reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Eevlee Tobie kochana się udało, jesteś w ciąży i to twój czas :-) Trzymam mocno kciuki. Niedługo zobaczysz maluszka na usg :biggrin2: ja nawet nie umiem sobie wyobrazić tego bo nigdy nie ujrzałam II kreseczek na teście ani wysokiej bety, nic się nigdy nie zadziało...

reklama
dziewczyny, ja miałam: - najpierw chyba1998 robione badanie drożności- własnie wpuszczany jakiś kontrast,
potem w 2000 którymś miałam laparoskopie i wtedy podobno udrazniano mi jajowody i to było w pełnym znieczuleniu,
potem w 2008 miałam histeroskopię operacyjną, znowu udrazniane jajowody i wtedy przy okazji usunieto mi mięśniaka macicy o którym wcześniej nic nie wiedziałam bo podobno nawet na żadnym usg nie było go widac - tu też byłam usypiana,
a w tym roku w maju miałam histeroskopię diagnostyczną podczas której sprawdzane były ściany macicy czy wszystko ok, czy nie ma zrstów po poprzednim zabiegu no i drożność jajowodów- to badanie było najpierw bez znieczulenia ale że mnie dość bolało to miałam podawane znieczulenie bazposrednio w szyjkę i dało się wytrzymać.mało przyjemne ale znośne. Jeśli chodzi o jajowody do pod ciśnieniem coś tsm doktor do nich pompował w sprawdzał czy są drożne no i prawy nie jest. tylko za to ostatnie w tym roku płaciłam właśnie 1500zł.

Lucy
najlepiej jeszcze sie upewnij w Invimedzie ale z tego co pamietam to pierwsza wizyta potwierdzajaca ciąże jest bezpłatna. No a po drugie lekarz powie Ci jak zmniejszyć stosowanie Medrolu, bo powoli zaczniesz schodzić z dawki. Później jeszcze kolejna wizyta w 10 tc i pozeganie z info jak długo jakie leki masz stosować (tylko tu totalnie nie pamietam czy jest płatna wizyta czy tez nie) tyle ze konieczna żeby wiedziec kiedy co odstawić.

Dziewczynki a ja się chcę z Wami podzielić szczęśliwą informacją. Odebrałam wynik drugiego badania bety: jest 1074 mIU/ml, dwa dni temu było 523,7 więc urosła ponad 100%. Jestem szczęśliwa, ale tez pełna obaw co dalej. Oby ten cud trwał! :-):-D

Eevlee, piekana betka. GRATULEJE!!!!

Widze,ze dziewczyny ktorym sie nie udalo maja juz plany jak dalej dzialac. SUPER!!! Mnie lekarka nic nie zalecila. Nadal mam podejsc na cyklu naturalnym, zadnych dodatkowych badan.
Mam pytanie odnosnie @ po nieudanym crio. Teraz moja przyszla oczywiscie w terminie, jak w szwajcarskim zegarku ale czy ta kolejna tez jest szansa ,ze bedzie w terminie,czy raczej jest ryzyko,ze bedzie opoznienie?

Witajcie no ja juz rozpakowana mialam cc bo maly pchal sie na swiat a tylko 4 cm rozwarcia mialam pozatym tetno zanikalo malemu i podjeli gwaltownie decyzje ale swoje wycierpialam. Maly wazy 4030g i straszna wiercpieta z niego.

Kaska, serdecznie gratuluje Mamusi synusia!!!! :-) Kawal chlopa z Twojego syneczka, 4kg:szok: Nie dziwie sie,ze wycierpialas. Teraz jednak juz wszystko masz za soba i mozesz sie wreszcie nacieszyc bobaskiem :-) Pozdrawiam.

reklama
Kaska - no nareszcie!!! Gratuluje serdecznie. To kiedy mialas cc? Faktycznie maly kolosik z twojego synusia. Czekam na zdjecie
Eevlee - GRATULUJE!!! Piekna betka. Niech sobie dalej ladnie rosnie.
Aisha - badanie na droznosc jest bez znieczulenia. Nie boli az tak bardzo ale jest raczej niekomfortowe. Zalezy tez jaka masz wytrzymalosc na bol. Wedlug mnie nie jest takie straszne. Da sie wytrzymac

Do góry