzałe. Zobaczysz.

Elona - super, że już masz maluszki ze sobą. Kciuki za wgryzanie się i żeby zostały z mamusią w brzuszku na 9 m-cy.

Heja, również mocno trzymam za Was kobitki kciuki. Cieszę się z dodatnich bet:)) Oby rosły szybciutko wzwyż:cool:

Mam do was takie nietypowe pytanie, czy jesteście mi w stanie wyliczyć orientacyjny termin punkcji??
Chodzi o to że mój chłop pracuje za granicą i nie może przyjechać np na miesiąc do polski. Przyjedzie na święta i sama nie wiem do kiedy ma zostać, bo mam mieć długi protokół który powinnam zacząć ok. 14 grudnia, teraz mnie męczy pytanie, kiedy ten transfer?? Chodzi mi tak mniej więcej.

Miliaa - ja miałam zwolnienie od punkcji do testowania ( czyli do tej niedzieli). A generalnie miałam zalecone unikanie wysiłku fizycznego przez 4 dni na pewno. A potem bez nadmiernego wysiłku do końca testowania. Dzisiaj pierwszy raz byłam w pracy. Chociaż i tak to była mało efektywna praca, bo czekałam na maila od lekarza.

SonySony spytaj lekarza o termin, ja mam taką samą sytuację, wcześniej też miałam i lekarz potrafił mi zarówno poprzednim razem jak i już teraz podać przybliżony czas punkcji i transferu, jak już zacznie się stymulacja i podglądanie to wtedy już bardziej "celniej" potrafią podać termin. Mi poprzednio dr bardzo dobrze wyliczył.

SonySony - to skoro długi to najpierw antyki będziesz brać ( ja brałam 21 dni bo tak miałam zalecone poprzednio). Potem @ a potem miałam stymulację od 3 dnia do 9 dnia cyklu, no, a potem 10 dnia ovitrelle, no i za 2 dni punkcję. Podlicz te wszystkie cyfry to będziesz miała mniej więcej wynik.

Mam do was takie nietypowe pytanie, czy jesteście mi w stanie wyliczyć orientacyjny termin punkcji??
Chodzi o to że mój chłop pracuje za granicą i nie może przyjechać np na miesiąc do polski. Przyjedzie na święta i sama nie wiem do kiedy ma zostać, bo mam mieć długi protokół który powinnam zacząć ok. 14 grudnia, teraz mnie męczy pytanie, kiedy ten transfer?? Chodzi mi tak mniej więcej.

To zależy co rozumiesz pod pojęciem "zaczynam długi protokół". Ja zaczęłam długi protokół od 1dc (zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne) w 21dc dostanę zastrzyk wyciszający, 14 dni później zaczynam stymulację, która u mnie będzie trwać ok 14 dni. Tak więc od początku mojego protokołu do punkcji mam ok 49 dni. Stymulacja może być krótsza, to zależy jak się stymulujesz (przeważnie trwa od 7 do 14 dni). Zależy również jak trwa wyciszanie organizmu, ja mam jeden zastrzyk długodziałający, ale również są takie co się bierze codziennie.

reklama
Ja jeszcze nie wiem czy z zastrzykiem na wyciszenie czy same anty, tylko mi dr wspomniał że długi i kazał przyjść dwa cykle przed i tyle. Dopiero się dokładnie dowiem na wizycie. Chcę tylko M przygotować wcześniej na ewentualny termin, bo jak się okaże że nie da rady wziąć tyle wolnego, to muszę odroczyć IVF.

Do góry