reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Lucy
na pewno w 19 dpt nie zobaczysz jeszcze serduszka tylko pęcherzyk (i). Najlepiej iść ok 31 dpt. A czemu nie chcesz iść do Invimedu ? Tam wizyta serduszkowa jest bezpłatna, bo obejmuje tak jak beta pakiet po IVF.

Aisha
wiem ze ci smutno, ale jeszcze nic nie jest przesądzone. Powtórz badania w tym samym laboratrium. Moze jest tak jak pisza dziewczyny że jeden przestał się rozwijać i stad ten mały wzrost.

reklama
no na szczęście zaczął się nowy dzień... mam nadzieje że teraz już będą same dobre wieści... u mnie dziś 7 dpt i sama nie wiem czy się dobrze czuję czy nie ....wmawiam już sobie objawy... na szczęście w poniedziałek idę do pracy to nie będę miała czasu o tym myśleć a potem już do środy jakoś zleci...
Aisha.... nie poddawaj się jeszcze...

Jejku dziewczynki bardzo, bardzo Wam dziekujje, wierzycie we wszystko bardziej niz ja! Strasznie Wam dziekuje za wsparcie! Wczorajszy dzien byl koszmarny, watpie ze beta sie zwiekszy na tyle by bylo ok, ale przynajmniej naszly mysli co robic dalej.....

Tosiu, u mojego meza uszkodzone DNA, mial Twoj M Msome? i to drugie badanie? (SCD chyba) Oba wyszly zle, zostalo na nich napisane: zaleca sie wykonac IMSI. Tam sa klasy plemnikow. Tych prawidlowych ma 0%, tych II klasy 16%, a są one już pouszkadzane, pewnie dlatego zatrzymuje się ten rozwój, cholera wie. Ja mam niskie AMH 0,6, chociaż mam dopiero 24 lata...i podejrzenie endometriozy. Jak to wszystko sie skonczy, chce zrobic droznosc jajowodow i laparoskopie pod katem tej endometriozy zeby miec pewnosc i niech wywala co tam trzeba, a potem pomysle. Mam kilka pomyslow, ale czy wystarczy sil????

Tosiu, u mojego meza uszkodzone DNA, mial Twoj M Msome? i to drugie badanie? (SCD chyba) Oba wyszly zle, zostalo na nich napisane: zaleca sie wykonac IMSI. Tam sa klasy plemnikow. Tych prawidlowych ma 0%, tych II klasy 16%, a są one już pouszkadzane, pewnie dlatego zatrzymuje się ten rozwój, cholera wie. Ja mam niskie AMH 0,6, chociaż mam dopiero 24 lata...i podejrzenie endometriozy. Jak to wszystko sie skonczy, chce zrobic droznosc jajowodow i laparoskopie pod katem tej endometriozy zeby miec pewnosc i niech wywala co tam trzeba, a potem pomysle. Mam kilka pomyslow, ale czy wystarczy sil????
Aisha dobrze, że masz już w razie czego plan. Jesteś bardzo młoda, nie to co ja stare próchno :-D Siły przychodzą same i to szybciej niż myślałam.
Mój M ma właśnie w przyszłym tygodniu to badanie. Wcześniej nie miał a mieliśmy robione ICSI i przy takim małym powiększeniu jak do ICSI embriolog powiedziała, że każdy plemnik był z wadą, uszkodzeniami :-(. Ja jeszcze muszę zrobić AMH bo też nie miałam robione i wtedy się okaże ile ja mam. My jesteśmy już przygotowani na dawcę tak pół na pół. Do takiej decyzji doszedł mój mąż, stanowczo powiedział że nie chce żebym przechodziła przez to wszystko po raz 3. A jakby się udało nam z jego nasionek to bylibyśmy najszczęśliwsi na świecie. A Twój M ile miał % zwykłej morfologi? Bo chyba to koreluje niestety :-(

