reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

miliaa w sumie dobrze, jak leżę. Jak coś zaczynam robić to mi się brzuch odzywa. Kłóje mnie lewy jajnik, dużo rzadziej prawy, czasem zaboli podbrzusze tak podobnie jak na @, czasem robi mi się niedobrze, chętnie śpię jak tylko mam okazję. Nie mam żadnego plamienia ani nic, wiec zakładam, że wszystko jest w normie.
Zrobiłam jeszcze kilka testów sikanych, tak po prostu dla własnego dobrego samopoczucia, fajnie wychodziły momentalnie po sekundzie :)
Trochę mnie martwi ten lewy jajnik, nie wiem czy to po stymulacji i kwestia rozwijającej się ciąży czy coś się tam dzieje... oby na usg wyszło wszystko dobrze, dlaczego ten czas tak musi się dłużyć...

reklama
Bety juz Ci gratulowalam ale co tam- gratuluje!!!! :) Bedzie silna, zdrowa dzidzia :D Pieknie!

Joweg ja bym jednak skusila sie na test...

Jo. M ????

Margolka :( Bardzo mi przykro, 3maj sie kochana!

U mnie coraz gorzej. Musze lezec, jutro albo we wtorek ide do siebie do szpitala na usg-nie bede czekac, konsultacja jednak z innym lekarzem sie przyda. Zobaczymy jak to bedzie. Do tego od dzis dostalam na 24h holtera- cisnieniomierz ktory mam nosic bez przerwy przez cala dobe. mierzy cisnienie w dzien co 20 minut a w nocy co 30minut. Porazka- juz sie wyspalam ;) No, ale moze pomoze zdiagnozowac czemu to cisnienie tak wariuje. Dzis np mialam dobre. Dam znac jak poszlo.dostalam leki na nadcisnienie ale mam brak tylko kiedy bedzie wariowac. Postanowilam lezec plackiem do samego 9.01- z przerwa na USG w szpitalu. Pozdrawiam kochane!

a ja jeszcze poczekam :) jak do 50 dnia cyklu nie dostane @ to wttedy pojde :) brak migren juz jakos poltora tygodnia :) ale jestem szczesliwa teraz wiem co to znaczy zycie !!!!:-):-)

Aisha trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo, wierzę, że wyjdziesz z tego i donosisz tą ciąże.

bety faktycznie może jeszcze nie być widać serduszka, ja miałam transfer 8 grudnia czyli usg przypada mi 3 tyg po nim. Policzyłam sobie też że będzie to 6 tydz. i 1 dzień od daty ostatniej miesiączki. Tylko ten jajnik mnie niepokoi...

joweg jak nie chcesz robić testu to może chociaż wybierz się na usg? Ja poszłam po 38 dniach bez okresu po pierwszym IVF, nie żebym chciała Cię straszyć czy coś ale warto upewnić się czy nie pojawiły się jakieś komplikacje wstrzymujące miesiączkę. Mój lekarz sam też potwierdził, że takie rzeczy należy kontrolować będąc po procedurze IV.

joweg - ja miałam ostatnio cykl 40 dniowy ... po prostu ... ale może sobie siknij i wszystko będzie jasne -tak na wszelki wypadek :)
Jak wyjdzie jedna kreska to USG -trzeba sprawdzić czy się torbiele nie porobiły-dbaj o siebie kochana !

wlasnie co do tych torbieli to niby mialam zaraz po nieudanej probie tak lekarz mowil moze to byc przez te torbiele ze niemam miesiaczki?:) testow juz nie robie :)

Aisha - daj koniecznie znać po usg. Trzymam kciuki!!!

margolka - :-:)-:)-( Jesteśmy z Tobą, trzymaj się dzielnie Kochana.

jo.M -cały czas trzymam kciuki, na pewno nie na darmo ;-) Żeby się udało.... Odezwij się jak najszybciej bo my tu na szpilkach siedzimy...

Bety - cieszę się, że tak ładnie się maleństwo rozwija. Powodzenia, dbajcie o siebie :tak:

joweg -
nie lekceważ tego, bo możesz zrobić sobie krzywdę. To naprawdę nie zabawa.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry