reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

amalfi Lekarz Ci powie dokładnie kiedy punkcja po obserwacji wielkości jajeczek. Mi przeważnie wypadało między 12 a 14 dc. A transfer w Provicie jest po 2 dniach od punkcji , chyba że będziesz miała dużo komórek to może do 5 doby przetrzymają.

Dziewczyny , czy któraś z Was wie coś na temat tabletek FemiFertil.
Poczytałam wczoraj o nich na necie , ale kupić je chyba można tylko przez internet. Jak macie jakieś wiadomości na ten temat to napiszcie.

reklama
Dziewczyny która z Was ma jutro transfer??? Bo któraś pisała ze 13 w piątek o 13:40 tylko nie pamiętam która:zawstydzona/y: W każdym bądź razie trzymam kciuki bardzo mocno!!!:-D
Ja mam :) tylko przenieśli mi go na godz 12:40 trzymajcie kciukasy! Mam nadzieję, że moje dzieciaki sie ładnie rozmrożą.

Jo.M. ja brałam Femifertil wcześniej przed in vitro kiedy staraliśmy się jeszcze bez pomocy:):)oczywiście nie pomogło, brałam trzy miesiące...ale u nas problem był po stronie M....pewnie to ma znaczenie...

Co do histeroskopii...ja miałam bez znieczulenia ogólnego tylko na głupim Jasiu.....komentarz:nigdy więcej!!!!!!!!!!!!!!:)

anna te dziwne śmieszne i pechowe dni są szczęśliwe :)ja miałam w pryma aprilis...:):):)

Dziekuje Asiu za Rady. Niestety w moim przypadku nieda sie nic zrobic:-(po przebytej brachytherapy moia macica nie da rady rozwinac ciaze:-(Jeden lekarz specjalista dal mi nadzieje a tu po wizycie w Departament of Reproductive Medicine-koniec nadzieji,wszystko bez sensu i wartosci:-:)-:)-(..... Asiu jesli moglabym Cie prosic:zapytalabys u swojego lekarza czy stosuja tu w UK przeszczepy macic.W kilku artykulach przeczytalam ze w Londynie sa o krok ,bedzie to wykonalne za 2 lata taki przeszczep wypowiadal sie dr.Richard Smith( bylo to napisane w 2009)Ja dopiero wizyte mam w marcu a jestem bardzo ciekawa CZY ROBIA CZY NIE.- PROSZE i DZIEKUJE.

Hej dziewczyny, ja w tej chwili przygotowuję się do in vitro- z mojej strony wszystko ok, tylko armia M jest bardzo słaba stąd ta decyzja, ale kiedyś na innym wątku napisałam, że dla mnie dać komuś szczęście mają maleńką komórką nie jest problemem. Teraz ostatnio się zaczęłam zastanawiać na poważnie nad tym, bo skoro ja z jednej strony potrzebuję pomocy to dlaczego nie miałabym pomóc komuś innemu. Tak się zastanawiałam czy nie zrobić tego przy stymulacji do mojego in vitro. Muszę wiadomo porozmawiać z moim lekarzem prowadzącym, czy u mnie w klinice jest w ogóle taka możliwość i co i jak bo trochę jednak jestem w tym temacie zielona

amalfi to zalezy jak Ci wszystko rosnie. Ja mialam punkcje w 12dc, a stymulacja zaczela sie 2dc. Takze tak jak moiwl 10dni wszystko trwa. A transfer mialam miec w 5dobie ale sie fatalnie czulam.

Jo.M. ja mam te tablety. Wzielam tylko jedno opakowanie z trzech ktore mam. Tez je bralam jak mialam IUI ale efektow brak. Moze za krotko je bralam..nie wiem. Teraz chcialam je brac przed punkcja ale jakos mi nie wyszlo.

anna_
daj znac jak po crio. Powodzenia

Ostatnia edycja:
odnosnie tych pechowych i smiesznych dni to ja sie urodzilam 1 kwietnia, wiec prima aprilis jest dla mnie szczegolnym dniem! :-)
3majcie kciuki, bo ja dzis mam wizyte u endokrynologa odnosnie tej mojej podwyzszonej tarczycy..wierze, ze jakos da sie to wyleczyc i bedzie wszystko super :-):-) moze ta 13 bedzie dla mnie szczesliwa:-)

anna...kciukasy za ciebie! &&&&&&&&&

joweg...jak tam egzamin? mam nadzieje, ze jakos poszlo do przodu!

Ostatnia edycja:
szarlotka80 Dzięki za odpowiedź , u nas też niby wina po stronie M ale po tylu klapach to ja już nie wiem czy ze mną wszystko ok. Dlatego zastanawiam się nad tymi tabletkami. Fajnie ,że się odezwałaś. Pozdrawiam

palu_nr1 No właśnie dlatego zastanawiam się czy kupić te tabletki , czy to może kolejny chwyt marketingowy

anna_ Trzymam kciuki za transfer;-)

reklama
Przeczytalam caly watek i szczerze Wam powiem ,ze ja jakoś w tym wszystkim niczego nieetycznego nie widze(jesli nie handluje sie komorkami to dla mnie ok).No bo ile tak na prawde marnujemy komórek??Czy plemników?? no miliony.Czy ktoś podczas okresu płacze za straconym dzieckiem którego mogło się począć z tej komórki?? albo łka nad tysiacami plemniczków wyrzucanymi w prezerwatywie?? bez przesady.Owszem jest to ładunek genetyczny ktore moze stac sie dzieckiem ale samym dzieckiem nie jest.Jest tylko komórką zdolna do podziałów w wyniku czego powstaje zycie.Ale ile tych komorek w ciagu zycia tracimy mozna nawet rzec marnujemy?? nad tym nikt sie nie zastanawia.

Sama na pewno nie moge byc dawczynią(bo jestem nosicielka choroby genetycznej o ktorej dowiedzialam sie juz po ciąży) ale jesli bym nią byla na pewno nie chcialbym wiedziec co sie stanie z ta komórka,nie wyraziłabym tez zgody na jakikolwiek kontakt.

Do góry