Tosiu juz Ci mowie, wyciagne tylko papiery z szuflady. MSOME to chyba ta morfologia, tak mam napisane na tej karcie. i tak jak pisalam I stopień 0%, II stopień 16,4%, III stopien 29,1% i IV stopien 54,5%. Norma powyżej 4%, mój M ma 0,0% :((. Wynik nieprawidlowy. Zaleca sie wykonanie IMSI. Skąd to sie bierze???? Nikt u niego w rodzinie nie mial takich problemów. A zwykla morfologia bez powiekszenia, bo znalazlam: ogolny odsetek prawidlowych plemnikow 7%, norma powyżej 15%....Teratozoospermia. Miał tez ten test Hos-test na granicy normy i wczesniej rok przed tym drugim badaniem mial Asthenozospermia, ale rzucil palenie, bral leki i to sie poprawilo do normy. Tak, więc tak to wygląda. Nie wiem jak u mnie z tą endometriozą....

Kobitki, mam pytanie - ja wiem, że to może nie jest odpowiednie miejsce, ale kto mi pomoże jak nie Wy. Ile zwykle trwa krwawienie po poronieniu farmakologicznym? ( u mnie to już prawie trzeci tydzień). A kiedy pojawi się normalny okres? I jeszcze jedno pytanie - badanie macicy pod kątem zrostów. Czy miałyście?

Tosiu juz Ci mowie, wyciagne tylko papiery z szuflady. MSOME to chyba ta morfologia, tak mam napisane na tej karcie. i tak jak pisalam I stopień 0%, II stopień 16,4%, III stopien 29,1% i IV stopien 54,5%. Norma powyżej 4%, mój M ma 0,0% :((. Wynik nieprawidlowy. Zaleca sie wykonanie IMSI. Skąd to sie bierze???? Nikt u niego w rodzinie nie mial takich problemów. A zwykla morfologia bez powiekszenia, bo znalazlam: ogolny odsetek prawidlowych plemnikow 7%, norma powyżej 15%....Teratozoospermia. Miał tez ten test Hos-test na granicy normy i wczesniej rok przed tym drugim badaniem mial Asthenozospermia, ale rzucil palenie, bral leki i to sie poprawilo do normy. Tak, więc tak to wygląda. Nie wiem jak u mnie z tą endometriozą....
Oj to u nas chyba gorzej będzie :-( bo my mamy zwykłą morfologię 0%. MSOME to morfologia w dużym powiększeniu jak do IMSI 6600 razy. Więc nie liczę nawet na kilka procent w stopniu I czy II :-( Mój M też palił i też rzucił, zaczął biegać, zdrowe jedzonko, witaminy i du.... My mamy problem jeszcze z ruchem bo A i B to w porywach tylko kilka procent. I po lekach od androloga wszystko poleciało w dół nawet zaliczyliśmy ilość poniżej normy. Tak więc leczenie nie wyszło nam na dobre. I wtedy mąż zbadał hormony i to u mojego jest przyczyna. Testosteron w dolnych granicach normy, a FSH, LH i jeszcze kilka co mu lekarz kazał zbadać dużo poniżej lub powyżej normy.:-(

Dorex3 kciuki trzymam:-)

Yplocka ja mialam histeroskopie diagnostyczną, bo miałam kidyś usuwanego mięśniaka.badanie było dość drogie bo 1500 zł no ale okazało sie że wszystko ok i ściany macicy w porzadku. badania jakoś szczegolnie przyjemne nie jest a jakos szczególnie nie boli.

reklama
Jeśli chodzi o nasieniie męża to mój ma bardzo złe wyniki, miał nawej robiony zabieg niby na żylaki powrózka nasiennego i miało się polepszyć a wyniki wyszły jeszcze gorsze:-(. brał testosteron taki w żelu do smarowania podbrzusza i też kicha, potem endokrynolog stwierdził że nic już nie da się zrobić ale zaczęliśmy na własną rękę stosować różne suplememty: salfazin, maca, l-karnitynę a ostatnio jeszcze Pro Men.

Do góry